Hlavní obsah

Holandský řízek s bramborovo-celerovou kaší

Hodnocení:
(53)
Foto: Marek Kučera
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Klasika v podobě holandského řízku se nikdy neomrzí. Připravte si ji se sametově jemnou bramborovou kaší, tentokrát obohacenou ještě o celer.

Ingredience pro:
4 porce
Na maso
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 100 g goudy
  • sůl
  • pepř
  • strouhanka na obalování
  • 1 vejce
  • hladká mouka na obalování
  • 100 ml mléka
  • olej na smažení
Na kaši
  • 500 g brambor
  • 100 g celeru
  • 70 g másla
  • 150 ml smetany
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Brambory oloupejte a nakrájejte je na kostky. Celer očistěte a také nakrájejte. Dejte vše do osolené vody a uvařte doměkka. 

Krok 2: Maso dejte do mísy a přidejte k němu nahrubo nastrouhaný sýr. Směs osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Poté z ní vytvarujte 4 placky. Do misek připravte strouhanku, mouku a do poslední vejce s mlékem. 

Krok 3: Maso obalte nejdřív v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance. Takto připravené řízky smažte v rozpáleném oleji dozlatova. Skládejte je na ubrousek, aby se z nich odsál přebytečný tuk. 

Krok 4: Uvařené brambory s celerem slejte, přidejte k nim na kousky nakrájené změklé máslo, smetanu a ušlehejte hladkou kaši. Hotové řízky podávejte s kaší a zeleninovým salátem podle chuti. 

ynezorPumanzeSaNyknalC