Hlavní obsah

Hola, hola, loď vás volá!

Foto: paroplavba.cz

Vychutnejte krásy Prahy z paluby parníkuFoto: paroplavba.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Parádní výlet po Vltavě či uspořádání firemního večírku na palubě lodi, přestože už to venku pěkně fičí? Žádný problém - není se čeho bát! Plavební společnosti Evropská vodní doprava (EVD) a Pražská paroplavební společnost (PPS) nabízejí jak rodinám, tak i celým firmám nezapomenutelné plavby. Po Vltavě se lodě plaví celoročně! Přesvědčte se sami!

Článek

Úzce spolupracující společnosti, Evropská vodní doprava (EVD) a Pražská paroplavební společnost (PPS), přicházejí s opravdu pestrou paletou služeb.

Navazují na bohatou historii, kdy pravidelná osobní lodní doprava na řece Vltavě v Praze a jejím okolí byla zahájena v roce 1865 a byla to právě  PPS, která před dlouhými 144 lety tento tehdy vlastenecký a průkopnický čin uskutečnila. Pražská paroplavba se postupně stala součástí infrastruktury města.

Svým vítaným a milým hostům poskytuje velmi širokou škálu možností, jak aktivně strávit volný čas. Páteří lodního provozu jsou oblíbené tradiční linkové plavby vltavským údolím, jednak na jih směrem ke Slapské přehradě, pak i na sever napříč atraktivním historickým centrem Prahy do blízkosti proslulé Pražské zoo a nové botanické zahrady v Tróji.

Neméně populární jsou i krátké 50minutové panoramatické okružní plavby skrze starobylé jádro metropole, které právem preferují zájemci o poznání a vyhledávání neomšelých pohledů na kouzelnou scenérii stověžatého města. Bonitu okružních plaveb zvyšuje poskytování gastronomických služeb a nápojového občerstvení.

Foto: EVD/PPS

I v chladnějším počasí si plavbu užijeteFoto: EVD/PPS

„Atraktivní ambiente našich bezpečných lodí motivuje naše klienty ke stále četnějším pronájmům lodí jako celku včetně plnohodnotné gastronomie a doplňkového balíčku služeb podle nejrozmanitějších individuálních přání objednavatele," říká ředitel EVD Jan Hamza. „Typické jsou např. svatby na lodi, rodinné oslavy a jubilea, firemní prezentace a školení, koncerty klasické i jazzové hudby, umělecká vystoupení např. komiků a kouzelníků." Trendem současnosti jsou bouřlivé večírky, party a diskotéky. Své výletní lodě,  vhodné pro celoroční provoz, pronajímají také školám. To vše za přiměřené ceny šité na míru.

Flotila lodí EVD /PPS je velmi pestrá a sestává z historických lodí parních i motorových s klasickou kolesovou propulzí a z většího počtu moderních vrtulových motorových lodí. Věhlas jedinečnosti právem přináleží třem prastarým kolesovým parníkům. Zajímavostí jsou i parníky Vltava a Vyšehrad, kterým byla navrácena podoba z doby jejich vzniku!

Vedle nich bude zaujímat rovnocenné místo i nejnovější loď ELEKTRONEMO,  komfortní vyhlídkový člun poháněný sluneční energií. Tato ekologicky šetrná nehlučná loď bude vplouvat mimo jiné spolu s dalšími dvěma luxusními gondolami až do Čertovky, romantické laguny tzv. Pražských Benátek přímo pod klenbou starobylého Karlova mostu v nejmalebnější části Malé Strany. Ekologicky šetrné jsou i zmíněné prastaré parníky, neboť jejich staré kotle byly vyměněny za nové, jež vyhovují přísným normám EU.

Co nejsrdečněji vás zveme na paluby lodí EVD/ PPS, a to v tradičních hlavních přístavištích na Starém Městě u Čechova mostu, na Kampě na Malé Straně u Karlova mostu a na Rašínově nábřeží mezi Jiráskovým a Palackého mostem. Zde můžete nastoupit na jednu z bílých lodí a nechat se okouzlit poezií vodních dálek. Zajděte se také podívat na stránky www.evd.cz a www.paroplavba.cz!

Reklama

Načítám