Hlavní obsah

Holka do větru aneb Oblečení, ve kterém vás neofoukne

Foto: Bogdan Sonjachnyj, Shutterstock.com

Foto: Bogdan Sonjachnyj, Shutterstock.com

Reklama

Na nevyzpytatelnost podzimního počasí se můžete spolehnout, ale lze to samé říct o vašem šatníku? Kromě módních trendů by měl obsahovat také praktické vychytávky, které oceníte, až se venku budou ženit všichni čerti. Jaké oblečení vás nezradí ani za větru či mrholení?

Článek

Nenechte se zaskočit pesimistickými předpovědmi televizních rosniček a mějte v záloze funkční městskou garderobu. Áčkové sukně vyměňte za pouzdrové, před kalhotami do zvonu upřednostněte slimky a místo elegantního klobouku zvolte pletenou čelenku. Co dalšího vám nesmí chybět?

Větruvzdorné bundy i kabáty

Při nákupu svršku se řiďte podle toho, kam jej budete nosit. Vyvenčit psa nebo dojít pro děti do školky zvládnete ve sportovní bundě, do práce či na jednání je ale vhodnější elegantnější kabátek.

Pamatujte však na to, že aby odolal nepříznivému počasí, je třeba dobře zvolit materiál. „Mezi ty nejpopulárnější patří softshell. Kromě toho, že odolá vodě, je také větruvzdorný. Při výběru sledujte hodnotu vodního sloupce a prodyšnosti. Čím vyšší má hodnoty, tím lépe obstojí v náročnějších podmínkách,“ vysvětluje zakladatelka značky Drexiss Petra Dresslerová.

Foto: Archiv firem

Zleva: Adidas (prodává About You), 2329 Kč; Rukka (prodává Sportisimo), 2499 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Willard (prodává Sportisimo), 1299 Kč; Tchibo, 699 Kč Foto: Archiv firem

Pletené čelenky 

Klobouk nebo kšiltovka ve vichřici neobstojí. Aby vám neofoukly uši, vsaďte na pletenou čelenku. „Vyberte třeba překříženou variantu, která působí velmi elegantně. Můžete ji sladit s šálou nebo nákrčníkem, protože za větrného počasí bychom měli myslet i na ochranu krku,“ radí Petra Dresslerová. V obchodech seženete také kousky s ozdobným efektem v podobě flitrů či perliček.

Foto: Archiv firem

Zleva: Drexiss, 520 Kč; Esprit, 549 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: New Yorker, 139 Kč; Bonprix, 199 KčFoto: Archiv firem

Úpletové šaty i sukně

Pokud nechcete napodobit slavnou filmovou scénu s Marilyn Monroe a její zdviženou sukní, vklouzněte raději do kalhot. „Plisované či áčkové sukně vítr nemilosrdně nadzvedne. Jestliže ale nepatříte mezi fanynky nohavic, sáhněte po úpletu v pouzdrovém střihu. Upnuté oblečení zůstane na svém místě a žádné faux pas vám nehrozí,“ doporučuje stylistka Markéta Škaldová.

Foto: Archiv firem

Zleva: Shein, 635 Kč; Reserved, 649 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mohito, 549 Kč; Bonprix, 749 Kč Foto: Archiv firem

Nákrčníky i roláky 

Nechcete riskovat nachlazení? Pak nevycházejte z domu bez roláku. Jednobarevné varianty se dají nosit prakticky k čemukoliv, tahle investice je zkrátka k nezaplacení. Před větrem vás ochrání i stylové nákrčníky, na šátky raději zapomeňte, mohou se snadno rozvázat a uletět.

Foto: Archiv firem

Zleva: Camaieu (prodává Different), 348 Kč; Reserved, 199 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 499 Kč; Camaieu (prodává Zoot), 769 Kč Foto: Archiv firem

Úzké nohavice a elegantní batohy

Zvonové kalhoty jsou sice šik, ale v tomhle případě se vyplatí myslet praktičtěji. Úzké nohavice snadno schováte do vyšších kozaček či holínek, takže slimky nezatracujte. Další kapitolou jsou kabelky, místo moderní shopperky, která bývá často neuzavíratelná, vyrazte ven s originálním batůžkem na zip. Bude vám teplo na záda a jeho obsah se nevysype ani za vichřice.

Foto: Archiv firem

Zleva: Orsay, 999 Kč; Tally Weijl, 410 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Puccini (prodává Eobuv), 1869 Kč; Wittchen, 1569 Kč Foto: Archiv firem

Reklama

Související témata:

Načítám