Hlavní obsah

Kroužky pro děti podle znamení. Pannám půjdou šachy, Býkům keramika

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vybíráte pro své potomstvo volnočasové aktivity a nevíte, čeho se chytit a jakým směrem uvažovat? Možná vám poradí i znamení zvěrokruhu, ve kterém se vaše dítko narodilo.

Článek

Výběr mimoškolních aktivit pro vaše nejmenší není nic jednoduchého – kroužků existuje celá řada, nejsou nejlevnější a někdy je potřeba pořádně zainvestovat i do výbavy potřebné pro danou aktivitu. Jistě si tedy přejete, aby to, co vyberete, vašeho potomka opravdu bavilo a vy jste nemuseli po chvíli hledat něco jiného. Poradíme vám, jakým směrem začít pátrat – znamení, v němž se vaše dítě narodilo, vám naznačí, co a proč by ho mohlo bavit nejvíc.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Malí Berani pod vlivem ohnivého Marsu směřují k přirozenému vůdcovství a také milují fyzické aktivity (toho jste si už jistě stihli všimnout). Zapište tedy vaše aktivní miláčky na nějaký sport – a může jít o týmovku, kde mohou směřovat na post kapitána, i sport zcela individuální, kde naopak zazáří na základě svých schopností. Pokud to na sport nevidíte, zvolte soutěžení jiného druhu – může jít klidně o něco akademického, jako je debatní kroužek, psaní všeho druhu, které bude možné do soutěží posílat, nebo třeba šachový kroužek, jenž uspokojí beraní touhu si hrát.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci jsou narození pod kreativní Venuší, jsou to tedy začínající umělci s velmi dobrým okem pro estetiku. Trpěliví malí Býčci si tedy nejvíc užijí něco výtvarného, ať už půjde vyloženě o kreslení, keramiku, nebo třeba kroužek vyšívání. Kromě toho jsou Býci velmi praktičtí, zvlášť když dojde na práci s penězi a podobně. Podpořte své dítko v tom, aby se stalo pokladníkem ve škole ve třídě nebo právě na kroužku, půjde mu to skvěle od ruky, naučí se zodpovědnosti a ještě ho to bude bavit.

Foto: David Tadevosian, Shutterstock.com

Býci jsou velcí estéti, dejte je na uměníFoto: David Tadevosian, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Rodiče všech Blíženců dobře vědí, že podstatu jejich dítěte tvoří jeho touha po kolektivu a mluvení. Může za to komunikativní planeta Merkur a je vhodné toto jejich nadání podpořit - přihláškou do diskuzního kroužku, na dramaťák nebo například zápisem do školního rádia či televize, pokud vaše škola něco takového nabízí. Nezapomeňte malému Blíženci opatřit kartičku do knihovny – i tam bude jako doma a uspokojí svou zvídavou povahu.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Rakům vládne Měsíc, což znamená, že patří mezi ta nejemotivnější a nejcitlivější znamení zvěrokruhu. Tuto jejich stránku můžete podpořit tím, že je necháte někde dobrovolničit. Můžou předčítat babičkám v domově důchodců nebo pomáhat sousedovi sekat trávník. To sice není kroužek jako takový, ale Ráčata z této mimoškolní aktivity budou hodně čerpat. K ovládnutí emocí jim pak pomohou kurzy jógy, meditace nebo všímavosti. Malé Raky také může překvapivě bavit vaření a mají blízko ke zvířatům – co takové jezdectví?

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvíčkům vládne Slunce a díky tomu jde o velmi kreativní jedince toužící po pozornosti. Budou se k nim hodit koníčky, kde se mohou vyjádřit a zazářit, získat pozornost publika. Může jít o dramaťák, ale stejně tak taneční kroužek, kde si užijí vystupování před publikem, nebo třeba sólový zpěv či hru na nějaký nástroj. Zkrátka cokoli, při čem se malí Lvi můžou dostat na pódium, ideálně sami a ne zastínění sborem nebo kapelou, a ukázat, co v nich je. Je možné, že nějakou umělecky laděnou kariéru budou dál hledat i v dospělém životě.

Foto: SpeedKingz, Shutterstock.com

Lvíčky postavte na pódium, ať jim obecenstvo tleskáFoto: SpeedKingz, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny ovládá planeta Merkur, patron intelektu, logiky a vědění. A tímto směrem byste měli směřovat i jejich mimoškolní aktivity. Půjdou jim jazyky, zauvažujte o přihlášce do jazykovky nebo kurzu nějakého exotického jazyka, třeba japonštiny. Bavit by malé Panny mohly také šachy, protože vyžadují logické myšlení. Jejich smysl pro detail je pak možné využít například na kroužku šití nebo na keramice – a pokud máte někde blízko kroužek mladých modelářů, je to přesně to pravé ořechové.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy jsou odmalička velmi společenské a rády spolupracují, baví je skupinové projekty a úsilí. Jsou velmi diplomatické a umí se na věci dívat z mnoha různých aspektů – a to se jim bude hodit třeba na debatním kroužku nebo v jakékoli řečnicky zaměřené aktivitě. Kromě toho mají Váhy dobré oko, bavit by je mohlo třeba focení – anebo kreslení a malování, jestli chcete něco tradičnějšího. Pro starší Váhy pak volte něco spojeného s módou, krásou nebo interiérovým designem.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Tajuplní Štíři jsou zvídaví, zapálení a baví je zvláštní věci. Rozhodně by si mohli oblíbit kroužek malých astronomů: pokud máte tu možnost, přihlaste je ke zkoumání tajemství vesmíru. Jejich inteligenci a vášeň, umění se do něčeho plně ponořit rozvinete také kroužkem informatiky – ovšem prověřte si kvalitu kroužku, žádné tisíckrát omleté základy, ale programování a další užitečné kousky, které si Štírci užijí. Překvapivě jim půjdou i sporty, ale spíše ty individuální, kde budou sami za sebe.

Foto: Ground Picture, Shutterstock.com

Štíři rádi zkoumají něco tajemného, například vesmírFoto: Ground Picture, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Velmi přátelští Střelci mají otevřenou mysl a bavit je bude téměř cokoli. Ideální aktivitou však pro ně bude skauting – výlety za dobrodružstvím, klubovny, tábory, kamarádi na celý život. To je bude naplňovat, najdou tak svůj kmen. Kromě toho je uspokojí sporty všeho druhu, ale spíše ty týmové – ať už je zapíšete na basket nebo fotbal, připravte se, že vezmou tyto aktivity z gruntu a naplno se zapojí do sportovní rodiny. Nenechají si ujít žádný zápas ani trénink a nejspíš to bude celoživotní vášeň.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi jsou velmi ambiciózní a už odmalička zodpovědní, organizaci a organizovanost mají v krvi. Rozhodně je bude bavit nějaká forma studentské politiky, ať už to bude školní rada a jejich působení v ní nebo třeba nápodoba politických mítinků a podobně. Menší Kozorozi budou vzkvétat v něčem logickém a smysluplném, bavit je bude třeba kroužek deskových her, šachy, ale také programátorství nebo jazyky. Pokud se na svém kroužku naučí i něco, co budou moci časem využít v praktickém životě, o to lépe.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Kreativní Vodnáři jsou nespoutaní a svobodomyslní, připravte se na to, že se svým dítkem nejspíš vyzkoušíte kroužků víc, než se rozhodne, co ho opravdu baví. Zkuste ho nasměrovat k hudbě – když dáte Vodnáře na nějaký hudební nástroj (od klavíru přes bicí až po elektrickou kytaru) nebo zpěv (sborový či sólový) – může ho to chytnout a bavit pěkně dlouho. Stejný úspěch lze očekávat i u kroužků výtvarných a vyráběcích. Vodnáři rádi pletou košíky i šály nebo malují krajinky.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Snivé Ryby mají divokou fantazii, a to díky kreativnímu Neptunu, který jim vládne. Hudba nebo výtvarka jsou jasné, kromě toho si však Ryby hodně rozumí i se slovy, a pokud máte možnost zapsat je někam na tvůrčí psaní, je to ta správná cesta, kterou by se měly vydat. Toto znamení je také extrémně spjaté se svým živlem, s vodou, a většina Ryb patří mezi excelentní plavce, i když ten soutěživý aspekt sportu je nechává chladnými. Zauvažovat můžete nad kroužkem vodního aerobiku nebo akvabel.

Načítám