Hlavní obsah

Africký horoskop: Zjistěte, zda jste Strom baobab, Tržnice či Předek, jaké jsou vaše šťastné dny a co to o vás vypovídá

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Africký kontinent je tajemný, rozmanitý a fascinující. Je domovem stovky odlišných kmenů s různými jazyky, a není tedy žádné překvapení, že zde vznikla i jedinečná astrologie. Je spojená s domorodou kulturou a spiritualitou a podobně jako ta západní pracuje se dvanácti znameními podle měsíce narození.

Článek

Africká astrologie je odvozena z věštecké techniky známé jako geomantie. To je specifický druh věštění, kdy se budoucnost hádá z uspořádání různých věcí, například kostí, kamenů, hlíny či písku, které se házejí na rovný povrch.

Africký horoskop používá symboly, jež mají původ v afrických tradicích, jako je příroda, rodina či každodenní život. Na rozdíl od západního horoskopu se africký horoskop snaží především o to, aby ho lidé brali jako možnost k dalšímu rozvoji. Dvanáct znamení souvisí s tím, co kdysi dávno africké kultury považovaly pro přežití lidí za důležité a nezbytné. Ke kterému znamení patříte podle měsíce narození a co jste podle africké astrologie dostali do vínku?

Strom baobab (4. ledna - 3. února)

Jste upřímní, opravdoví a přemýšliví. V podnikání jste realisté a jste také velmi starostliví. O baobabu se říká, že je nepřemožitelný, a takoví jsou i zrozenci v tomto znamení. Toto znamení je spojeno s elementem vzduchu. Jste úspěšní díky vytrvalosti a také praktickému přístupu ke všemu, co děláte. Máte dar překonávat překážky a rychle se rozhodnout.

  • Šťastný den: čtvrtek
  • Šťastné měsíce: leden a květen
  • Zdraví: Pozor si dávejte celoživotně na játra a žlučník.

Bohatství jantaru a stříbra (4. února – 5. března)

Pokud jste se narodili v tomto znamení, máte rychlý a pronikavý intelekt. Musíte být neustále v kontaktu se svým vnitřním já, abyste se cítili naživu a naplnění. I vy patříte k elementu vzduchu. Jste emotivní, temperamentní, ale také nervózní a bystří. Pokud slyšíte nějaký jiný názor, než máte vy, dokáže vás to naštvat. Prožíváte silné emoce, ať už pozitivní, nebo negativní. Máte silný smysl pro morálku a dokážete neuvěřitelně snadno odolat pokušení.

  • Šťastný den: středa
  • Šťastné měsíce: únor a červen
  • Zdraví: Pozor si musíte dávat na nervový systém a přepracování.

Rodina (6. března – 4. dubna)

Domorodé africké kmeny považovaly osoby narozené v tomto znamení za obětavé a solidární v rámci kmene. Vaší hlavní vlastností je především pohostinnost. Někdy jste možná rezervovaní, ale vždy hluboce starostliví. Opovrhujete lhaním a malichernostmi. Jste loajální ke komunitě a osobní „bublině“. Díky vaší loajalitě a vrozené moudrosti vás velmi často druzí využívají jako konzultanty nebo rádce.

  • Šťastný den: úterý
  • Šťastné měsíce: březen a červenec
  • Zdraví: Pozor si dávejte na plíce a dýchací soustavu.
Foto: Drazen Zigic, Shutterstock.com

Narodili jste se ve znamení Malé služby pro okolí? Pak je pro vás důležité být potřební a starostlivíFoto: Drazen Zigic, Shutterstock.com

Malé služby pro okolí (5. dubna – 4. května)

Patříte k aktivistům afrického zvěrokruhu. Cítíte neustálou potřebu být potřební, což se někdy stává vaší slabostí, pokud budete zahlceni starostlivostí. Ale pokud víte, že vás druzí potřebují, nemůžete přestat a rádi pomůžete. Lásku vyjadřujete službou komunitě. Domorodé africké kmeny považovaly lidi narozené v tomto znamení ze nejpřínosnější, protože vždy víte, co máte dělat a co je správné. Máte smysl pro humor a skvěle zvládáte krize. Neumíte říkat ne, to je vaše slabost.

  • Šťastný den: sobota
  • Šťastné měsíce: duben a srpen
  • Zdraví: Pozor si dávejte na sluch.

Tržnice (5. května – 4. června)

Pokud jste se narodili v tomto znamení, jste silně dotykoví a hmat je vaše nejsilnější stránka. Jste optimisté a milujete ranní světlo a přírodu. Pokud budete v kontaktu s přírodou, budete úspěšní. Každý den si musíte připomínat, že nesmíte plýtvat životní energií. Když si zachováte vnitřní vyrovnanost, zůstanete klidní a šťastní a také produktivní. Je nutné, abyste se pohybovali v harmonickém prostředí a dostatečně odpočívali. Někdy děláte rychlá rozhodnutí, kterých pak litujete.

  • Šťastný den: neděle
  • Šťastné měsíce: květen a září
  • Zdraví: Pozor si dávejte na hrdlo a žilní systém.

Předek (5. června – 4. července)

Jako „Předek“ jste spojeni s vodním živlem. Jste féroví, vnímaví a máte vůdčí schopnosti. Sílu vám dodávají ti, co jsou pod vámi, a někdy máte tendenci žít skrze ostatní. Vaší hlavní životní funkcí je vést a řídit. Je zapotřebí se odpoutat od egoismu a naučit se prosazovat tolerantní a nestranný přístup k životu. Jedině tak realizujete své sny. Pozor si musíte dávat na manipulaci, zvláště když chcete získat něco, po čem toužíte. Občas jste sebestřední a toužíte zapůsobit na druhé. Snažte se neignorovat emoce ostatních.

  • Šťastný den: pondělí
  • Šťastné měsíce: červen a říjen
  • Zdraví: Pozor si dávejte na nejcitlivější část vašeho těla – hlavu, zejména na migrény.
Foto: fizkes, Shutterstock.com

Soudci jsou sice samotářští, ale pro jejich vlastnosti jsou pro druhé magnetemFoto: fizkes, Shutterstock.com

Soudce (5. července – 4. srpna)

Soudci jsou realističtí, charismatičtí a inovativní. Pokud jste narození v tomto znamení, jste ambiciózní a máte silnou, až neporazitelnou vůli. Tuto sílu byste ale měli neustále směrovat k tomu, abyste zlepšili ostatní. Zatímco ostatní se jako děti zabývají dětskými aktivitami, vy už přemýšlíte jako dospělí. Soudci bývají často samotáři, protože jsou duchovně založení. Okouzlujete ostatní svou osobností a pomáháte všem, kdo pomoc potřebují nebo o sobě potřebují přestat pochybovat. Jste takový magnet, který přitahuje ostatní lidi.

  • Šťastný den: úterý
  • Šťastné měsíce: červenec a listopad
  • Zdraví: Pozor si dávejte na ledviny.

Ořech kola (5. srpna – 3. září)

Tohle znamení je považováno za nejšťastnější a nejoptimističtější. Jste velmi energičtí, plní odvahy a smyslnosti. Když převáží váš temperament, můžete se chovat nestabilně. Jste ale také zranitelní a citliví. Přitahujete do svého kruhu mocné lidi, protože plaší se vás bojí. Vy se ale nebojíte ničeho, ani toho, co neznáte. V životě se snažíte ochutnat vše, co stojí za ochutnání. Váš duch je svobodný a neustále se snažíte hledat nekonvenční zážitky.

  • Šťastný den: středa
  • Šťastné měsíce: srpen a prosinec
  • Zdraví: Máte velmi vyvinutou chuť a citlivými částmi těla jsou pohlavní orgány, na ty si musíte dávat pozor.

Cestovatel (4. září - 3. října)

Cestovatelé mají komplikovanou povahu, protože ne vždy jim druzí rozumí. Podle afrických domorodců jsou to ale všestranní lidé s otevřenou myslí. Pokud jste se narodili v tomto znamení, celý život se učíte naslouchat své intuici, což vám nejde. Máte blízko k mystikům a básníkům, protože jste citliví a často nepochopení. Mnohdy pociťujete smutek, když dorazíte do cíle, ale když odcházíte, jste plni naděje, že se před vámi otevírají další nové dveře.

  • Šťastný den: čtvrtek
  • Šťastné měsíce: leden a září
  • Zdraví: Vaše nejcitlivější části těla jsou chodidla a klouby, na které si musíte dávat pozor.
Foto: New Africa, Shutterstock.com

Pokud jste narozeni ve znamení Cestovatel, můžete pociťovat problémy s vašimi chodidly a kloubyFoto: New Africa, Shutterstock.com

Vzdálenost (4. října – 3. listopadu)

Jste srdcem a vášní světa. Rodíte se s vnitřní sílou a míváte často výbuchy kreativity. Máte doslova hrůzu z banalit a rutiny. I když jste spontánní a netrpěliví, když se například zamilujete, najdete v sobě rezervy, které z vás dělají věrného a spolehlivého partnera. Jinak ale žijete rádi výstředním životem a nebojíte se jím procházet na základě svých instinktů. Mezi vámi se nachází spousta básníků, spisovatelů a také revolucionářů.

  • Šťastný den: pátek
  • Šťastné měsíce: únor a říjen
  • Zdraví: Nejlepším smyslem je sluch a opatrní byste měli být na srdce, protože je to váš nejdůležitější orgán.

Dítě světa (4. listopadu – 3. prosince)

Milujete centrum dění a dodáváte odvahu a inspiraci svým společníkům a lidem kolem. Jako Dítě světa máte schopnost mluvit za všechny. Vaše osobnost naplňuje ostatní čerstvou životní energií. Jste alchymisty slov a řešení, díky čemuž se vše zdá úžasné a bezproblémové. Máte sklon k pohodlnému životu, zvláště poté, co najdete toho pravého partnera. Pokud svoje schopnosti správně využíváte, přitahujete k sobě loajalitu a štědrost. Jste celoživotními dětmi a vždy působíte na ostatní jako magnet oddanosti a pohody. Pozor si jen dávejte na občasnou pýchu.

  • Šťastný den: sobota
  • Šťastné měsíce: březen a listopad
  • Zdraví: Nejlepší smyslem je chuť a citlivé máte vnitřní orgány.

Sklizeň a sýpka (4. prosince – 3. ledna)

Jste symbolem hojnosti a zaopatření. Vaše spíž je vždy zásobená, a když je potřeba, rádi půjčíte i ostatním. Druzí často vyhledávají vaši přítomnost, protože jste znamením stability. Většinu času vaše předvídavost ostatní uklidňuje. Máte schopnost získat si velkou podporu, protože vám lidé silně důvěřují. Jste velkorysí, někdy trochu neopatrní. Někdy jste až příliš veselí, ale narodili jste se proto, abyste byli úspěšní a bohatí. Jen se nesmíte nechat ukolébat falešným pocitem bezpečí. V lásce budete muset překonávat mnohé překážky, proto se musíte naučit věřit své intuici.

  • Šťastný den: úterý
  • Šťastné měsíce: duben a prosinec
  • Zdraví: Nejlepším smyslem je sluch a pozor si dávejte na pokožku a kosti.

Reklama

Načítám