Hlavní obsah
Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Losos rozhodně patří k těm nejoblíbenějším rybám – už proto, že se snadno vykostí a není z něj cítit rybina. Jak ho ale udělat jinak, než jako obyčejný steak? Zkuste to po holandsku!

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Losos
  • 2 podkovy lososa
    4
  • 100 g mraženého špenátu
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 70 g goudy
    7
  • 1 lžička soli
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
Bramborové dukátky
  • 4 ks brambor
  • 50 g másla
    7
  • 1 lžička soli
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Nasolenou podkovu lososa položte na plátek slaniny, „díru“ v podkově vyložte proužkem sýra a vložte do ní granuli špenátu. Toto celé zabalte jako balíček do alobalu, položte balíčky vedle sebe na plech a pečte při 180 stupních Celsia 30 minut.

02.

Podávejte s bramborovými dukátky, které připravíte následovně: plátky brambor (asi 1/2 centimetru silné) položte vedle sebe na pečicí papír, notně je osolte, na každý plátek brambory dejte kousíček másla asi jako nehet na malíčku velký. Pečte bez otáčení rovněž 30 minut na 180 stupňů Celsia. A to je celé!

Kombinace lososa se špenátem se báječně hodí i do slaného koláče.

Související témata:

Načítám