Hlavní obsah

Hit v účesech na jaro a léto: Ombré!

Foto: L´Oréal Professionnel

Přirozeně zesvětlené konce vlasů? Seznamte se s ombré!Foto: L´Oréal Professionnel

Reklama

Nejsilnější vlasový trend sezony? Jednoznačně ombré! Chcete se o této technice, kdy se prameny směrem dolů zesvětlují, dozvědět více nebo ji rovnou vyzkoušet? Přečtěte si tipy zkušených kadeřníků.

Článek

Na začátek trocha teorie – co to vlastně ombré je? „Ombré znamená ve francouzštině stínování, jde o speciální způsob barvení, kdy jsou vlasy u kořínků tmavší a postupně přecházejí ve světlejší tón a ještě světlejší konečky,“ vysvětluje kadeřnice Bára Tomanová z pražského salonu Hair-Face-Body.

„Ombré je v posledních dvou měsících nejčastějším přáním klientek. Pokud byste ho chtěly vyzkoušet, rozhodně doporučuji přinést obrázek, kde je tato technika zřetelná. Důležitá je konzultace s kadeřníkem, kdy se domluvíte na hloubce zesvětlení a výsledném efektu,“ říká specialistka na barvy Aneta Krejžíková ze salonu Toni a dodává: „Ombré je kreativní způsob, jak udělat krásnou barvu, která vypadá přirozeně.“

Foto: toni&guy

Kromě postupného zesvětlování se můžete setkat i s dalšími technikami stínováníFoto: toni&guy

Dvě barvy a dost!

I v tomto případě platí, že méně je více. „Ombré by měl oživit tmavší tóny vlasů, ale zároveň musí působit nenásilně, jako ze sluníčka. Důležitý je postupný přechod, vždy o tón světlejší v délkách vlasů,“ radí kadeřník Robert Starý ze stejnojmenného salonu, který doplňuje: „Aby vlasy působily přirozeně, je vhodné zůstat u kombinace dvou barev. Výjimkou jsou vlny, kterým postupný přechod více barev sluší.“ Ombré si můžete dopřát i ve výraznějším provedení. „Trendy jsou hlavně měděné, zlaté až zrzavé odstíny. Celkový dojem je živý a šmrncovní,“ říká kadeřnice Aneta Krejžíková.

Foto: Haute Coiffure Francaise

Ombré jako dotek slunce ve vlasechFoto: Haute Coiffure Francaise

Na co si dát pozor?

Ačkoli existuje spousta návodů na vytvoření ombré efektu, na vlastní pěst se do něj raději nepouštějte. Svěřte se do rukou zkušeným kadeřníkům, kteří s ním mají zkušenosti. „Hlídat se musí celý proces zesvětlení. Začíná se se slabším peroxidem a postupně se přidává silnější. Vlasy se rozdělí na sekce a začíná se odzadu a od středu vlasů ke konečkům, pomalu se přitom postupuje dopředu. Jen tak bude zesvětlení všude stejné,“ vysvětluje Aneta Krejžíková.

Foto: L´Oréal Professionnel

Zesvětlování raději svěřte kadeřníkovi, jen pod zkušenou rukou bude pravidelné a přirozenéFoto: L´Oréal Professionnel

K opatrnosti nabádá i Robert Starý: „Dejte si pozor, aby vám kadeřnice nenanášela barvu v jedné linii. Aplikovat by ji měla nepravidelně v různě dlouhých pramenech, které se v koncích spojí v jednolitou barvu.

Foto: redken

Tip kadeřníka? Nechte si zesvětit jen konce a délky. Nemusíte pak řešit odrostyFoto: redken

Kdy se ombré vyhnout?

Z praktických důvodů by měly ombré zvážit světlovlásky, které vyžadují tmavší odstín se světlými konci. „Počítejte s tím, že budete muset chodit každé tři týdny na dobarvování. Jakmile se ve vlasech objeví vaše přirozená barva, budete vypadat jako zebra,“ varuje kadeřník Robert Starý. Nejpraktičtější je podle něj nebarvit vlastní odrost a nechat vlasy zesvětlit pouze v délkách a koncích.

Foto: Haute Coiffure Francaise

Ombré ve své nejpřirozenější podoběFoto: Haute Coiffure Francaise

Opatrné buďte i v případě, že máte krátké vlasy. „Na krátké délce přechod tolik nevynikne a při špatné technice by mohl vypadat až komicky,“ radí kadeřník.

Foto: redken

Technika ombré je v posledních měsících nejčastěji se opakujícím přáním návštěvnic salonůFoto: redken

Ombré by měly zavrhnout ženy, které mají poškozené, suché a slabé vlasy. „Tuto techniku bych klientkám s chemicky či jinak poškozenými vlasy určitě nedoporučovala. Pokud máte vlasy natolik nekvalitní, že by zesvětlování nemusely vydržet, určitě se mu vyhněte,“ radí kadeřnice Aneta Krejžíková.

Co říkáte na žhavý ombré trend? Zkusíte ho, nebo zůstanete u klasiky? Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám