Hlavní obsah

Ideální dvojice podle horoskopu. S kým je vám souzeno prožít lásku nebeskou?

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Astrologie sice tvrdí, že neexistují dva partneři, kteří by nedokázali přes lásku a vzájemnou toleranci k sobě najít cestu, ale také říká, že některé dvojice to mají v lásce jednodušší a jiné těžší. Patříte se svým partnerem mezi ty vyvolené?

Článek

Partnerská astrologie podle základních temperamentů rozeznává souladné kombinace znamení nebo nesouladné. Logicky ty první to mají o něco lehčí a ty druhé se na manželské a partnerské lásce více nadřou. Výsledek však záleží na obou zúčastněných stranách.

Podívejte se na dvojice, kterým hvězdné nebe nadělilo naději prožít lásku nebeskou a přečtěte si, na jaká úskalí mohou narazit i ony.

Býk a Panna prožívají lásku souladnou

Dva typy lidí se smyslem pro věci na svém místě. Tito partneři mají potěchu z podobných životních hodnot – milují přírodu, svůj domov a své potomky. Dokážou se bez problémů domluvit na praktických stránkách života, navzájem se obdivují. V čem mohou narazit? Panna bude mít tendenci Býkovi organizovat život a on se zase příliš spoléhá na její ochotu vše zařídit. Konflikt může občas nastat i v oblasti sexu, Býk je vášnivé a smyslné znamení a Pannu má na jeho vkus častěji jiné zájmy.

Foto: M-Production, Shutterstock.com

Sex může být pro Pannu a Býka zdrojem nesouladuFoto: M-Production, Shutterstock.com

Výtečná láska mezi Býkem a Kozorohem

V jejich partnerství se potkává zdravý rozum, pragmatičnost, smysl pro tradice a smysl pro rodinu. Býk i Kozoroh jsou zemská znamení, oba jsou materiálně založení, oba pracovití. Tedy Kozoroh o poznání více, ale s Býkem se na společném fungování domluví náramně dobře. Překvapivě si spolu rozumí i v hloubce svých citů, pod ledovou slupkou Kozoroh skrývá stejně horoucí srdce jako Býk. V čem může nastat problém? No přece jenom jsou to dvě „rohatá“ znamení. Obě si umějí postavit hlavu a paličatě si stát na svém.

Kozoroha a Pannu pánbůh stvořil jeden pro druhého

Souladný způsob myšlení, smysl pro podobné radosti života, vzájemná shoda v zásadních věcech. Vždy to mezi nimi zajiskří. Kozoroh si všimne nenápadného půvabu Panny, její intelektuální výjimečnosti a bystrosti. Vyhovuje mu i její plachost. Panna přímo zbožňuje Kozorohovu starostlivost a spolehlivost. Co by tak mohlo ohrozit cestu k jejich věčné lásce? Obě znamení mají sklony ke škarohlídství, pokud to se svým pesimismem přeženou, z jejich života vyprchá radost.

Rak a Štír jsou dokonalým párem

Rozumějí si, rozumějí totiž svým duším. Jejich vzájemná empatie je nekonečná. Chápou se doma, v práci, v mileneckých vztazích. Není skoro nic, co by je mohlo rozdělit. Opravdu? Rak je přecitlivělé znamení a Štír zase velmi vášnivé. Čas od času, když pohár trpělivosti na jedné nebo druhé straně přeteče, dochází u nich k prudkým a nečekaným výměnám názorů, které končívají Rakovou naprostou zdrceností a štířím prásknutím dveří. K lásce se však umějí vrátit.

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Rak a Štír potřebují občas bouři, pak je na dlouhou dobu klidFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Magická láska mezi Rakem a Rybami

V tomto vztahu se potkávají dva největší romantici a snílci zvěrokruhu. Oba mají schopnost pečovat, starat se o druhé, dokonce se pro ně i obětovat. Rak je o něco praktičtější, postará o chod domácnosti, rodinu a finance, za to od Ryb vyžaduje oddanost, věrnost, věčný obdiv a pokud možno co nejméně změn. Právě záletnost Ryb může být kamenem úrazu tohoto vztahu.

Láska jako trám mezi Štírem a Rybami

Tihle dva jsou k sobě magicky přitahováni. Oba jsou svůdní, velmi intuitivní, obětaví, dokážou vášnivě milovat. Štír je organizačně zdatný a stará se o všechny praktické stránky společného života. Ryby sní, Štír realizuje. Problémy mohou nastat v okamžiku, kdy Štír začne žárlit. Žárlivost je slabou stránkou Štíra, u Ryb zase nestálost. Tlakem však Štír nic nezmůže, Ryby vždy proklouznou, proplují, uniknou, a tak Štíru nezbývá než důvěřovat a věřit.

Ohnivá láska mezi Beranem a Lvem

Dva prudcí, vášniví a fyzicky zdatní jedinci. Lev je kreativní a zábavný, což Berana baví. Problémem jsou jejich ega. Beran lehce Lva urazí nebo ho nedostatečně velebí a lví pýcha utrpí těžkou ránu. Hříva zplihne a Lev uraženě odchází za jinou/za jiným. Přesto tato dvojice je jednou z nejúspěšnějších kombinací zvěrokruhu. Dokážou-li oba čas od času ustoupit ze svých pozic, nic jim nebrání ve šťastném soužití. Jeden obdivuje druhého, přirozeně si pomáhají, doplňují se v sexu a společně vychovávají své potomky.

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Beran a Lev jsou skvělí rodičeFoto: 4 PM production, Shutterstock.com

Dobrodružná láska Berana a Střelce

Partnerská harmonie, mají radost z podobných věcí, stejnou touhu po dobrodružství všedního dne, stejný smysl pro humor. Ale rozdíl mezi nimi je, a to zásadní, Střelec bytostně touží po osobní svobodě, často si nechává otevřená zadní vrátka. Nedokáže jít do vztahu úplně naplno. Beran také není nejstálejší znamení, ale když vstupuje do partnerství, tak vždy v „plné polní“. Bohužel, pokud Střelec vycítí náznak čehokoliv trvalého, utíká.

Zábavná láska mezi Lvem a Střelcem

Střelec je volnomyšlenkář a snílek, ale Lev také umí mít hlavu v oblacích. Oba jsou hraví a zábavní. Vzájemně podporují své sny, život si užívají a umějí jít štěstí naproti. Pro své potomky jsou inspirativními rodiči. V čem může nastat problém? V momentě, kdy se střetne lví pýcha se střeleckou šokující upřímností. Tu Lev obvykle nevydýchá.

Blíženci a Váhy – dva kumpáni zvěrokruhu

Tihle dva si budou vždy rozumět, možná někdy do party přiberou i Vodnáře, ale jen v případě, kdy se nebude jednat o milenecký vztah. Ani jeden z nich nic nebere smrtelně vážně, všemu se dokážou zasmát, jsou neustále v pohybu. Navzájem se vytáhnou z každé šlamastyky. Málokdy se nudí, jejich vztah dostává nové a nové impulzy, které oba k životu tak potřebují. V čem si nerozumí? Váha je opravdovější, hlubší a pomalu se rozhoduje. To Blíženec nechápe.

Foto: muse studio, Shutterstock.com

Blíženci a Váhy jsou parťáci do každé situaceFoto: muse studio, Shutterstock.com

Láska rozmanitá mezi Blížencem a Vodnářem

Oba nemají rádi společenské konvence, oba jsou rebelové. Vodnář o kousek větší, ale Blíženec mu v tomto ohledu dokáže zdatně sekundovat. Vyhovuje jim i určitý citový odstup. Z horoucích projevů lásky a romantických večerů při svíčkách mívají osypky. Nic není Vodnářům a Blížencům vzdálenějšího než opulentní oslavy lásky. Obě znamení jsou nepraktická, takže když se smíří s tím, že nebudou mít vzorně vedenou domácnost, čeká je krásný život plný rozmanitých prožitků.

Vodnář a Váhy a jejich brilantní láska

Oba milují změnu a zábavu. Ani jeden z nich nemusí společenské konvence. Váhy jsou orientované na partnerství, ale dokážou tolerovat Vodnářovu touhu po nezávislosti. Oba jsou tak trochu odtažití, takže jim nevadí jejich citový odstup. V lásce preferují přátelský přístup, velké emoce, žárlivé výjevy je odpuzují. Váhy může obtěžovat Vodnářova roztěkanost, roztržitost nebo jeho věčné rebelantství, ale protože i Váhy jsou v koutku duše také „rebely bez příčiny“, doplňují se. Na co jeden pomyslí, to druhý v mžiku domyslí a realizuje.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám