Hlavní obsah

Hledáte lásku přes internet? Pozor, není to pro každého

Foto: Lyubov Levitskaya, Shutterstock.com

Foto: Lyubov Levitskaya, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internet a online seznamky mohou s láskou pomoci, ale pozor, není to pro každého. Určité typy lidí mohou při internetovém seznamování utrpět spíš šrámy na duši než milostné vzplanutí. Kdo by si tedy v tomhle virtuálním světě měl dát pozor?

Článek

Spousta lidí nedá na internetové seznamky dopustit. Nepřeberný výběr, rychlá možnost se zkontaktovat a v neviditelném světě internetu se nejdřív oťukat, to jsou všechno nesporné výhody. Ale opravdu to není vhodný způsob seznamování pro každého. Jestli patříte do některé z následujících skupin, měli byste si online seznamování dobře rozmyslet a možná dát přednost staré dobré klasice.

1. Naivní lidé

Lidem bezmezně důvěřujete, věříte v jejich lepší já a často někomu naletíte? Tak pozor, jste potenciální oběť! Při online seznamování je sice fajn používat srdce, ale také být ve střehu a stát nohama pevně na zemi. Internet totiž snese skoro vše a s realitou to může mít pramálo společného. (Znáte významy zkratek z internetu?)

„Naivita je znakem určité nevyzrálosti. Tím pádem, pokud jste extrémně naivní, měli byste napřed zapracovat na své osobnosti a sebevědomí a naučit se dávat si s druhými zdravé hranice. Až poté se pustit do seznamování online,“ radí vztahová koučka a zakladatelka Školy pro ženy Lenka Černá. (Umíte říkat „ne“?)

A jestli už na seznamce jste, rozhodně buďte realisté. „Vždy si přibalte i rozum. Čím více slibů a pohádkových situací při prvních kontaktech a schůzkách, tím více buďte ve střehu a všímejte si, jaké jsou činy toho druhého. Můžete si ušetřit mnoho zranění,“ dodává životní koučka Lucie Mucalová.

Foto: ESB Professional, Shutterstock.com

Nejste-li moc realističtí a často lítáte v oblacích, snadno na internetu naletíteFoto: ESB Professional, Shutterstock.com

2. Nekamarádíte s technikou

Možná jste starší generace, pro kterou svět počítačů není přirozený, nebo jste zkrátka technický antitalent. Každopádně pokud vás jakákoli „práce“ s počítačem stresuje, zvažte tenhle způsob seznamování.

A pokud na tom opravdu trváte, přizvěte si zpočátku někoho, kdo se v téhle oblasti vyzná a vše vás naučí. „Vždy při seznamování doporučuji, aby si člověk hledal takovou cestu, které věří. Pokud není technika váš parťák, využijte ji jen na navázání prvotního kontaktu, pak můžete vše směřovat k osobnímu setkání. Netrapte se příliš dlouho tam, kde vám to není blízké,“ radí Lucie Mucalová.

3. Zraněné duše

Máte za sebou velké milostné zklamání, zlomené srdce a emočně tedy nejste úplně fit. Online způsob hledání lásky je sice pro mnohé zábavný, ale je to dost sázka na nejistotu. Většinou musíte absolvovat několik „propadáků“, než se poštěstí. Takže pokud nejste připravení brát to trochu s nadhledem, kašlete na to. „Ono to ale asi platí pro jakékoli seznamování. Nejdřív se uzdravte, najděte sami sebe, pak až hledejte lásku,“ vysvětluje Lucie Mucalová.

Foto: Rawpixel.com, Shutterstock.com

Pořád vás bolí srdce z předešlého zklamání? Neriskujte další!Foto: Rawpixel.com, Shutterstock.com

4. Netrpěliví lidé

Chcete vždycky všechno hned, neradi na cokoli čekáte, když vám něco nejde hned napoprvé, snadno to vzdáváte? Tak to opravdu nejste ideální typ na online hledání lásky. Tím, že je to vlastně taková hra na náhodu, kdy to zkoušíte a zkoušíte, přitom se bavíte, a ono to třeba jednou vyjde. Pokud ale máte ve vínku netrpělivost, může vás to velmi rychle odradit a na delší dobu znechutit jakékoli seznamování.

5. Lidé s nízkým sebevědomím

když se seznamujete přes internet, musíte počítat s tím, že se nejspíš setkáte i s odmítnutím (a pravděpodobně ne jednou). Možná na váš profil nebude reagovat tolik lidí, kolik si představujete, možná na vaši zprávu daný člověk neodpoví, možná se vám po první schůzce už neozve, nebo třeba zjistíte, že je ženatý.

Zdravě sebevědomý člověk se s tímhle vypořádá, v opačném případě vás to může hodně ranit. „Pro takové jedince je online seznamování bolestivou záležitostí. Je totiž velice jednoduché druhého odmítnout nebo k němu být krutě upřímný, pokud si jen píšeme a vidíme se zatím jen online. Opět bych tedy doporučila nejdříve zapracovat na sobě,“ radí Lenka Černá.

Internetové hledání lásky prostě není ideální pro každého. Takhle potkáte muže off-line!

Reklama

Související témata:

Načítám