Hlavní obsah

Rozchod podle znamení: Největší roli hrají živly! Oheň plane, voda se uzavře a země tiše mlčí

Foto: Olena Yakobchuk, Shutterstock.com

Foto: Olena Yakobchuk, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozchody, loučení, nebo dokonce rozvody nejsou nikdy jednoduché. Každý se s nimi vyrovnává svým způsobem. Jaký postup volíte podle svého znamení zvěrokruhu, co vás dokáže po rozchodu utěšit a jakou roli v tom hrají živly?

Článek

O základním způsobu reakce rozhoduje už živel, který vládne vašemu znamení zvěrokruhu. Západní astrologie rozeznává čtyři živly: oheň, zemi, vzduch a vodu. A podle toho se rozlišují ohnivá znamení (Beran, Lev a Střelec), zemská znamení (Býk, Panna a Kozoroh), vzdušná znamení (Blíženci, Váhy a Vodnář) a znamení vodní (Rak, Štír a Ryby). Každé z nich zastupuje svůj živel specifickým způsobem. Jak prožívají jednotlivá znamení horoskopu rozchod?

Ohnivá znamení: Emoce neskrývají

Ohnivá znamení celému světu ukážou a oznámí, že je někdo opustil nebo ona opustila jeho. Ať všichni vědí, co se děje…

  • Berani si dají pořádně do těla. Aby vybili hněv, vztek či lítost z rozchodu, kácejí stromy, uběhnou maraton, začnou cvičit nebo dojdou až do Santiaga de Compostela. Nikdy se nenechají odradit neúspěchem, vždy budou hledat nové možnosti.
  • Lvi uspořádají velkolepou oslavu, aby si snad někdo nemyslel, že truchlí kvůli někomu, kdo si jim dovolil dát kopačky. Vždy a za všech okolností zůstávají neporažení.
  • Střelci si rychle najdou náhradu, nového partnera, i kdyby to mělo být jen dočasné řešení. Jsou to optimisté zvěrokruhu a moc dobře vědí, že i rozchod přebolí.

Zemská znamení: Dělají, že o nic nejde

Zemská znamení mají tendenci si život plánovat a rozchodem se jim životní program hroutí. Změna je přesně to, s čím nepočítala. Stáhnou se do sebe, bolestné téma se snaží vytěsnit či kompenzovat jinou intenzivní činností.

  • Býci se často začnou na čas přejídat, nicméně mají po ruce i jiné metody, jak zvládat i ty nejtěžší životní situace. Nakonec tedy dojdou k praktickému řešení i ve svých rozbitých partnerských vztazích.
  • Panny se nejdřív pustí do úklidu. A pak se naučí rozlišovat mezi podstatným a nepodstatným, umějí přežít. Řeknou si, že rozchod s někým, koho kdysi milovali, pro ně už není důležitý.
  • Kozorozi začnou ještě víc pracovat, aby zahnali myšlenky na svou lásku. Jsou to sice manažeři od pána boha, ale i oni nakonec dospějí k poznání, že existují situace, které naplánovat nelze, a přestanou se trestat za něco, co se vymklo jejich kontrole. Život jde dál.
Foto: Ostanina Anna, Shutterstock.com

Každý člověk je jedinečný, ale živel, který řídí naše znamení, může zapůsobit na způsob reakcíFoto: Ostanina Anna, Shutterstock.com

Vzdušná znamení: Potřebují se vymluvit

Světu ukážou všechny stránky své povahy: mohou být chladní, odtažití, plačtiví, mohou si stýskat či se neustále hádat. Chování lidí narozených ve vzdušných znameních je nepředvídatelné, stejně jako je rozmanitá síla větru – od lehkého vánku až po ohlušující tornádo.

  • Blíženci sice obvykle reagují podle momentální nálady, ale dlouho netruchlí. V první fázi někomu vymluví díru do hlavy a pak si rychle najdou vhodnou náhradu.
  • Váhy prožívají rozchod většinou velmi těžce. Mezilidské vztahy jsou jejich astrologické téma a na partnerství si velmi zakládají. Ale také moc dobře vědí, že do jejich života láska znovu vstoupí. V mezičase si koupí něco pěkného na sebe a vyrazí do společnosti.
  • Vodnáři působí dojmem, jako by se jich taková banalita jako rozchod nemohla dotknout. Opak bývá pravdou. Do každé činnosti vkládají hluboké přesvědčení o správnosti svého konání a platí to i o lásce. Odchod partnera je pro ně především zklamání důvěry, již do vztahu vložili.

Vodní znamení: Stáhnou se do sebe

Své emoce příliš neventilují, už jen proto, že každý rozchod prožívají jako svoji osobní prohru. Uzavřou se do sebe. Raci a Ryby smutní a Štír začne plánovat pomstu.

  • Raci rozchod snášejí velice těžce, nemluví o něm, psychickou nepohodu skrývají a jsou schopní i onemocnět. Měli by však pamatovat na to, že jejich péče, starostlivost a schopnost milovat do jejich života přitáhne někoho nového, kdo si jejich lásku zaslouží.
  • Štíři sice zaměstnávají svoji hlavu plánovanou mstou, ale časem zjistí, že rozchodem jejich životní jízda rozhodně neskončila, a uklidní se.
  • Ryby působí dojmem, že stále zůstanou slepé k chybám lidí, které kdysi milovaly, a že je budou milovat snad navždy. A to je i jejich nejlepší vlastnost. Vesmír je za ni odmění novou láskou nebeskou.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Související témata:

Načítám