Hlavní obsah

Karmický horoskop: Koho čeká odměna a kdo bude splácet svoje dluhy

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do života nám s železnou pravidelností přicházejí jak karmické lekce, tak karmické odměny. Vše závisí na postavení planet Saturn a Jupiter. Saturn symbolizuje protivenství a Jupiter štěstí. Každý člověk udělal v minulosti chyby, za které teď platí, anebo naopak sklízí zaslouženou odměnu za své dobré počiny. Jak jste na tom vy?

Článek

Z hlediska vyšší moudrosti je karma o rovnováze: to, co je špatné, musí být napraveno a to dobré odměněno. Zákon akce a reakce. V tradiční astrologické řeči existují cykly řízené dvěma planetami – Saturnem coby přísným učitelem, který sice nic neodpouští, ale v příznivějších časech spravedlivě odměňuje, a Jupiterem, který rozdává a v přísnější fázi trestá za „urážku bohů“: rozumějte za přemrštěnost a velikášství našich skutků. Rovnováha je tak vždy zachována.

Karmické úkoly pro každé znamení

V letošním roce planeta Saturn vstoupila do znamení Ryb a její lekce nejvíce zasahují právě toto znamení. Ryby se budou muset naučit ukázněnosti a organizovanosti, budou muset projevit píli a pracovitost, pak budou odměněny. Saturn více či méně zatopí i znamením Blíženců Střelce, napětí vnese do partnerských vztahů zrozenců znamení Panny.

Planeta štěstí Jupiter je od 16. května až do konce roku ve znamení Býka, a tak nejvíce nadlehčuje osud právě Býkům. Příznivě shlíží i na všechny PannyKozorohy, příležitosti přinese RybámRakům. Jaké karmické úkoly má tedy v tomto období právě vaše znamení?

Beran

Nejspíš vás potěší, že vaše úsilí se konečně začne vyplácet a vaše schopnosti budou po zásluze oceněny. Nebesa vám žehnají především ve finanční oblasti. Můžete si zajistit stabilní příjem, který výrazně vylepší vaši budoucnost. Mohou se plnit i vaše dávná přání. Dávejte si ale dobrý pozor na psychiku, zkuste dodržovat všechny zásady duševní hygieny a nepřetěžujte se.

Býk

Jste v pozici, kdy postupně můžete sklízet plody své práce, můžete poskočit v kariéře i výrazně vylepšit partnerský život. K tomu ale potřebujete získat nadhled, odstup od věcí a záležitostí, které vás stále ještě bolí nebo pálí. Zapomeňte na staré křivdy, zkuste nebýt ve svých úsudcích tak subjektivní, žijte přítomností, mějte oči otevřené a využijte příležitostí, které vám osud nabízí.

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Věříte, že hvězdy a planety mají sílu ovlivňovat lidský život?Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Blíženci

Ať chcete, nebo ne, zápasíte s pocity ztráty volnosti a svobody, po kterých v životě tak toužíte. Nedá se nic dělat, musíte se přizpůsobit. Staré časy se teď nevrátí. Budete se dostávat do situací, které vás budou nutit k větší zodpovědnosti a nekompromisnímu přizpůsobování okolnostem. Pokud se však dokážete ukáznit a tvrdě pracovat, stanete se vítězi a splníte svůj současný karmický úkol.

Rak

Změnu k životu potřebujete jako sůl. Je možné, že jste stagnovali, žili v pocitu, že se vše zastavilo. Teď se ale vaše záležitosti pohnou z místa. Buďte však opatrní, nevrhejte se do všeho po hlavě a nenaberte si víc úkolů, než zvládnete. Vaše karma zvěstuje, že máte čelit výzvám a úkolům, které jste dosud nepoznali, tak ať pod jejich náročností nepadnete.

Lev

Silná náladovost i pýcha vám kazí život, a tak vás osud opakovaně staví do situací, ve kterých musíte prokázat pevné nervy a zachovat chladnou hlavu. Vaším karmickým úkolem je zbavit se dětinských reakcí. Pokud se vám to podaří, zjistíte, že se můžete spolehnout sami na sebe a že můžete očekávat pomoc i od druhých. Největší příležitosti na vás čekají v kariérní oblasti.

Foto: Zamrznuti tonovi, Shutterstock.com

Učte se od druhých a učte se také z vlastních chyb. Váš život bude bohatší a spokojenější.Foto: Zamrznuti tonovi, Shutterstock.com

Panna

Někdy míváte pocit, že se neustále musíte prodírat trnitou cestou. A když občas říkáte, že je život náročný, máte možná i pravdu. Vypadá to ale, že už jste testem odvahy, odříkání a píle protentokrát prošli. Připravte se na zaslouženou odměnu, hojnost i úspěch. Věřte ve své štěstí, je totiž dost dobře možné, že vás předchozí karamboly mohly natolik semlít, že už v to lepší moc nevěříte. Buďte jen trochu více opatrní ve svých partnerských vztazích, snažte se doma tolik nekritizovat a nelpěte na detailech.

Váhy

V minulých letech jste příliš pracovali a nemysleli ani na odpočinek, ani na zábavu. Přichází čas, ve kterém se můžete více věnovat sami sobě a svým blízkým. Vraťte svému životu rovnováhu – rovnováhu mezi povinnostmi a zábavou. Splníte tak svůj karmický úkol, a navíc se budete ve svém životě cítit o hodně lépe.

Štír

Ať už vám v citech ublížilo cokoliv nebo kdokoliv, nastává čas hojení. Pro svůj partnerský život jste udělali, co jste mohli, nyní začněte žít přítomností a pečujte o sebe. Zjistíte, že staré dobré časy se k vám vracejí. Potřebujete k tomu udělat jedinou věc: nechat ostatní volně dýchat, dovolit jim, aby vás měli rádi, a přitom si přestat dělat nárok na kontrolu nad jejich životem.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Osud nám připravuje různá úskalí a často nás staví před těžká rozhodnutí.Foto: fizkes, Shutterstock.com

Střelec

Jste možná zklamaní, protože ne všechny věci běžely podle vašich představ. Pravděpodobně to byla vaše karmická lekce – měli jste přijmout tok událostí, situací i lidí tak, jak přicházeli. Možná jste příliš bojovali a vzpírali se osudu. Zkuste změnit svůj úhel pohledu na život: změňte priority a nebuďte tak závislí na výsledcích. Když se vám to podaří, splníte nejen svůj karmický úkol, ale budete se cítit o hodně šťastnější.

Kozoroh

Patříte mezi vyvolené, štěstí se vám začíná lepit na paty. Dokonce můžete vyhrát. Každopádně radost, optimismus a podnikavost vstupují společně do vašeho života. Před vámi je karmická sklizeň. Vše, co jste v minulosti zaseli, vám bude vráceno. Přichází odměna, láska i peníze, jen svoji karmu pro příští léta nezatěžujte workoholismem. Potřebujete i odpočívat.

Vodnář

Přibude vám více povinností a pracovních úkolů, ke kterým však budete muset přizvat i své kolegy. Je o vás známo, že jste nejen v práci velcí individualisté, ale pro tento čas to neplatí. Musíte do svého týmu povolat i ostatní, jinak to nezvládnete. Zbavte se hrdosti a pýchy a požádejte o pomoc, dosáhnete nejen lepších výsledků, ale v příštím roce získáte i více peněz.

Ryby

Budete muset čelit nepříjemným situacím, které vás však zocelí. Naučíte se upřímnosti, budete muset říkat pravdu bez zbytečných příkras. Naučíte se také přijímat nepříjemnou pravdu o sobě, teprve pak se dostaví pozitivní výsledky a vy splatíte svoji karmu za uplynulá období. Bát se ale nemusíte, pokud budete poctiví sami k sobě, osud vás vždy podrží.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Reklama

Načítám