Hlavní obsah

Hádky podle horoskopu. Jste diplomat, nebo ranař? Vodnář klidně vyvolá světovou válku, Ryba v sobě vztek dusí

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Některá znamení zvěrokruhu patří mezi vznětlivější, jiná se hádkám spíše vyhýbají. Také způsob, jakým jejich představitelé ke konfliktům přistupují, se může v mnoha ohledech lišit. Někteří dávají přednost rychlému vyjasnění situace, jiní volí diplomatičtější přístup. Do které skupiny patříte podle svého znamení.

Článek

Tradiční astrologie rozeznává čtyři základní skupiny temperamentů, k jejich charakteru přiradila živly ohně, země, vzduchu a vody. Ohnivá znamení (Beran, Lev, Střelec) patří mezi temperamentnější, jsou vznětlivější a ke konfliktům nemívají daleko. Představitelé zemských znamení (Býk, Panna, Kozoroh) jsou klidnější, trpělivější a k hádce potřebují pořádnou dávku podnětů. Vodní (Rak, Štír a Ryby) a vzdušný živel (Blíženci, Váhy a Vodnář) mají dvojí charakter. Voda může být jak prudká, tak klidná. Vzduch se pohybuje na škále od mírného vánku až po pořádné tornádo. Stejně tak jejich zástupci přistupují k hádkám. Štíři se například dokážou hádat do krve a velmi vášnivě, Raci vztek v sobě raději udusí.

Kdo je nejhádavější?

Nejvznětlivější jsou znamení, kterým vládne akční planeta Mars, a to jsou podle tradiční astrologie Beran a Štír. Obě se řadí mezi bojovná znamení, která spory a konflikty spíše vyhledávají. Jejich strategie hádek je však odlišná. Zatímco Berani svůj hněv projevují obvykle hned a přou se s velkým gustem, Štíři dokážou své emoce skrývat. Často klamou tělem, zaútočí až ve chvíli, kdy to jejich nepřátelé vůbec nečekají.

Která znamení hádky nesnášejí?

Jednoznačně Panny a Ryby. Před hlukem a silnými emocemi zalézají také Váhy a Raci. Kozorohům se hlasité hádky doslova hnusí, ale když dojde na věc a oni musejí obhájit svou věc, dokážou se přít s naprostou nesmiřitelností. Lvi se hádkám vyhýbají, pokud je nepotřebují v situacích, kdy chtějí na sebe upozornit nebo vyniknout nad ostatními.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Nejhádavější jsou Berani a ŠtířiFoto: fizkes, Shutterstock.com

Kdo v hádkách obvykle vítězí?

Pokud si odmyslíme Lvy, kteří jsou vítězi z podstaty svého královského znamení, tak obvykle Blíženci. Jejich slovní agresivita, schopnost ironie a vtip jsou pověstné. Dokonale vystihnout slabá místa svého protivníka a ranit slovem dokážou i Panny. Mistři hádek jsou Štíři, ti v konfliktech vítězí i díky své schopnosti proniknout do duše svých nepřátel. Také takzvaná upřímnost Střelců, se kterou druhým sdělují své pravdy, nemusí být pro jejich okolí nic příjemného. Navíc Střelci dokážou na svých stanoviscích trvat až fanaticky.

Která znamení v hádkách prohrávají?

Berani. Když se vybijí, často je přepadne lítost nad rozlitým mlékem a ve jménu odpuštění slíbí více, než si vyhádali.

Mohou hádky prospět?

Říká se, že nejhorší je v sobě vztek dusit a užírat se. A možná je to i pravda. Hádky totiž prospívají všem, kteří se umějí hádat a dodržují jejich pravidla, k nimž určitě patří neurážet svého protivníka a hádku ukončit nejdéle do půl hodiny.

Foto: Dikushin Dmitry, Shutterstock.com

Ryby se snaží hádkám vyhnout, uzavírají se do sebeFoto: Dikushin Dmitry, Shutterstock.com

Která znamení jsou v hádkách nejnebezpečnější?

Štíři. Jejich pomsta je nekonečná a věčná. Ale také Býci, kteří sice dlouho vydrží v klidu, ale když je něco hodně vydráždí, dokážou být v konfliktech naprosto ničiví. Nebezpeční jsou i Vodnáři, ti kvůli své věci vyvolávají i světové revoluce.

Jak se jednotlivá znamení hádají?

Berani bouřlivě a upřímně, s plným nasazením. Velmi často s naivitou a vírou ve spravedlnost. Býci nečekaně. Blíženci se slovní agresivitou i humorem, ale to neznamená, že méně nebezpečně. Raci se slzou v oku a Lvi v případě, kdy se cítí odstrčení nebo nepotřební. Panny se dokážou hádat jízlivě a s gustem. Váhy inteligentně a Štíři rafinovaně. Střelci se hádají pro svatou věc a svou pravdu. Kozorozi hádky nesnášejí, když se ale do nich pustí, nenechají na nikom nit suchou. Vodnáři se přou s rebelantským furiantstvím a Ryby z hádek obvykle unikají. Když jsou donuceny, dokážou být ale ve sporu velmi dravé.

Načítám