Hlavní obsah

Bude už v Česku konečně lépe? Horoskop pro naši republiku na rok 2023

Foto: Helena Zezulkova, Shutterstock.com

Foto: Helena Zezulkova, Shutterstock.com

Reklama

Horoskop je možné spočítat nejen pro kohokoli z nás, ale také pro jednotlivá místa, města, státy a další. Co podle solárního horoskopu čeká Českou republiku v roce 2023?

Článek

Astrologie zabývající se „datem narození“ a osudy míst se nazývá mundánní a jedná se o velmi specifickou disciplínu. Pravidla jsou však pořád stejná –⁠ abyste mohli určit horoskop jakéhokoli státního útvaru či jiného místa, musíte znát jeho „datum narození“, tedy vzniku. Pro Českou republiku by se nabízel první leden 1993, ovšem naše země je vlastně daleko starší a pro potřeby astrologie daleko více sedí datum „narození“ Československa, tedy 28. 10. 1918.

Pro komplexní předpověď na celý další rok se používá horoskop solární, který spočítá, kdy v daném roce zaujme Slunce stejnou pozici, jakou mělo v okamžiku narození. Dle toho pak lze určit celkové ladění daného roku a důležitou problematiku, která přijde na pořad dne. Jak to tedy bude s Českem v roce 2023?

Ekonomická témata

Z postavení planet je jasné, že velmi důležitou roli budou hrát i v následujícím roce ekonomická témata. A že pozice České republiky není zrovna stabilní a pozitivní. Nečeká nás raketový vzestup, ale spíše pomalé a namáhavé šplhání, navíc s nejistým výsledkem. Planeta Saturn, posel disciplíny, učení a těžkých zkoušek ale naznačuje, že budeme mít v této nejisté době průvodce – a jakkoli se to může zdát v Česku nečekané, tímto průvodcem by měla být naše vláda. Horoskop 2023 naznačuje, že otěže v rukou svírá poměrně pevně, na další dění je připravena a provede nás jím poměrně se ctí.

Foto: Konoplytska, Shutterstock.com

Snad se v příštím roce podaří lidem více se navzájem pochopitFoto: Konoplytska, Shutterstock.com

Hlavní úkol: Propojit

Jejím důležitým úkolem bude hlavně propojení mnoha společenských skupin často stojících na opačných stranách politického spektra. Veřejnost v Česku totiž byla – a zatím dle horoskopu stále i bude – roztříštěná do mnoha menších, nesmiřitelných táborů.

Je tedy jasné, že nepůjde o snadný úkol, právě naopak. Navíc horoskop Česka napovídá, že v cestě ke sjednocení bude stát nejedna překážka – od účelových lží a nepravd přes překrucování reality až po skandály a aféry.

Změny pod taktovkou Uranu

Velmi důležitou roli během celého roku bude hrát planeta Uran, která vždy přináší nové a nečekané – což znamená změny. A ty můžou být oběma směry, tím dobrým i tím špatným. Nepůjde o nic obrovského a nevratného, ale spíš o drobné „revolty“ a protesty, které se budou prolínat celým následujícím rokem. Neobejdou se bez našeho přičinění a právě my rozhodneme, na jakou budou stranu.

Uran také ohlašuje nové příležitosti a směřování, což je něco, co Česko už delší dobu potřebuje. Tak snad se šance nabízené planetami skutečně chytíme. Může dojít ke změnám například ve zdravotnictví a důchodovém systému – obojí by si změny už delší dobu zasloužilo a na obojí postavení planet poukazuje.

Foto: REDPIXEL.PL, Shutterstock.com

Česko čekají změny, důchodový systém ostatně reformu potřebujeFoto: REDPIXEL.PL, Shutterstock.com

Prezidentské volby

A důležitou změnu bude představovat i výsledek prezidentských voleb v únoru 2023. Období zklidnění přichází až po nich, únor ještě bude ve víru turbulencí a změn. Tady však vidíme naději. Průchod Saturnu horoskopem během února opatrně naznačuje, že by situace mohla plynout ke stabilizaci a sjednocení, o kterém jsme už mluvili na začátku článku. Snad se tedy skutečně dobereme smírného řešení, které by rozdělenou republiku svedlo zase dohromady.

Zářivé vyhlídky?

Vyhlídky vyloženě zářivé nejsou, ale nadějné ano. Do budoucna se totiž rýsuje posunutí ohniska problémů od těch hmotných, které už nebudou tak palčivé – a tím pádem tedy snad vyřešené – spíše k ideovým a společenským. Místo toho, kde vzít dost peněz na život, tedy zase budeme řešit hlavně to, jak má onen život v Česku vypadat. Na pořad dne se opět dostanou témata rovnosti a rovnoprávnosti či svobody. A to je snad skutečně známka toho, že budoucnost by mohla být o kus růžovější.

Zdroj: astrologie.najdise.cz

Reklama

Načítám