Hlavní obsah

Holografické stíny a nude rty: Okoukejte líčení od celebrit

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Ashley Graham, Rihanna, Olivie MunnFoto: Profimedia.cz

Reklama

Vybrali jsme pět slavných krásek, které mají skvělý styl líčení. Přidali jsme pár triků od slavných vizážistů a tipy na kosmetické produkty, takže i vy teď můžete docílit podobného líčení jako naše pětice!

Článek

Také obdivujete dokonale nalíčené celebrity na červeném koberci? My také, a proto jsme jich vybrali několik pro inspiraci. Podívejte se, jak na dokonalé nude neboli nahé líčení s polibkem slunce, jak kombinovat výrazné rtěnky i čím dosáhnete poněkud extravagantního vzhledu. U každého popisu postupu najdete tipy na produkty a make-up triky, kterými můžete podobného líčení docílit.

Vylepšené nude líčení

Jestli je někdo mistryní nahého líčení, pak je to modelka Irina Shayk (32) a Ashley Graham (31). Obě jsou dost podobné typy co se týče barvy vlasů a tónu pleti. Proto jim oběma ohromně sluší líčení dohněda a dočervena. Je vidět, že na akci se vybavily trochu výraznějším make-upem, který tedy není tak úplně nude, ale zůstaly v zemitých a tlumených barvách. Prostě ví, co jim sluší.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Modelky Ashley Graham a Irina ShaykFoto: Profimedia.cz

Pokud chcete dosáhnout looku jako Ashley a Irina, pořiďte si make-up s lehkou texturou. Na denní nošení vám bude stačit BB krém nebo make-up se středním krytím. Lisa Storey, make-up artistka herečky Kate Bosworth (35) ráda pleť nejdřív přestříká růžovou vodou. Díky tomu bude hydratovaná a bude vypadat „šťavnatě“.

Nicméně rozzářeného looku dosáhnete nejlépe zlatým rozjasňovačem, který naneste hlavně na lícní kosti, na nos, pod obočí a nad zobáček horního rtu. Pokud se vám do něj nechce investovat, podle make-up artisty Roba Haroma vám poslouží i třpytivé stíny. Nanést je můžete buď prstem, nebo velkým štětcem. Oči pak lehce vystínujte dohněda, můžete buď přidat na intenzitě jako Ashley, nebo zůstat při zemi a jen lehce oční okolí sjednotit, jako to má Irina.

Vybrat si takovou nude rtěnku, abyste v ní nevypadaly jako zombie, dá zabrat. Pokud si nejste jisté, vybírejte takovou, která má odstín trochu dooranžova.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Ultra matná rtěnka Infaillible Les Chocolats, L’Oréal Paris, odstín 852, 270 Kč; Paletka očních stínů Nude Tude, 919 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Rozjasňující pudr Sephora Collection, 390 Kč; Ultralehký make-up Lasting Finish Breathable, Rimmel, 249 KčFoto: Archiv firem

Výrazné rty

Na příkladu Emmy Roberts (27) a Olivie Munn (38) vidíte, jak se dá výrazná rtěnka kombinovat se zbytkem líčení. Oba looky jsou určené na červený koberec, takže jde spíš o inspiraci na večerní líčení.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Herečky Emma Roberts a Olivie MunnFoto: Profimedia.cz

Všimněte si, jak u Olivie krásně zafungovaly oranžové stíny k jejím zeleným očím a jak perfektně ladí i s červenou na rtech. Make-up artista Beau Nelson, který líčí například Alessandru Ambrosio (37) nebo Kristen Stewart (28), prozradil, že rád používá jako první vrstvu na víčko pudrovou tvářenku dooranžova nebo dorůžova. Nanese ji jen do záhybu a tím pádem oči mnohem více vyniknou. To zkuste!

Nelson má na svědomí i nedávné líčení herečky Emmy Roberts (27). Na rty použil matnou rtěnku v barvě malin a oči zvýraznil jen lehkým kouřovým líčením. Důraz je především na dlouhých řasách! A tip, aby rtěnka držela celý den? Vizážistka Jillian Dempsey obtiskne první vrstvu rtěnky ne do obyčejného papírového kapesníčku, ale do savého papírku, který se používá k odstranění nežádoucího lesku pleti. Potom nanese druhou vrstvu.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Rtěnka Pop Lip Color, Clinique, odstín Poppy Pop, 720 Kč; Tekutá matná rtěnka Super Stay Matte Ink, Maybelline, odstín 115 Founder, 199 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Matné oční stíny Artdeco, odstín č. 532 matt powdery apricot, 149 Kč; Paleta očních stínů Smokey, Yves Rocher, 599 KčFoto: Archiv firem

Holografický trend a růžová

A nakonec jsme vybrali dvě líčení, která jsou trochu barevnější a odvážnější. Obě předvedla Rihanna, která do kosmetiky „fušuje“ se svojí značkou Fenty Beauty opravdu pořádně. Nutno říci, že této barbadoské zpěvačce sluší všechno a je dobře, že toho využívá.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka Rihanna a její dvě líčeníFoto: Profimedia.cz

Holografický styl líčení je přesně takový, jaký vidíte na první fotce Rihanny – hází metalické odlesky snad v celém barevném spektru. Ty odlesky mohou být ledové domodra nebo dorůžova/fialova. Záleží na vaší preferenci. Rihanna se toho nebála a zkombinovala třpytivé oči i rty. Metalické rtěnky najdete i v Rihannině řadě kosmetiky, my ale pro vás našli levnější variantu ve formě lesku.

Pokud je to na vás moc, využijte jen holografické rozjasňovače, které seženete jak v pudrové, tak i krémové formě. Naneste je jen na lícní kosti a do vnitřního koutku oka. Můžete je samozřejmě použít i místo očních stínů anebo lehce přejet prsty přes rtěnku, kterou rázem změníte v holografickou. Na tomto trendu je tedy dobré, že můžete investovat jen do jednoho produktu a použít ho na celý obličej.

Druhé líčení je jako dělané pro romantické duše, protože růžovou nanesla Rihanna úplně všude. Oči jsou vystínované od rozjasňujících bílých stínů až po tmavší růžovou. Trik s růžovou je stejný, jako jsme psali výše – růžová rozzáří nejen tvář, ale i oči. S touhle barvou je to ale i trochu ošemetné, protože to můžete snadno přehnat a skončit v podstatě s monokly. Proto je důležité růžovou zkombinovat s bílou nebo černými linkami a výraznými řasami.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Holografický lesk na rty, Dermacol, odstín č. 6, 149 Kč; Matná rtěnka Fenty Beauty, odstín Candy venom, 470 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Paletka rozjasňovačů Alchemist Holographic Palette, Kat von D, 990 Kč; Rozjasňovač v tyčince Holo Wow, Essence, 95 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Paletka očních stínů Naked Cherry, 1520 Kč; Tvářenka Pro Longwear, MAC, odstín Whole Lotta Love, 720 KčFoto: Archiv firem

Anketa

Která ze slavných žen se vám líbí nejvíce?
Ashley Graham
22,7 %
Irina Shayk
24,7 %
Emma Roberts
7,9 %
Olivia Munn
7,7 %
Rihanna
37 %
Celkem hlasovalo 441 čtenářů.

Rádi se inspirujete líčením slavných žen?

Reklama

Načítám