Hlavní obsah
Foto: Marek Kučera

Foto: Marek Kučera

Klasika v podobě holandského řízku se nikdy neomrzí. Připravte si ji se sametově jemnou bramborovou kaší, tentokrát obohacenou ještě o celer.

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Maso
  • 500 g vepřového mletého masa
  • 100 g goudy
    7
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 hrnek strouhanky
    1
  • 1 ks vejce
    3
  • 1 hrnek hladké mouky
    1
  • 100 ml mléka
    7
  • 1 dl oleje
Kaše
  • 500 g brambor
  • 100 g celeru
    9
  • 70 g másla
    7
  • 150 ml smetany
    7
  • 1 lžička soli
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Brambory oloupejte a nakrájejte je na kostky. Celer očistěte a také nakrájejte. Dejte vše do osolené vody a uvařte doměkka. 

02.

Maso dejte do mísy a přidejte k němu nahrubo nastrouhaný sýr. Směs osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Poté z ní vytvarujte 4 placky. Do misek připravte strouhanku, mouku a do poslední vejce s mlékem. 

03.

Maso obalte nejdřív v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance. Takto připravené řízky smažte v rozpáleném oleji dozlatova. Skládejte je na ubrousek, aby se z nich odsál přebytečný tuk. 

04.

Uvařené brambory s celerem slejte, přidejte k nim na kousky nakrájené změklé máslo, smetanu a ušlehejte hladkou kaši. Hotové řízky podávejte s kaší a zeleninovým salátem podle chuti. 

Související témata:

Načítám