Hlavní obsah

Prokleté dvojice podle horoskopu! Které páry se k sobě nehodí a jak v lásce překonat nepřízeň hvězd

Foto: Marjan Apostolovic, Shutterstock.com

Foto: Marjan Apostolovic, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Astrologie sice tvrdí, že neexistují dva partneři, kteří by přes lásku a vzájemnou toleranci k sobě nedokázali najít cestu, ale také říká, že některé dvojice to mají jednodušší a jiné těžší. Patříte s partnerem mezi páry, které nemají podle hvězd ve vztahu na růžích ustláno?

Článek

Partnerská astrologie rozeznává podle základních temperamentů a charakteristik souladné a nesouladné kombinace znamení. A ty první to mají ve vztazích o něco lehčí a ty druhé se na manželské a partnerské lásce víc nadřou. Výsledek však vždy záleží na zúčastněných! Respektive na tom, jakou míru tolerance, pochopení a úcty dokážou k sobě navzájem najít. Hvězdy radí, ale náš osud neurčují…

Jaká znamení se k sobě moc nehodí

Podívejte se na dvojice, které se k sobě nehodí kvůli své základní povaze. Jejich soužití bude vyžadovat víc vzájemné tolerance, pochopení a výdrže. Na druhou stranu, pokud dotyční dokážou překonat úskalí těchto vztahů, čeká je láska, o které se skládají milostné verše a která trvá věčně. Které dvojice patří podle astrologie k obtížným kombinacím a proč?

Beran a Kozoroh: milostné potýkání

Dvě rohatá kardinální znamení, dva jedinci, kteří mají svoji pravdu a své cíle, ze kterých velmi neradi ustupují. Beran je navíc prudký a agresivní, což tichý Kozoroh z duše nenávidí. Přesto Kozoroh dokáže Berana trpělivě hýčkat a ochraňovat. Beran zase umí svým nezdolným optimismem a chutí do života rozfoukávat chmury, které Kozoroha celoživotně tíží.

  • Spojuje je hloubka, opravdovost, poctivost a touha něco dokázat. V pracovní oblasti jsou nepřekonatelným tandemem, v mileneckém vztahu skvělými partnery a v rodinném životě báječnými, i když nesourodými rodiči. Ale je to dřina.

Beran a Rak: problematická láska

Rak je pro Berana příliš uzavřený, nepochopitelný. Typická beraní otevřenost a upřímnost zase Raka zraňuje. Jak z toho ven? Vzájemnou komunikací. Raci musejí o svých bolístkách mluvit a Beran by se měl občas zastavit a naslouchat jim.

  • Na druhou stranu ráznost Berana může pomoci „ufňukanému“ Rakovi prožít život ve větší aktivitě a bez pro něj typických výkyvů nálad. Račí romantismus naopak může Beranovi ukázat svět z jemnější stránky. Přirozenější kombinací je, když ve vztahu je Rakem žena, ale i muž Rak dokáže beraní ženu dobře naladit na její ženskou roli.
Foto: Rock and Wasp, Shutterstock.com

Romantická láska s procházkami v ranní rose nebo s večeřemi při svíčkách je pro Raky ta praváFoto: Rock and Wasp, Shutterstock.com

Býk a Lev: zapeklitá láska

Dva jedinci, kteří se v principu velmi neradi přizpůsobují, a tak je dosažení jejich vzájemného souladu obtížné. Je to výzva. Lev musí oslnit pomalého Býka a ten zas musí usměrnit lví pýchu k něčemu užitečnějšímu, než je jen pouhé natřásání a předvádění.

  • Co jim bude pomáhat? Prvotní jiskra, která u nich určitě zafunguje a kterou by měli proměnit v sálavý rodinný oheň. Společný zájem o velké věci, velké cíle, velké zážitky a velký luxus. Určitě pomůže i společný vkus a vynikající sex.

Blíženci a Ryby: konflikt rozumu a citu

Nebezpečí soužití tohoto páru je ve zdánlivé podobnosti těchto znamení. Oba flexibilní, mentálně zdatní, oba rozporuplní. Jeden však představuje rozum (Blíženci) a druhý cit (Ryby). Ryby jsou citovější, touží po péči a ochraně, Blíženci po mentálních podnětech a konkrétních informacích.

  • Ryby však Blížencům mohou ukázat život z jiné stránky. Naučit je, že všemu se nemusí rozumět – stačí vnímat, cítit, jen být. Naopak Blíženci mohou Ryby zbavit nesmyslného fantazírování. Obě znamení ráda přenechávají praktičtější stránku života tomu druhému, jenže v tomto vztahu není komu, takže ji musejí objevit jedině v sobě.

Rak a Váhy: náladová láska

Rak je náladový a nevypočitatelný, tomu Váhy nerozumějí. Váhy jsou zase přelétavé a často nevěrné, což pro změnu nesnáší Rak. Třeba to ale nebude tak zlé. Zvlášť když Rak pochopí, že na Váhy vyděračské metody neplatí, a začne se chovat rozumně.

  • Váhy nesnášejí konflikty, velmi snaživě se jim vyhýbají, a to otevírá Rakům prostor pro domácí pohodu, jakou umějí vykouzlit pouze oni. Váhy domácí klid ocení, například luxusními dárky a vybranými požitky, což se Rakům tuze líbí. Řekněte, nestojí to za kousek dřiny?
Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Přestože jsou Váhy partnerské znamení, náladám svých partnerů narozených ve znamení Raka nerozumějí Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Lev a Štír: paličatá láska

Spojení dvou vášnivců zvěrokruhu vyžaduje oboustrannou práci na vztahu. Oba jsou paličáci, navíc silně emocionální, takže v jejich domácnosti občas „lítají talíře“. Problémy nastávají v konfliktních situacích, kterých není málo. Hádky by se proto měli naučit řešit typicky „plzákovským“ způsobem – půl hodiny a konec sporů, ať se děje, co se děje. Ani jeden z nich nemusí mít poslední slovo.

  • Co je spojuje? Hloubka citu, vřelost, solidnost, spolehlivost a organizovanost. Mají rádi věci na svém místě. A spojuje je také sex, který se v jejich podání podobá zemětřesení.

Panna a Střelec: nevypočitatelná láska

V tomto soužití se obvykle cyklicky dostavují krize, které je nutné překonávat. Pro Střelce je důležitá svoboda, a pokud bude mít pocit, že nemá otevřená vrátka směrem ke vzdáleným obzorům, ve vztahu se dusí a časem odchází. Panna zase miluje životní jistoty, které jim ale Střelec nabízet nebude.

  • Co je sbližuje? Intelektuální rozměr vztahu, živé diskuze, touha poznat nepoznané. Mohou se překvapivě potkat i v oblasti sexu. Pokud dokážou překonávat krize, jejich vztah má ambici přetrvat navěky, neboť právě oni se naučili něčemu velmi vzácnému – toleranci – a zároveň si ponechali svoji osobní identitu a svobodu.

Váhy a Kozoroh: Rozdíly, které sbližují

Společný život těchto znamení, to je běh přes překážky. Jestliže je však překonají, mají šanci uzavřít svazek o to pevnější. V čem si budou rozumět? Oba jsou pracovití, zodpovědní, mají ukázněnou mysl, vynikají v analytickém myšlení. Vahám sice bude Kozoroh připadat jako suchar bez rozletu a bez velkých vizí, ale zdání klame.

  • Kozoroh není nudný, skrývá v sobě vřelé a zábavné jádro, a když se Vahám podaří ho vykutat, otevřou se před nimi brány nebeské. Váhy pochopí, že i Kozoroh miluje radosti života. Ten se ale bude muset pro svůj klid duše smířit s přelétavou povahou Vah a po ničem raději nepátrat.
Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Kozorozi jsou vřelí a srdeční lidé, i když tak někdy vůbec nepůsobí Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Štír a Vodnář: archetypální láska

V tomto vztahu se setkávají dva typy lidí, kteří mají v „podpalubí“ energii dvou rozdílných archetypů. Jeden cítí a žije hlubokou vášeň a lásku, která se při zranění proměňuje v nenávist – jeho symbolem je Štír. Druhý, vodnářský princip, zase pod tlakem emocí zkamení, zledovatí, nereaguje či odchází – Vodnář pak němě vyčkává, až se bouře uklidní.

  • Jak dosáhnout vzájemného souladu? Chápat rozdílnost samotných prapodstat těchto povah. Ve chvíli, kdy ji oba přijmou, zrodí se pod sluncem jedna z nejkrásnějších a nejtrvalejších partnerských kombinací.

Střelec a Ryby: nejisté tonutí

Není vůbec jisté, jak přecitlivělé Ryby dokážou vydýchat šokující pravdy, které Střelec trousí okolo sebe. Také je nejisté, že energický a akceschopný Střelec dokáže pochopit říši snů, ve které se Ryby pohybují s takovou samozřejmostí.

  • A přece se tihle dva mohou v životě potkat! Ani jeden příliš netlačí na pilu, ani jednomu není cizí pohled za vzdálený obzor. Nejsou to detailisté, kteří si pro maličkost nevidí na špičku nosu. Nejsou to ani tvrdí hráči, kteří nevědí, co je to soucit. Střelci by jen prospěla větší míra empatie a Rybám zase větší nadhled.

Vodnář a Býk: míjející se láska

Býk jako představitel zemského živlu je vzdušným elementem Vodnáře vytáčen téměř do bezvědomí. Nevypočitatelný Vodnář je pro Býka oním pověstným rudým hadrem. Býk těžko chápe vodnářské pojetí nejen volnosti, rovnosti a bratrství, ale i citového odstupu. Náruživý, vřelý a smyslný Býk si zoufá, v horší variantě začne žárlit. Ztropí scénu, aby posléze zjistil, že už není na koho žárlit a ječet, protože se Vodnář z jeho života nenápadně vytratil…

  • Přesto se tito dva mohou domluvit. Vodnář si cení společenské povahy Býka a Býk zase jedinečnosti a komunikačních schopností Vodnáře. A to může pro základ dobrého vztahu stačit.

Blíženci a Panna: intelektuální láska

Rozděluje je především přístup ke zdrojům a k vedení společné domácnosti. Panna je více praktická, disciplinovaná a systematická. Blíženci více roztržití, přelétaví a neklidní. Panna je hospodárná, Blíženci finančně spíše nezodpovědní, což může vést k nenápadným, ale vytrvalým konfliktům a rozepřím.

  • Spojuje je mentální energie, schopnost komunikace, vytříbený intelekt, pohyb. Proto by se tihle dva měli místo malicherných sporů věnovat společným toulkám za poznáním a dobrodružstvím každodenního života.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám