Hlavní obsah

Po čem ženy doopravdy touží? Lvice po obdivu, Panny po dokonalosti a Ryby po lásce nebeské

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muži často říkají, že ženy nevědí, co chtějí. Občas mohou mít pravdu. Ženy jsou citlivější, mají dar vcítit se do světa emocí, a ty se obvykle slovy obtížněji popisují. A tak to může vypadat, že vlastně nevíme, co chceme.

Článek

Po čem ženy touží? Některé možná po Melu Gibsonovi ze stejnojmenného filmu, jiné po skvělé rodině, dokonalé postavě, kráse nebo moudrosti. Faktem ale zůstává, že nejtěžší je poznat, po čem vlastně chtít toužit. Třeba vám napoví vaše znamení zvěrokruhu.

Žena Beran touží po všem novém

Ty, které se narodily ve znamení Berana jsou pravými ženami do nepohody. Mají obrovskou vnitřní potřebu se v životě prosadit, cestu si prorážejí akcí. Nestačí jim o věcech mluvit, obvykle se nemohou dočkat, aby něco konkrétního už konečně podnikly. Vzrušuje je vše nové a nepoznané, milují nové činnosti a těmi se zabývají do té doby, dokud z nich nevyprchá kouzlo novosti.

  • Předobraz: Scarlett O’Harová z knihy Jih proti Severu
  • Nejvíce touží: Po akci. Jsou prvotními hybatelkami světových i soukromých dějin.

Žena Býk miluje rozkoš

Ženy, které se narodily ve znamení, kterému vládne planeta Venuše, touží po kráse. Milují příjemné stránky života a často svou pozornost soustředí na získávání hmotných statků. Zlí jazykové tvrdí, že jsou na peníze, a je to vlastně pravda. Chtějí je, ale ne kvůli penězům samotným, ale aby se mohly těšit z věcí, které si za ně mohou koupit. Rády se pěkně oblékají – možná trochu konzervativně, ale s vkusem sobě vlastním.

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Ženy narozené ve znamení Býka jsou obdařené výjimečným vkusem, se kterým dokážou podpořit svoji přirozenou krásuFoto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Šarmantní žena Blíženec touží po zábavě

Moderní, chytré, zvědavé, nadané – takové jsou tyto ženy. Po čem nejvíc touží? Žízní po informacích a vědění. Mají obrovskou schopnost učit se. Díky své vynalézavosti a představivosti si dokážou učivo nejen rychle osvojit, ale přicházet také s nečekanými možnostmi řešení. Jen zřídka ztrácejí přehled o tom, co se ve společnosti děje, o čem se mluví nebo jaké jsou ty nejžhavější společenské novinky.

  • Předobraz: Marilyn Monroe
  • Nejvíce touží: Po pestrosti a velmi často po flirtu.

Oddaná žena Rak touží po teplu domova

Zasněné, plné touhy, toužící po harmonii a splynutí s přáními svých blízkých. Takové jsou ženy narozené ve znamení Raka. Ale také jsou velmi komplikované. Neustále hledají jistotu tam, kde není. Faktem ale je, že patří k těm, kdo ji dokážou nalézt v instituci, které se říká manželství. Bývají skvělými manželkami, milenkami, hospodyňkami a hlavně matkami. Jsou snem každého pravého muže, po čem však nejvíce touží ony, je věčnou záhadou.

  • Předobraz: Olga Havlová
  • Nejvíce touží: Po lásce svých bližních, rodině a domově.

Velkorysá žena Lev touží po obdivu

Pro tyto ženy jsou důležité domov i osobní nezávislost. Cítí potřebu tvořit a plodit. V manželství a partnerských vztazích mají tendenci hrát dominantní roli, což se jejich partnerům nemusí vždy líbit. Pokud jim ale jejich protějšky zachovají prostor pro hru, humor a tvořivost a jestliže se ze vztahu nevypaří radost, bude vše v pořádku. Z celého srdce milují a často rozmazlují své děti, ty dokážou bránit a chránit jako líté lvice.

  • Předobraz: Chantal Poullain
  • Nejvíce touží: Po radosti, ale také chtějí, aby jejich děti v životě něco dokázaly.
Foto: Liderina, Shutterstock.com

Děti jsou největší pýchou každé pořádné Lvice, dětským duším nejen rozumí, ale dokážou jim být dokonalými parťákyFoto: Liderina, Shutterstock.com

Panna touží po vyšším principu mravním

Panny touží po romantické lásce, ale bohužel v takové podobě, která se na světě nevyskytuje. Ony samy jsou spolehlivé, věrné, skromné, vždy ochotné pomoci a také stálé, zodpovědné, ukázněné, spolehlivé a rozumné. A věčně touží po dokonalém protějšku. Pro ženy narozené ve znamení Panny je středem světa práce. A protože práce je jejich měřítkem „vyšší spravedlnosti“, udělají všechno pro ty, kteří jsou výkonní a pracovití. S těmi, co se dostali do problémů kvůli tomu, že nechtějí pracovat, nemají slitování.

Žena Váhy touží po kráse a harmonii

Tyto ženy mají mimořádnou potřebu partnerství. Zároveň si však potřebují v rámci svého vztahu zachovat vlastní individualitu a svobodu. Takový malý paradox – po celý život hledají rovnováhu mezi svou touhou žít s druhými a touhou být nezávislé. Přesto pro ně mají manželství a partnerství prvořadý význam a pro jejich úspěch jsou ochotné udělat možné i nemožné.

  • Předobraz: Šípková Růženka
  • Nejvíce touží: Neztratit se v partnerství.

Osudová žena Štír touží po výjimečnosti

Na těchto ženách není nic průměrného, ve všem jsou výjimečné – v lásce i v nenávisti, v kariéře i v manželství. Jsou výtečnými matkami, milenkami, manželkami, přítelkyněmi i kamarádkami. Nesnášejí průměrnost, vyhýbají se jí. Na světě existuje jen jedna věc, kterou opovrhují více, a to je slabošský postoj či zbabělost. Ony zbabělé nejsou ani náhodou. V životech druhých zanechávají nesmazatelné stopy.

  • Předobraz: Madonna – jedna z nejmocnějších žen v showbyznysu
  • Nejvíce touží: Po bezpečí a moci, ale také po pravdě a spravedlnosti.
Foto: fizkes, Shutterstock.com

Na všechny ženy narozené ve znamení Štíra se mohou jejich přátelé naprosto spolehnoutFoto: fizkes, Shutterstock.com

Žena ve Střelci touží po duchovnu

Střelec je znamení založené na velkých idejích, filozofii a také ženy v něm narozené vyznávají duchovní zákony a etiku. Mluví bez okolků a říkají věci, které nechcete slyšet. Jejich pověstná prostořekost každého spolehlivě vyvede z míry. Je však zbytečné je za jejich neomalenost napomínat, spíše využijte toho, že pouze od nich uslyšíte nepřikrášlenou pravdu. Ostatně pravda a ideály jsou to, po čem tyto ženy touží nejvíce.

  • Předobraz: Johanka z Arku
  • Nejvíce touží: Po vyšší moudrosti.

Žena Kozoroh touží po kontrole

Ženy, které se narodily v zemském znamení Kozoroha, se nespokojí s tím, aby žily jen tak ze dne na den. Mají pocit, že v životě musí něco dokázat, cokoliv vybudovat. Jsou vytrvalé a houževnaté, stojí pevně oběma nohama na zemi. Mají v sobě řád, ctí zákony a normy, ve svých názorech bývají konzervativní a nad světem chtějí mít kontrolu.

Žena Vodnář touží po svobodě

Ženy narozené ve znamení Vodnáře nátlakem k ničemu nepřinutíte. Jsou to nejsvobodomyslnější bytosti celého zvěrokruhu. Rády poznávají nové lidi a vrhají se do akcí. Jejich instinkt je neomylně vede tam, kde lidé žijí, diskutují nebo bojují za nějaká práva. Obvykle mívají přátelský vztah k lidem obojího pohlaví a tohoto svého privilegia se nevzdávají ani po svatbě. Mohou zůstat jen tam, kde jsou dveře i okna stále dokořán.

  • Předobraz: Alenka z Říše divů
  • Nejvíce touží: Po klidu, nenechat se ničím vyvést z míry.

Svůdná žena Ryba touží po lásce nebeské

Zdobí je jakési křehké kouzlo přitažlivosti. Díky svému jemnému charismatu, humoru a sympatiím se jim samy otevírají dveře mnoha životních příležitostí. Jejich přátelská, skromná povaha je však často svádí k jakési letargii nebo fatalismu. Na druhé straně dokážou být i velmi zdatné a odhodlané, tak jak to odpovídá obojakosti znamení Ryb.

  • Předobraz: Malá mořská víla
  • Nejvíce touží: Po bezedných hlubinách lásky.

Načítám