Hlavní obsah

Pletené šaty: Nejkrásnější kombinace pro štíhlé i baculky

Foto: Cellbes

Foto: Cellbes

Reklama

Venkovní teploty dávají najevo, že podzim už je v plném proudu. Přizpůsobte mu svou garderobu a lehké šaty vyměňte za praktický model z úpletu. Věříte, že zalichotí všem postavám?

Článek

Módní svět dnes myslí na ženy s plnými křivkami mnohem víc než v minulosti. Pokud pátráte po větší konfekční velikosti, nemusíte do specializovaných butiků, plus size řadou se totiž chlubí i běžné řetězce. Jak ale zkompletovat outfit s pletenými šaty v hlavní roli tak, aby vám padnul přímo na míru? A na co si mají naopak dávat pozor štíhlé siluety? To vše se dozvíte už za chvilku.

Pro štíhlé postavy

Ženy s modelkovskými mírami se výběrem oblečení nemusí tolik trápit. Patříte mezi ně a přemýšlíte nad koupí nových úpletových šatů? Vsaďte na krátkou i trendy delší variantu. Co se týče střihu, upnutý model vám bude slušet stejně jako ten oversized. Záleží jen na vás, čemu dáte přednost.

Foto: ErikaFashion

Šedé rolákové šaty seženete v obchodě Erika Fashion za 770 Kč Foto: ErikaFashion

Krátké šaty 

Šaty s efektem balonových rukávů připomínají spíš prodloužený svetr, ale proč neukázat dlouhé nohy, když na to máte postavu? Světle šedý odstín krásně koresponduje s černou barvou. Zbytek outfitu tedy volte v tmavých tónech. Bundu vybírejte takovou, která půjde snadno navrstvit přes široké rukávy od šatů. Lehká prošívaná péřovka je na podzim ideální!

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. bunda Zara, 1399 Kč; 2. kabelka Kazar, 3790 Kč; 3. náušnice Aleyolé (prodává Ornamenti), 990 Kč; 4. šaty Marks & Spencer, 1299 Kč; 5. boty Gino Rossi (prodává CCC), 2199 Kč; 6. punčocháče Calzedonia, 129 KčFoto: Archiv firem

S roláčkem

Rolákový střih není ideální pro všechny ženy. Pokud vás trápí kila navíc v horní polovině těla, raději na něj zapomeňte, vyniknou v něm naopak subtilní a chlapecké postavy. U svetrových šatů je důležitý také výběr vhodného spodního prádla. Aby se pod oblečením nerýsovaly kalhotky či podprsenka, sáhněte po hladké soupravě. Krajku protentokrát nechte doma.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. podprsenka Intimissimi, 849 Kč; 2. kabelka Zara, 799 Kč; 3. šaty Lindex, 1299 Kč; 4. tenisky Scalpers (prodává About You), 1679 Kč; 5. punčocháče Lindex, 249 Kč; 6. pásek Woox, 1090 Kč Foto: Archiv firem

Pro plné křivky 

Ani baculky se nemusí do pletených šatů zdráhat obléknout, stačí se jen naučit pár triků, jak docílit optických klamů, aby postava vypadala štíhlejší. Vyzkoušejte třeba vertikální copánkový vzor, který funguje stejně jako svislé proužky.

Jak omládnout pomocí optických klamů? Tohle mějte ve skříni. 

Foto: Shein

Modré šaty s copánkovým vzorem seženete u značky Shein za 484 Kč Foto: Shein

S páskem 

Pytlovitý střih sice není to, po čem byste v obchodě měly pokukovat, ale pokud se vám oversized šaty líbí, proč ne. Zaměřte se na modely s véčkovým výstřihem a doplňky, kterými celkový look doladíte. Skvělým služebníkem vám bude pásek, s jehož pomocí definujete svůj pas a docílíte postavy přesýpacích hodin.

Slavné dámy a oversized móda. Jak to s ní (ne)umí?

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. prsten Swarovski, 4250 Kč; 2. kozačky Kate Gray (prodává Humanic), 2999 Kč; 3. šaty Nordstrom, 2110 Kč; 4. kabelka Replay (prodává Zoot), 3599 Kč; 5. náhrdelník PD Paola (prodává Fashion Planet), 1649 Kč; 6. pásek Vanzetti (prodává About You), 719 Kč Foto: Archiv firem

S výstřihem 

Černá barva dokáže s postavou divy, a i když byste ji bezpochyby měly mít ve svém šatníku, všeho moc škodí. Tmavé šaty s kozačkami nad kolena snadno rozzáříte světle šedým kabátem a kabelkou ve stejném odstínu. Čeká vás důležitá schůzka nebo večírek? Pak investujte do tvarujícího prádla, které si s nedokonalostmi hravě poradí.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. sada náušnic Mango, 299 Kč; 2. kabát H&M, 1499 Kč; 3. šaty Boohoo, 589 Kč; 4. kabelka Elega, 4200 Kč; 5. tvarovací kalhotky Lindex, 799 Kč; 6. kozačky Ulla Popken, 3899 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám