Hlavní obsah

Nevěra podle horoskopu: Berani podvádějí, když se nudí, Blíženci ze zvědavosti a Štíři ze msty

Foto: YAKOBCHUK VIACHESLAV, Shutterstock.com

Foto: YAKOBCHUK VIACHESLAV, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevěra je bohužel od nepaměti stálou družkou partnerských vztahů. Někdo jí odolává lépe, někdo hůře. Snad právě proto se vyprávějí legendy, píší básně a skládají opery o věrném milování. Co je vzácné, bývá totiž žádané. Podívejte se, k jakému typu nevěry máte sklony vy podle svého znamení zvěrokruhu.

Článek

Velmi, ale velmi obecně lze tvrdit, že více nevěrná jsou pohyblivá znamení Blíženci, Panna, Střelec a Ryby. Dvojznačná znamení Blíženci a Ryby jsou vystavena více pokušení kvůli svým vnitřním pochybnostem. Blíženci jsou navíc tuze zvědaví. Střelec miluje dobrodružství a Panny jsou nenapravitelnými romantiky, kteří hledají svou dokonalou a perfektní lásku. Výraznější sklony k nevěře mívají Vodnáři, jsou to experimentátoři života, a pak také Štíři, kteří rádi odhalují tajemství intimity.

Jisté však je, že každé znamení má svoji slabinu, která s jejich potřebou podvádět a klamat občas skrytě souvisí. Například Býky žene do nevěry touha po majetku. Kozorozi zase zahýbají kvůli osobní prestiži a společenskému postavení. Podívejte se, proč byste mohli být nevěrní vy?

Nuda v lásce Berany zabíjí

Berani jsou nezávislí, akční a dobrodružní. Většinou si nenechávají do svých věcí mluvit, řídí se vlastním rozumem. Zejména v lásce nesnášejí průměrnost, šeď a stereotypy. Pokud ve vztahu pocítí nudu, začnou se poohlížet po zelenějších pastvinách.

Býk podvádí, když se cítí nerespektován

Předem je nutné zdůraznit, že Býci zrazují partnerky a partnery v milostných vztazích výjimečně a neradi. Naopak se dá spíše říci, že jsou věrností zcela posedlí. Dost často žijí ve strachu, že budou opuštěni nebo podvedeni. K nevěře u nich dochází, když dlouhodobě necítí z druhé strany dostatečný respekt a uznání.

Blíženci jsou nevěrní ze zvědavosti

Představitelé tohoto znamení bývají „upleteni z hadích ocásků“. Chvíli neposedí. Pokud jim do života nevstupují nové a nové podněty, začnou se nudit. Žijí pro rozmanitost. Mít řadu vztahů s různými lidmi jim vyhovuje. Nevěrní bývají často ze zvědavosti. Potřebují si ověřit, zda jim v životě něco zásadního neuniká.

Foto: LDprod, Shutterstock.com

Blíženci umějí zaujmout, jsou bystří, vtipní a zábavní. Seznámit se s někým je pro ně hračka Foto: LDprod, Shutterstock.com

Rak nepodvádí

Není nevěrný, leda když si myslí, že se doopravdy zamiloval. Rak obvykle neudělá nic, co by mohlo jeho rodinný život a partnerský vztah vážně poškodit. Má velkou potřebu lásky, náklonnosti a také klidu. K sexu si navíc s partnerem potřebuje vytvořit silné emocionální pouto. Jediný případ, kdy se zakouká do jiné osoby, je, když ho uchvátí romantika a jeho rozum zastřou slepé vášně.

Lev je nevěrný, když se cítí opomíjen

Lev má sice pověst velkého svůdníka, ve skutečnosti jde o velmi věrné znamení. Věří v opravdovou, velkou a věrnou lásku. Jestliže Lev vstoupí do manželství, myslí to zcela vážně a navždy. Jen velmi nerad se ve svých očích snižuje na úroveň falešníků a vztahových podvodníků. Bývá nevěrný v jediném případě. Tehdy, když mu partner nevěnuje dostatek pozornosti.

Panna chce druhým pomáhat

Pro všechny Panny je nesmírně důležité, aby jejich vztah fungoval. Ovšem na své partnery mívají vysoké nároky. Pokud je nesplňují, své lásky opouštějí. Panny jsou v lásce složité. Umějí se rychle přizpůsobit a měnit své postoje, ale také jsou schopné vydržet i ve velmi neutěšených vztazích. A světe div se, nevěrné jsou i ze soucitu.

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Panna touží po dokonalé lásce, kterou podvědomě hledá celý životFoto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Váhy umějí žít v paralelních vztazích

Koketní, společenské i rafinované Váhy milují pozornost, ale jestliže žijí v pevném svazku, bývají věrné. Jenomže Váhy jsou znamením „nevinného“ flirtu, ve kterém občas uváznou více, než by chtěly. Navíc jejich pověstná nerozhodnost a vyhýbání se konfliktům je občas vede k životu v dlouhodobých paralelních vztazích.

Štír se mstí

Štíři mívají špatnou pověst, ale možná jen proto, že si umějí užít sex. Oddanost, důvěryhodnost a loajalita jsou pro ně velmi důležité hodnoty. Chtějí žít v dlouhodobém a šťastném vztahu. Kdo by také nechtěl? Pokud Štíři podvádějí, tak proto, že si myslí, že jim partner ublížil anebo je také podvedl.

Střelec žije tady a teď

Nejvíce nezávislým a svobodomyslným znamením zvěrokruhu je Střelec. Tito lidé jsou přesvědčení, že život se žije tady a teď. Milují dobrodružství, vzrušení a nové zážitky, bývají i velmi společenští. Navíc si nesmírně váží své osobní svobody. Není se co divit, že často podléhají milostnému pokušení a jsou nevěrní.

Foto: BAZA Production, Shutterstock.com

Střelci vyhledávají dobrodružný a pestrý život Foto: BAZA Production, Shutterstock.com

Kozoroh nevěrou řeší své pracovní problémy

Je velmi nepravděpodobné, že by Kozorozi své partnery podváděli. Je to znamení solidnosti a dlouhodobých závazků. Někdy ale uklouznou i oni. Obvykle, když mají pocit, že ztrácejí nad svým životem kontrolu, nebo když se jim nedaří v práci, pak hledají únik v nevěře.

Vodnář je nevěrný ze vzpoury

Prioritou pro všechny Vodnáře je, aby jim jejich partner důvěřoval natolik, aby si mohli dělat, co chtějí. Když tento pocit mají, jsou paradoxně zcela věrní. Z rozmaru obvykle nepodvádějí. Jednají spíše ze vzpoury nebo pocitu, že ztrácejí svou osobní svobodu nebo že se ve vztahu dusí.

Ryby se rády nechají svést

Možná byste to do nich neřekli, ale zrozenci znamení Ryb bývají nevěrní poměrně často. Unikají před realitou do svých vysněných světů, v nichž figurují i jiní partneři. Ryby si umějí užívat zamilovanost a moc rády se nechávají svést. Když získají pozornost a pak i srdce druhých, ztrácejí rozum a jako slepé následují své city a touhy.

Načítám