Hlavní obsah

Řízek nikdy nezklame. Zkuste ho s oříškovou strouhankou a medovým dipem!

Foto: Marcel Rozhoň

Tyhle řízečky si zamiluje každý, kdo je ochutná. Uvidíte, že se po nich jen zapráší!Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Může být řízek ještě lepší a křupavější? S lískovými oříšky ve strouhance určitě ano! A v kombinaci s medovým dipem, který ochutíte špetkou chilli, nemá tahle řízková varianta chybu!

Článek

Tyhle malé křupavé řízečky chutnají hlavně dětem. Pokud vám nesmějí smažené věci doma přes práh, stačí je poskládat nae plech vyložený pečicím papírem a upéct je v troubě dozlatova. Zároveň pro ně můžete připravit jednodušší variantu dipu. Vynechte chilli a místo něj použijte jen špetku soli.

Miniřízečky s medovým dipem

Pro 4 osoby budete potřebovat: 4 kuřecí prsní řízky, 2 vejce, 100 ml piva, 4 lžíce hladké mouky, 200 g strouhanky, 100 g nastrouhaných lískových oříšků, 300 g zakysané smetany, 1 lžíci medu, ¼ lžičky drceného chilli, sůl, řepkový olej na smažení

Postup: Maso naklepejte na tenčí plátky a každý ještě nakrájejte na menší kousky a osolte. Vejce rozšlehejte v misce, přidejte pivo, promíchejte a osolte. Strouhanku smíchejte s oříšky. Maso pak postupně obalujte v hladké mouce, namáčejte ve vaječné směsi a obalujte v oříškové strouhance.

Na oleji je usmažte dozlatova a skládejte je na papírový ubrousek, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Do misky dejte zakysanou smetanu, med, chilli a dobře promíchejte. Hotové řízečky podávejte s dipem a zeleninovým salátem.

Tip: Na dip použijte tu nejhustější a nejkrémovější zakysanku, co seženete, nebo použijte crème fraîche.

Smažíte řízky v klasickém trojobalu, nebo máte nějakou vlastní vychytávku?

Mezi dva chleby, na piknik, k obědu, k večeři… Řízek zkrátka nikdy nezklame! Riskněte to bylinkami, chilli, parmazánem nebo kukuřičnými lupínky!

Reklama

Související témata:

Načítám