Hlavní obsah

Vánoční snění: co znamenají sny na Štědrý večer?

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Vánoční noc z 24. na 25. prosince má své specifické kouzlo a sny, které se vám během ní zdají, jsou důležitější než jiné. Jak si vyložit, co se vám ve spánku prohánělo hlavou?

Článek

Vánoční sny jsou významnější než jiné, kouzelný náboj této noci totiž znamená, že sníte intenzivněji a podvědomí se vám snaží něco naznačit. Mějte však na paměti, že snové symboly nelze číst zcela univerzálně, protože vznikají z individuálních zážitků a vzpomínek. Co tedy může u jednoho být předzvěstí neštěstí a smutku, znamená u jiného šťastné a produktivní dny.

Vždy se nejdřív zamyslete, jestli se vám sen nesnaží naznačit něco osobního, a až pak se uchylte k obecnému významu. Pojďme se podívat na několik základních snů, které vám mohou zpříjemnit nejkouzelnější noc v roce.

Sen o vánočních oslavách a o stromku

Právě jste překonali předvánoční stresy, a tak není divu, že máte Vánoc pořád ještě plnou hlavu. Pokud se vám zdá přímo o svátečních oslavách, znamená to, že si především potřebujete odpočinout, na chvíli hodit nohy nahoru a zhluboka vydechnout. Sny o vánočních světélkách, ať už jsou to svíčky, nebo řetězy na oknech, znamenají naději a náznak světlých zítřků.

Když se vám ve snu objevuje vánoční stromek, je to předzvěst poklidu a pokoje v rámci rodiny. Zabalené dárky, zvláště zdobené stuhou, naznačují budoucí úspěch, který se už už rýsuje na obzoru. Jestliže se ve snu ládujete cukrovím nebo jinými vánočními pochoutkami, nejspíš vám v životě něco chybí, cítíte prázdnotu, kterou je třeba zaplnit.

Když ve snu znějí koledy

Slyšíte ve snech hudbu, nebo dokonce sami zpíváte koledy? Pak buďte rádi: vaše následující dny budou plné radosti! Zmuchlané papíry od dárků naznačují chaos a stres, sfouknuté svíčky a vyhaslé krby pak neúspěch a selhání v něčem, na čem vám záleželo. Rozbité ozdoby znamenají chybu, za kterou ponesete následky, ale dovedete se z toho oklepat a poučit.

Foto: Adrian_am13, Shutterstock.com

Sen o rozbitých ozdobách odkazuje k chybám, z kterých se musíte poučitFoto: Adrian_am13, Shutterstock.com

Já si létám, já se vznáším

Zdá se vám o Vánocích o létání? Buďte v klidu – je to bezpochyby pozitivní symbol. Naznačuje, že vás nic netrápí a netíží a že vám v blízké budoucnosti všechno půjde s lehkostí. Létání, to jsou zkrátka světlé zítřky.

Pokud se vám však létá nelehko, cosi vás brzdí, jako byste snad byli uvázaní za nohu, nebo byl vzduch kolem hustý jako sirup, něco nebo někdo vás omezuje. Na mysli vás tíží cosi, čeho byste se měli zbavit dříve, než vás to stáhne někam do pekel.

Bezhlavý útěk

Sny, kdy se někam zmateně řítíte a utíkáte před čímsi, co často ani není jasné, jsou zvláště o Vánocích příznakem tíživé situace, ze které se marně snažíte uniknout. Často značí přepracování, přetížení, přílišný stres, také mohou znamenat, že vás někdo – nebo vy sami? – tlačí do něčeho, co se vám nechce. Jestliže na vás doléhají i o Vánocích, situace je už opravdu naléhavá a měli byste ji vyřešit dřív, než začne mít závažné následky.

Foto: Sergey Nivens, Shutterstock.com

I o Vánocích se vám mohou zdát nepříjemné sny. Důležité je se zamyslet, co vám chtějí sdělitFoto: Sergey Nivens, Shutterstock.com

Hledání a zkoumání tajných pokojů

Zdává se vám, že se plížíte domem a najednou narazíte na místnost zamčenou, opuštěnou, ukrytou, zkrátka takovou, kde jste určitě nikdy nebyli? Jestli se vám tento sen zdá o Vánocích, znamená to, že jste v nesouladu sami se sebou, něco v sobě uzamykáte a tajíte a měli byste tomu začít čelit. Sen se vás snaží navést k potlačované touze nebo snad výčitce. Cestou k tajné místnosti si všímejte všech detailů – mohly by vám napovědět, co vlastně je to tajemství, před kterým zavíráte oči.

Příroda v rozkvětu

Navzdory zimním měsícům se vám zdá o rozkvetlých stromech, keřích v rozpuku nebo barevných záhonech? Jestli máte plnou hlavu jara, vězte, že vás naplňuje láska – anebo na vás čeká někde za rohem. Přírodní sny plné života a barev znamenají otevřené a planoucí srdce – a co víc si o Vánocích přát!

Reklama