Hlavní obsah

Velký horoskop na rok 2023: Rakům a Vahám se bude dařit v práci, Vodnářům a Beranům v lásce

Foto: Impact Photography, Shutterstock.com

Foto: Impact Photography, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co pro vás přichystal rok 2023, kdy vás čeká romantika, kdy máte být opatrní a na co si dát pozor? To se dočtete níže v předpovědi pro své sluneční znamení. A znáte-li svůj ascendent, přečtěte si také horoskop tohoto znamení, vaši předpověď zpřesní.

Článek

Do prvního dne roku 2023 vás probudí souladná vazba Slunce s Lunou, Uranem a Dračí hlavou (zemský trigon). To je perfektní konstelace pro vstup do nového roku, neboť bez nostalgie zamáváte na rozloučenou starému. Přináší změny, ale takové, které stabilizují a ukotvují život, aby měl pevné a hluboké základy. Dokonce ani novoroční předsevzetí nevyšumí do ztracena, když vybočíte z vytyčeného cíle nebo zvolíte nikam nevedoucí zkratku, planety vás usměrní a vrátí zpět, abyste zbytečně nebloudili.

Ten pravý astrologický Nový rok nastane později – 20. 3. v 22:24 hodin, kdy Slunce vstupující do Berana nastolí jarní rovnodennost a odhalí atmosféru následných dvanácti měsíců.

Peníze dostanou potřební

Vycházející znamení jarní rovnodennosti bude ve znamení Štíra, jehož klasickým vládcem je Mars, symbol boje. V daný okamžik bude v Blížencích a existuje o něm z dávných dob hvězdopravecký aforismus, že „Pero je mocnější než meč“. Na to, že budou padat slova ostrá jako břitva, ukazuje neharmonická vazba Marse se Sluncem a Merkurem (kvadratura). Proto mějte na paměti, že slova dokážou konflikt zklidnit, stejně tak ho ale i zažehnout, což platí individuálně i kolektivně.

Pravdou je, že pokud jste si v čemkoliv nastavili až příliš omezující hranice, s přispěním optimismu a velkého sebevědomí je do konce dubna posunete. Odvahou riskovat a činorodostí patrně překvapíte sami sebe! O to se postará Jupiter v Beranu. Ten navíc dle pravidel politické astrologie bude mít „pod palcem“ peníze, finanční stav země a v kolektivním měřítku to může znamenat, že se ze sdružených finančních prostředků a státní kasy přelije daleko víc potřebným.

Plány promýšlejte

16. května započne Jupiter putování znamením Býka, které je v zodiaku symbolem klidu, rozvahy, píle, trpělivosti a přináší štěstí lidem, kteří než něco podniknou, vše si důkladně promyslí. Tak se do ničeho nevrhejte střemhlav, neb bude jakýmsi pravidlem, že spěch zhatí i předem jasný úspěch. Býk je také znamení smyslných požitků, takže průchod Jupitera tímto znamením ukáže v realitě, v čem to přeháníte, kde jsou vaše nároky nad možnosti vlastní, stejně tak státní kasy a naší matičky Země.

Nu a uprostřed léta, 17. července, se posune osa „klíčů osudu“, Lunárních uzlů. Dračí hlava vstoupí do autonomního Berana, průkopníka a bojovníka zodiaku, pro něhož je prioritou „já“. Naproti němu bude Dračí ohon ve Váhách, které preferují „my“, dohody prospívající páru, rodině, v kolektivní rovině celé společnosti. První třesk mezi našimi individuálními potřebami versus tím, co chtějí ostatní, čeká 14. října, při prstencovém zatmění Slunce. Jste-li v osobní či pracovní rovině na někom závislí, postupně se naučíte starat sami o sebe, neb zjistíte, že to za vás pořádně nikdo neudělá, a to samé platí i globálně.

Co tedy čeká jednotlivá znamení?

Beran (21. 3.– 20. 4.)

Až do 12. ledna budete líní hnout kostrou. Nicméně tyto dny budou ideální k rekapitulaci nezdarů a restů z loňska. Poté totiž začne úřadovat planeta zázraků Jupiter, ještě ke všemu se 7. března usadí ve vašem sektoru minulosti a skrytých záležitostí Saturn. S pomocí těchto dvou planet dokážete dohnat čas, a co se nepovedlo v minulém roce, to bez problémů dovršíte. Zbavit se všeho, co vás svazuje či vám hází klacky pod nohy, nevyjímaje povahové nešvary, vám pomůže 20. dubna hybridní zatmění Slunce ve vašem znamení. Skvělé je, že po 23. 3. začne být nebývale pestrý váš společenský život! O to se zasadí (trpasličí) planeta Pluto. S jeho přispěním se většina z vás seznámí s někým mocným či slavným, na stranu druhou vám otevře oči, abyste rozpoznali, které rádoby kamarádské vztahy či spolky vás brzdí, a z těch se jednou provždy vymaníte.

Peníze

Nepanikařte, když kolem 5. května při zatmění Měsíce zjistíte, že máte dluh, na který jste prostě zapomněli. Vlády nad vaší zónou peněz se 16. května ujme Jupiter a pomůže vám vydělat tolik peněz, že dluh nejenže umoříte, ale začnete být v pokušení žít svým způsobem na vysoké noze. Udělejte opak, šetřete! V druhé polovině roku se enormně zvýší vaše výdaje, ale když budete mít úspory, nebudete si muset utáhnout opasek, natož se zadlužit.

Zdraví

Celý rok se vyhýbejte místům s ponurou minulostí a nekoukejte na krváky. Jako houba byste do sebe nasáli negativní, zraňující energii, s kterou byste se ztotožnili, psychicky se doslova deptali, o špatném spaní nemluvě. V červenci a srpnu vám budou hrozit střevní potíže, čemuž předejdete pravidelným popíjením kefíru, konzumací jablek, jogurtů, zelené zeleniny a celozrnných potravin. Začne-li vás pobolívat kolem pupku či v pravém podbřišku, neotálejte s návštěvou lékaře. Patrně půjde o podráždění slepého střeva neboli akutní apendicitidu.

Láska

Zadaným Beranům parádně okoření vztah Venuše od 20. února do poloviny března. Pro nezadané to bude skvělé období pro randění, protože jejich kouzlu osobnosti nikdo neodolá. Po 11. srpnu se budou ti, kdo mají dlouhodobý vztah, rozhodovat, zda založit rodinu, a ve složité situaci se ocitnou čerstvě zamilovaní, neb se jim do života vrátí bývalá láska. Vyčkávejte do 14. října. Naproti vašemu znamení nastane solární zatmění a odhalí se něco, co vám pomůže v rozhodnutí. Kolem tohoto data se konečně vzepřou jedinci, kteří se v partnerství cítí jako v řetězech, a nekompromisně ho ukončí.

Býk (21. 4.– 21. 5.)

Pokud jste loni měli pocit, že si na vás zasedla bohyně smůly Lakšmí, tak letos si na štěstí a úžasné příležitosti nebudete mít důvod stěžovat. Do jara se zaměstnancům podaří získat přízeň nadřízených, podnikatelé si vybudují dobré jméno, veřejně činní získají na svou stranu vlivné lidi. To vše zúročíte po 16. květnu, kdy do vašeho znamení vkročí Jupiter, což znamená start nové, lepší životní éry! Podpoří vás i vládkyně znamení Býka Venuše, díky které si mezi 23. 7. až 4. 9. uděláte malou rekapitulaci předchozích let, abyste si ujasnili, co bylo špatně a proč, takže stejné chyby už nikdy neuděláte. Dokonce vás přinutí zapátrat v historii předků: jejich životní peripetie vám zvýší sebevědomí, probudí hrdost na váš původ, a mnoho z vás dokonce motivuje navázat na jejich tradici, což může znamenat, že na podzim založíte firmu! Aby vás nikdo neodrazoval od skvělých a promyšlených plánů, o to se postará Saturn. Ze života se vám v druhé polovině roku s jeho přispěním ztratí lidé, kteří už z něho měli odejít dávno, neb nestáli ani „za starou belu“.

Peníze

Ve vašem sektoru příjmů se konečně otočí do přímého směru Mars a až do závěru března vám bude přihrávat rychlé finanční příležitosti, patrně brigády, což platí i pro nezaměstnané. V dubnu a v první dekádě května se s přispěním Venuše dočkají zvýšení platu zaměstnanci, zisky se rapidně zvýší podnikatelům, stejně tak majitelům obchodů a stánků. Další finanční injekci dostanete v červnu. Rozhodnete-li se změnit práci, vyčkávejte do 14. října. To nastane ve vašem sektoru zaměstnání solární zatmění a odhalí informace, které vaše rozhodnutí stvrdí, nebo vyvrátí.

Zdraví

Až do konce března vás horoskop varuje před otravou krve, proto i banální škrábnutí vydezinfikujte. Následné měsíce až do konce roku se kroťte v jídle, neb vám bude hrozit přibývání na váze! Od 28. srpna do 12. října se snažte neprostydnout. Enormně zranitelné budete mít ledviny, proto neuškodí, když budete každodenně popíjet březovou nebo kopřivovou šťávu. Od 24. listopadu do konce prosince zpomalte zejména při fyzických aktivitách, posilujete-li, nepřehánějte to se zátěží, povšechně buďte opatrní při zvedání těžkých předmětů, jinak si přivodíte ústřel!

Láska

Pokud vaše nová láska životním stylem nezapadá do vžitých škatulek vaší rodiny, bez obav svůj protějšek představte rodičům kolem 5. února. Budou benevolentní a se srdcem na dlani, takže to proběhne skvěle. Příležitost navázat vztah budou mít single jedinci takřka každodenně. Když je nikdo nezaujme ani v červenci či srpnu, kdy bude procházet Mars vaším sektorem romantiky, kolem 14. září si ujasní, v čem jsou jejich požadavky přemrštěné a nereálné, a dá se předpokládat, že svůj dvojplamen potkají v říjnu nebo v první polovině listopadu.

Foto: Jantanee Runpranomkorn, Shutterstock.com

Rok bude přát těm, komu chybí peníze nejvíc, tedy potřebnýmFoto: Jantanee Runpranomkorn, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.– 21. 6.)

Užívejte si zkraje roku klidu, o který se vám postará retrográdní Mars ve vašem znamení Blíženců. Jakmile se 12. ledna otočí do přímého směru, až do konce února nebudete vědět, kam dřív skočit. Kromě spousty denních povinností totiž budete muset buď opakovaně cestovat na delší vzdálenost, nebo řešit nepříjemnou právní záležitost, někteří budou skládat zkoušky „odborné způsobilosti“. Ať se ale bude dít cokoliv, náladu vám vždy nějakým způsobem zlepší Jupiter. S jeho přispěním se do 16. 5. seznámíte s vtipnými a chytrými jedinci a většina z vás naváže celoživotní přátelství! Tápete-li ve zvolené profesi (nebo do zaměstnání chodíte s nechutí), správný směr vám pomůže najít Saturn, který se v březnu ujme vlády nad vaším sektorem kariéry. Probudí vaše ambice a pomůže dosáhnout vysněné profese či kariérní mety, velké popularity se dočkají umělci a jedinci, kteří pořádají veřejné akce. Bude to ale pomalý proces, neb výsledky toho, co letos zasejete, budete sklízet až v následných třech letech.

Peníze

Abyste letos neplýtvali penězi, o to se postará úplněk 7. ledna. Odhalí vám, kde tvrdě vydělané finance „vyhazujete oknem“. Když si kolem tohoto data sestavíte rozpočet, do konce roku se nestane, že byste do výplaty nevyšli! A věřte, šetřit nebudete mít zapotřebí! Vaše finanční toky pořádně posílí Mars mezi 25. 3. až 20. 5., poté Merkur v první polovině července. Dokonce v prosinci, když se nenecháte odradit nutností vyplnit vícero formulářů, se dostanete ke zdroji peněz, které si nevyděláte vlastním úsilím.

Zdraví

Až do 11. února (a poté celý prosinec) sledujte pokožku a sebemenší změnu konzultujte s lékařem. Horoskop naznačuje zánětlivé onemocnění kůže, které – když se nebude řešit – by mohlo přejít do chronické formy. Máte-li nějaký zlozvyk, který škodí vašemu zdraví, odhalí ho lunární zatmění kolem 5. května. Od druhé poloviny října do konce listopadu dodržujte pitný režim a zvyšte příjem vlákniny, neb vám bude hrozit vznik hemeroidů, ale uvedenou prevencí tomu lze zamezit. A to nejzásadnější nakonec. Jupiter vás v druhé polovině roku zbaví případných fobií, a dokonce negativních emocí, které se ve vašem podvědomí nahromadily během uplynulých dvanácti let!

Láska

Pokud se z vašeho vztahu vytratila erotická jiskra, opět se v něm zažehne hned v prvních dvou měsících letošního roku. Skvělé je, že single jedincům se do konce března vyléčí zraněné srdce, takže budou připravení a přímo natěšení na nový vztah. Příležitost zamilovat se dostanou kolem 6. 4. a toto datum také bude přát párům, které touží po potomkovi. Máte-li dlouhodobější milenecký vztah, v říjnu začnete vážně zvažovat, mnozí dokonce plánovat, datum jeho legalizace. Po 24.  listopadu řešte případné partnerské problémy hned, jinak bude mezi vámi a drahou polovičkou napětí, že by se dalo krájet, ještě počátkem roku 2024.

Rak (22. 6.– 22. 7.)

V pracovní oblasti se Raci konečně dočkají ocenění a kariérního vzestupu, a to i věční smolaři! Mrkvičku lidově řečeno ostrouhají pouze jedinci živící se profesí, která je nenaplňuje (nebo na vyšší post nemají patřičné vědomosti či zkušenosti). Těm ale půjde na ruku Saturn, který 7. března vstoupí do jejich sektoru vzdělávání. Pomůže jim zorientovat se a najít si obor, který je bude bavit, vytvoří jim příležitost k dalšímu studiu, mnohým vycestovat za hranice a sbírat zkušenosti. Ti, kteří kdysi nedotáhli studium k akademickému titulu, to nyní dovedou – buď letos, nebo v dalších dvou letech. Toužíte-li po svobodném povolání nebo podnikání na vlastní pěst, vyčkejte do června. To již bude Jupiter ve vašem sektoru svobody a ideálů a pomůže vám stát se šéfem sebe sama a pracovat dle vlastních pravidel – a platí to i pro umělce! Lidem starajícím se o zatoulaná zvířata přihraje štědrého sponzora.

Peníze

Pokud vám někdo, instituce nevyjímaje, dluží peníze, částku obdržíte hned v lednu. Kolem 5. února většina z vás dostane krátkodobou pracovní nabídku, které budete muset věnovat volný čas, ale odměna bude přímo královská! Obrovský finanční boom zažijí zaměstnanci i podnikatelé od 20. 5. do 10. 7. Dokonce byste si tuto dobu měli zvolit v případě prodeje cenných papírů či šperků, protože vše proběhne rychle a vyděláte víc, než bude váš předpoklad. Brigády odmítněte v srpnu, nedostali byste zaplaceno. Jste-li umělci amatéři, v říjnu obdržíte první honorář a nabídku ke spolupráci.

Zdraví

Až do konce března a poté od 24. 11. do konce roku posilujte imunitu větším přísunem vitaminu C a dopřávejte si dostatek spánku. Jinak vás skolí opakovaně viróza, dráha Marsu dokonce nevylučuje zápal plic a kratší pobyt v nemocnici. Máte-li v rodinné anamnéze diabetes, kolem 20. dubna si nechte zkontrolovat hladinu cukru v krvi, neb by mohl nastat rozvoj dědičné choroby. O vánočních svátcích nesportujte bez helmy a chráničů loktů a kolen. Budete mít totiž doslova talent na zdánlivě komické pády, které by ale mohly skončit bolestivým naražením.

Láska

Retrográdní Merkur zkraje roku vyvolá ve vašem partnerství hádavou náladu a lavinu výčitek hříchů z dávné minulosti. Ale jedno pozitivum to mít bude: konečně se dostanete k jádru problémů a vyřešíte je. Naštěstí 3. 1. vpluje do vašeho sektoru erotiky Venuše a po každé hádce bude následovat vášnivé usmiřování v posteli. Opatrní by měli být single jedinci při seznamování kolem 5. května, neb by si k sobě mohli připoutat někoho, kdo je bude citově vydírat. Zato v období od 24. 6. do 20. 7. nebo od 12. 10. do 24. 11. potkáte spřízněnou duši, se kterou si budete rozumět po všech stránkách na první dobrou!

Foto: eldar nurkovic, Shutterstock.com

Raci by měli dávat pozor na imunitu a pravidelný přísun vitaminu CFoto: eldar nurkovic, Shutterstock.com

Lev (23. 7.–22. 8.)

Vzdělávejte se, zdokonalujte ve své profesi, neb 16. května se Jupiter přesune do vašeho sektoru povolání a veřejné pověsti, což značí růst v kariéře, dokonce se můžete dostat až na samý vrchol. Ale bez předchozí přípravy se nestane nic! V čem se zlepšit, stejně tak na koho z kolegů nebo z podnikatelské či politické konkurence si musíte dávat pozor, Lvům bez skrupulí odhalí retrográdní Merkur v době od 21. 4. do 15. 5. Kolem 14. října, kdy nastane zatmění Slunce, čtěte pečlivě veškerou korespondenci, tedy i maily. Jinak vám unikne důležitá informace, čímž neodvolatelně o něco přijdete! Zda jste kariéru uchopili za správný konec, se dozvíte během lunárního zatmění 28. října. Dokonce vám i naznačí, do čeho ještě musíte investovat čas a úsilí, aby vás v budoucnu o vydobytý post nikdo nepřipravil. Po 13. prosinci se ve vašem sektoru práce otočí do retrográdního směru Merkur a naznačuje, že mnoho z vás bude přeřazeno na jinou pozici nebo dostane neplacené volno. Půjde ale o dočasné opatření, v závěru roku se vše vrátí do zajetých kolejí, tak se tím nestresujte!

Peníze

7. března vám otevře dveře k penězům z cizích zdrojů Saturn, což naposled nastalo v roce 1996! Pokud jste marně v minulých letech žádali o oddlužení, grant, dotace, invalidní důchod nebo vázne vypořádání dědictví, konečně se stojaté vody pohnou. Zvýšení platu nebo větších příjmů v podnikání se dočkáte od 10. 7. do 27. 8., další finanční vzpruhu dostanete v říjnu. Ale pozor! Máte-li dluhy, splácejte je, jinak vám závěr léta pokazí obsílka. Když ani poté nebudete reagovat, podzim vám znepříjemní exekutor a až kolem 5. 12. budete moci opět svobodně nakládat se svými penězi.

Zdraví

Máte-li zvířecího mazlíčka, mnozí hned počátkem roku budete muset zamířit k veterináři, ale do 20. ledna už bude opět fit. Od 25. 3. až 20. 5. byste se měli střídmě stravovat, jinak vás podrážděná slinivka nebo rozhozené trávení přinutí strávit několik dnů v nemocnici. Malou inventuru nemocí, které jste v průběhu roku přechodili, podnikne v prosinci retrográdní Merkur a donutí vás k léčbě, takže do roku 2024 vkročíte zdraví jako řípa.

Láska

Pokud drahou polovičku opravdu milujete, leden a únor vám promění Venuše v nejidyličtější a nejvášnivější měsíce roku! Jste-li single, mnoho z vás v období od 20. 2. do 16. 3. naváže vztah na dálku a bude to tak silné, že vbrzku skočíte dobrovolně „do chomoutu“. A litovat toho nikdy nebudete. Ostatním osamělým jedincům se zapálí lýtka kolem 4. 6. a vše naznačuje, že již na podzim si se svou láskou obstarají společné bydlení. Pokud plánujete rozšířit rodinu o potomka, podaří se vám to v posledních dvou měsících roku.

Panna (23. 8.–22. 9.)

Panny, vaše znamení vkročí do roku 2023 velkolepě! Pokud vás totiž loni někdo zákeřně připravil o dobré jméno, kariérní post či práci, vaše čest bude do konce března očištěna, vrátíte se na původní místo. Povšechně se dočkáte zaslouženého uznání, a dokonce v dubnu se mnozí ocitnete mezi elitou ve své profesi, nevyjímaje jedince, jejichž profesí je modeling, design či umění. Kolem 5. května se vyhýbejte lidem, se kterými názorově nesouzníte. Neuvidíte si totiž do pusy a vykoledovali byste si trest za urážku. Po 16. květnu splní Jupiter přání jedincům, kteří už dlouho prahnou po práci v zahraničí, zejména se to týká kuchařů, zahradníků a degustátorů, a po tomto datu se bude dařit i majitelům cestovek a bio farem. V bytě řešte problémy hned, jak nastanou, a sjednejte si elektrickou revizi. Jinak vám v posledních dvou měsících roku něco spadne na hlavu, v horším případě bouchne spotřebič a nemine vás menší rekonstrukce.

Peníze

Šetřete! Ve vašem finančním sektoru se totiž letos odehrají dvě zatmění, první 20. dubna a druhé 14. října. To neznamená, že nebudete mít dostatek peněz, ale kolem těchto termínů většinu z vás zaskočí nečekané výdaje nebo se klient/zákazník či zaměstnavatel opozdí s platbou a finanční rezerva vám přijde vhod. Na druhou stranu je nutné zmínit, že vaší zónou příjmů bude od konce srpna do 12. října putovat Mars a 8. 11. ovládne tento sektor do 4. 12. Venuše, což vždy ukazuje na nadstandardní výdělky/zisky. Takže ať už se stane cokoliv, ještě před závěrem roku se finančně parádně zahojíte.

Zdraví

V lednu a v únoru neexperimentujte se stravováním. Snadno totiž sklouznete do extrému a mohli byste si přivodit poruchu příjmu potravy, bulimii či anorexií. Až do poloviny března bude mít vaše znamení mírně zpomalený metabolismus, tak ho povzbuzujte popíjením zázvorového čaje a pojídáním semínek jitrocele indického (psyllium). Od 20. 5. do 28. 7. bude pod tlakem váš srdečně-cévní systém, tak v tomto období nechoďte na přímé slunce od 11. do 14. hodiny, vzdejte se alkoholu a dodržujte pitný režim! Zejména když pracujete na počítači, dopřávejte očím v druhé polovině roku pravidelně obklad namočený do odvaru ze světlíku lékařského.

Láska

Zadaní si užijí romantiky do sytosti od 27. ledna do 20. února, a nejste-li sezdaní, většina z vás bude plánovat zásnuby či svatbu. V uvedeném období budou hvězdy přát i single jedincům, protože jim planety budou příležitosti k seznámení servírovat jako na běžícím pásu! Schopnost postavit se lidem, kteří vám ubírají kyslík, vám propůjčí Saturn. Ten se v březnu po 27. letech vrátí do Ryb a započne tříleté putování naproti vašemu znamení. Parádně vás zocelí a postupně napadrť rozdrtí kontakty profesní i osobní, které vás táhnou ke dnu a neobstály by zkoušce loajality. Ponechá vám v životě pouze jedince, se kterými po boku ustojíte jakoukoliv krizi.

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Panny konečně protřídí známé a zůstanou jim po boku jen ti, kdo jsou pravou oporouFoto: 4 PM production, Shutterstock.com

Váhy (23. 9.– 23. 10.)

Do roku 2023 vkročíte velkolepě! Kolem 6. ledna totiž většina Vah oslaví pracovní úspěch či získání mocného společenského postu, u podnikatelů se patrně bude jednat o veřejnou zakázku. Do 18. ledna nevyhazujte žádné listiny, s retrográdním Merkurem by mohly skončit na skládce i ty, které budete během roku potřebovat. Po tomto plonkovém období začnete být bystří, za svým si dokážete jít nebývale bojovně, nikým a ničím se nenecháte zahnat do kouta, což se týká i případných právních sporů, prostě co vám náleží, to si slovně „vyboxujete“. Užitečnou změnu do vašeho pracovního i denního režimu vnese postupně Saturn. Naučí vás efektivně nakládat s časem a neplýtvat energií. Zároveň budete k povinnostem v zaměstnání přistupovat zodpovědněji, čímž si posílíte pozici a zvýšíte respekt, přát bude i jedincům bez práce. Mírně vám zatopí pod kotlem říjnové prstencové solární zatmění. Připomene vám všechny přešlapy minulých let, ale vytvoří i dostatečný prostor pro nápravu. Tak si opakujte, že „nic není tak horké, jak se uvaří“…

Peníze

Máte-li v péči potomka, požádejte hned zkraje roku o zvýšení výživného, bude vám vyhověno! V únoru je zase pro vaše znamení ideální požádat o zvýšení platu, tak se nežinýrujte! Kolem 5. května, kdy nastane penumbrální lunární zatmění, totiž vypluje na světlo skrytý dluh, hodit se vám bude každá koruna. Ale bude to mít jedno pozitivum: tato nepříjemnost vás naučí nakládat s penězi hospodárně. Dokonce většina z vás vstoupí do roku 2024 se slušnou sumičkou na spořícím účtu, protože po 5. 11. vyděláte víc, než dokážete utratit.

Zdraví

Až do jara choďte častěji na pedikúru. Jinak riskujete zarůstající nehty, v horším případě se vám vytvoří bolestivá kuří oka. Období od 16. 3. do 11. 4. bude nejrizikovější z celého roku pro astmatiky, a patříte-li mezi ně, berte pravidelně léky a řiďte se radami lékaře, jakému prostředí se vyhnout. Od března, kdy Saturn započne své tříleté putování vaším sektorem nemocí, byste měli pravidelně posilovat obranyschopnost těla, ideální bude otužování.

Láska

Až do počátku března bude rušno ve vašem sektoru radosti a mileneckých vztahů. Jste-li single a v tomto období se zamilujete, bude to start vášnivého, nekonfliktního a velmi pevného vztahu. Pokud ve vztahu zůstáváte jenom ze setrvačnosti, odvahou udělat rázný konec vás vybaví kolem 20. dubna solární zatmění a bude to jedno z nejlepších rozhodnutí vašeho života. Poté totiž začne úřadovat šťastný Jupiter, takže se dá předpokládat, že léto už sami trávit nebudete. Máte-li v rodině černou ovci nebo jste tou černou ovcí vy, v prosinci nastane situace, která vytvoří příležitost stmelit rodinu v jeden šik…

Štír (24. 10.– 22. 11.)

Do poloviny března se bude vše točit kolem vaší rodiny a prostředí, ve kterém žijete. Vyřeší se případné, a to i hodně staré sváry a křivdy mezi jejími členy, a máte-li v úmyslu pořídit si vlastní byt či nemovitost, najdete objekt dle svých představ. Pokud hrajete v práci druhé housle, změní se to po 5. 2. Tento den nastane úplněk ve vašem sektoru profesních ambicí a jeho další konstelace naznačují, že vzroste váš vliv i moc a většina zaměstnanců se konečně dočká kariérního vzestupu. V dubnu či květnu se většina z vás rozhodne rozšířit si vědomosti, může se začít učit i zapomenuté řemeslo naších předků. Impulz vám dá Saturn, který v březnu odstartuje své tříleté putování vaším sektorem radosti, a vy začnete trávit volný čas smysluplně. Jinak k tomu přistoupí rodiče vícero dětí, horoskop naznačuje, že ti si povětšinou najdou brigádu na úkor svého koníčka. Naopak Štíři, kteří doposud trávili volný čas s mládeží bez nároku na honorář, začnou být za tuto činnost odměňování.

Peníze

Pokud marně něco prodáváte nebo vám někdo dluží (instituce nevyjímaje), obrat nastane po 12. lednu, kdy se ve vašem sektoru peněz z cizích zdrojů otočí do přímého směru Mars: do závěru března vám budou splaceny dluhy, dividendy z akcií a dědictví. Případného vyrovnání majetku po rozvodu nebo z likvidace firmy se dočkáte v dubnu. Nebudete-li spokojeni se svým platem, ideální čas popovídat si na toto téma s šéfem nastane pro vaše znamení kolem 4. 6. Budete výřeční a on vaše argumenty „uslyší“. V listopadu neřešte osobní problémy v práci, připravili byste se o vánoční prémie!

Zdraví

Až do poloviny května nepodceňujte pitný režim, jinak vás z času na čas potrápí bolest hlavy z dehydratace. Pro případ, že by taková situace nastala, mějte doma tinkturu z řimbaby, funguje jako velmi rychlé přírodní analgetikum. 20. dubna nastane ve vašem sektoru nemocí úplné solární zatmění a odhalí vám, které orgány nefungují, jak mají, tak sledujte signály těla! Od 27. 8. do 12. 10. používejte v přírodě repelenty, bude vám hrozit nebezpečí od hmyzu a roztočů. To je důvod, proč horoskop vašemu znamení doporučuje nechat se očkovat proti klíšťové encefalitidě.

Láska

Zkraje roku bude mít většina z vás sníženou sexuální touhu, naopak po 12. lednu bude vaše libido tak vysoké, že budete mít sex i za bílého dne a na velmi neobvyklých místech. Rozum do hrsti by měli vzít nezadaní, protože snadno sklouznou k vyhledávání lásek na jednu noc a tím se mohou vystavit pohlavnímu onemocnění. Ani na ně však hvězdy nezapomenou, neboť od 7. března de facto do konce roku dostanou mnoho příležitostí k seznámení a navázání mileneckého vztahu, který po všech stránkách splní jejich nároky. Je ale nutno zmínit, že se v tomto roce rozpadnou vztahy, které drží pohromadě jen silou vůle.

Foto: Alina Kruk, Shutterstock.com

Bolest hlavy z dehydratace hrozí ve zvýšené míře ŠtírůmFoto: Alina Kruk, Shutterstock.com

Střelec (23. 11.– 21. 12.)

V tomto roce bude hlavním tématem Střelců zodpovědnost. V lednu vrátíte vypůjčené věci a urovnáte pošramocené mezilidské vztahy. Máte-li vůz bez patřičné technické kontroly, i to napravíte. V březnu započne tříletou pouť vaším sektorem rodiny Saturn a motivuje vás k úpravám bydlení, mnozí dokonce zahájíte rekonstrukci, v každém případě se budete věnovat svým nejbližším daleko víc než v předchozích letech a jako samozřejmost budete brát péči o seniory. V druhé polovině května se změní i vás přístup k pracovním povinnostem. Začnete být svědomití a stanete se pohonným motorem pro kolegy, takže většina z vás velmi často uslyší pochvalu, uznání, mnozí se svým způsobem stanou nepostradatelnými. Podnikáte-li, vyplatí se vám rozšířit sortiment zboží/služeb, prostě expandovat, budete mít totiž přímo geniální čich na to, na čem vyděláte a co by byl naopak naprostý propadák. Štěstí si sedne na rameno i dlouhodoběji nezaměstnaným, neb najdou práci, která je nejenže slušně uživí, ale bude je i bavit.

Peníze

V lednu se většina z vás bude muset smířit se zvýšením sazby úroků z úvěru, možná se zvedne poplatek za jistou službu, bez které se neobejdete. Nijak to nedramatizujte, hned v únoru se díky zvýšení platu nebo lukrativní zakázce finančně zahojíte. V období od 25. 3. do 20. 5. obdrží kladné vyrozumění ti, kdo budou žádat o invalidní důchod nebo dávky na péči o blízkou osobu. Případné dotace související se snížením energetické náročnosti bydlení obdržíte v první polovině července. Druhá polovina roku proběhne bez zásadních zvratů, výjimkou budou pěstitelé i prodejci vína a obchodníci s gurmánskými pochutinami, ti budou mít nejvyšší zisky za posledních šest let.

Zdraví

Kolem 7. ledna nebagatelizujte pobolívání v levém nadbřišku ani drobnou nevolnost. Tím vám dá signál přetížená slinivka, s tím si nezahrávejte – nemoc mohla přejít do chronické formy! Od jara až do konce roku by vás mohlo zaskočit krvácení z nosu, během letních veder nebo náhlé změny počasí tedy nepodnikejte fyzicky nic náročného a pravidelně si měřte krevní tlak. V období od 12. 10. do 24. 11. si zajděte na preventivní prohlídku zubů a dentální hygienu.

Láska

Jste-li zamilovaní, do března se s láskou sestěhujete, nelze vyloučit ani založení rodiny. Nezadaní do poloviny května najdou konečně „druhou polovinu“, prostě navážou po všech stránkách naplňující vztah. Ti, kdo se v partnerství doslova potácejí, udělají v červnu radikální řez a léto stráví sami, budou si užívat plnými doušky zpět získanou svobodu a udělají dobře. Po 21. listopadu potkají někoho charismatického a vybudují si vztah, ze kterého láska nevyprchá ani ve stáří.

Kozoroh (22. 12.– 20. 1.)

Přepnout ze svátečního do pracovního režimu se Kozorohům podaří až po 12. lednu, jako by jejich podvědomí tušilo, že až do konce roku to bude neuvěřitelný fičák! Do konce března totiž bude v zaměstnání většina z vás „sedět na dvou židlích“. Například převezmete část povinností ze nemocného kolegu, případně si najdete vedlejšák. Nezaměstnaní dostanou vícero nabídek uplatnění, takže budou „lítat“ od jednoho pohovoru k druhému. Až kolem 27. února se objeví profese jakoby ušitá vám na míru. Mírné zemětřesení na domácí půdě vás nemine kolem 20. března, během prstencového zatmění Slunce, ale ostrá výměna názorů pročistí v rodině vzduch a poté bude klid. Vzhůru nohama obrátí váš život (a zejména to, jak nakládáte s volným časem) Jupiter, který v polovině května vstoupí do vašeho sektoru radosti. Odkryje totiž vaše spící nebo skryté talenty a vy, nejambicióznější znamení zodiaku, si konečně vyšetříte čas na kreativní zálibu. Abyste se nenechali okrádat o čas plytkými řečmi, o to se postará strohý Saturn, který se dlouhodoběji „zabarikáduje“ ve vašem sektoru komunikace.

Peníze

Již po 21. lednu se většině z vás zvýší příjem a platí to pro zaměstnance i živnostníky. Zásadně nepodceňujte dávky od státu a kolem 5. února si ověřte, na co všechno máte nárok. Patrně zjistíte, že jste v minulosti něco přehlédli, a bude vám přiznána částka, díky které se výrazně zlepší vaše životní úroveň. Od června do konce září si dávejte pozor při internetových platbách, jinak vám podvodníci vyluxují konto. A parkujete-li auto na ulici, pořádně ho zabezpečte proti zlodějům! Kolem 7. 12. planetární konstelace naznačují pro vaše znamení výhru, tak si kupte los!

Zdraví

Pokud jste v loňském roce častěji marodili, až do 25. 3. si zajděte dvakrát do měsíce na kyslíkovou terapii. Zvýší vám imunitu, zlepší zdravotní stav a sexuální výkonnost a v neposlední řadě prospěje průduškám a plícím. V červnu a červenci nechoďte na Slunce bez pokrývky hlavy, mohlo by dojít k dlouhodobějšímu poškození vlasů a jejich vypadávání. Pokud jste aktivní sportovci nebo chodíte pravidelně do posilovny, od konce listopadu do závěru roku zvolněte, jinak si namůžete stehna.

Láska

Jste-li single, planety se to pokusí změnit hned první dny nového roku, a dokonce naznačují zamilování na první pohled! Když vás nikdo nezaujme, neházejte flintu do žita! Po 16. 5. se ujme vlády nad vaším sektorem štěstí a mileneckých vztahů Jupiter a odstartuje vašemu znamení nejromantičtější měsíce za posledních 12. let! U zadaných to bude mít ale jednu podmínku: ventilovat nespokojenost hned, jak vám něco přelítne přes nos. Jinak vám v dubnu rupne symbolická pojistka, vyčtete drahé polovičce kdeco, vyvoláte ve vztahu ponurou náladu a ke zklidnění dojde až koncem léta.

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Nejen Kozorozi by si měli dávat pozor při internetových platbáchFoto: gpointstudio, Shutterstock.com

Vodnář (21. 1.– 20. 2.)

V lednu vás nemine šok. Patrně pracovně se totiž budete nuceni setkávat s člověkem, jímž hluboce pohrdáte, a nebude možné se tomu vyhnout. Naštěstí vám hvězdy propůjčí obrovskou míru sebeovládání, takže to zvládnete na výbornou. V únoru nastane přechod Slunce přes Saturna ve Vodnáři, což bude rekapitulace všeho, co vás v životě brzdí. Je-li to nevyhovující profese, během jara absolvujete rekvalifikaci, a nemáte-li řidičské oprávnění a jste závislí na hromadné dopravě, přihlásíte se do autoškoly. Případné pokřivené vztahy na domácí půdě začne narovnávat Jupiter, který 16. května vkročí do vašeho sektoru rodiny. Bydlíte-li ve stísněných nebo nevyhovujících poměrech, přinutí vás to konečně začít řešit. V říjnu nastane solární zatmění ve vašem sektoru životní filozofie, a pokud jste v minulých letech uvěřili nějakému bludu nebo falešným idejím, prozřete! Budete-li na přelomu podzimu a zimy řešit soudní spor a nedopadne ve váš prospěch, nevzdávejte to, odvolejte se, spravedlnosti se dočkáte u vyšší instance.

Peníze

I když si letos na nedostatek financí nebudete mít důvod stěžovat, což platí pro zaměstnance i podnikatele, z kopýtka si vyhazovat nebudete. K šetrnosti a hospodárnosti vás bude směřovat Saturn, který začne v březnu dozorovat váš finanční sektor. V průběhu roku zcela přehodnotíte, jak nakládat s penězi, a nejen na sebe, ale i na rodinu a případně podřízené/zaměstnance začnete být přísnější, aby nedocházelo k plýtvání. Pokud se vaši předci živili sedlačením či zahradničili, mnozí se vydáte v jejich šlépějích a uděláte dobře. Jupiter totiž naznačuje, že v tom bude pokračovat i další generace vašeho rodu.

Zdraví

V lednu a únoru byste měli posilovat kosti větším přísunem vitaminu D a místo silových cvičení provozovat jógu – občas totiž budete mít ztuhlá záda. Zejména narození kolem 17. 2. nesmějí podceňovat změny na holenních kostech, mohlo by se totiž jednat o počínající bércový vřed. V dubnu, květnu, červenci a srpnu se stravujte střídmě, jinak vám tyto měsíce znepříjemní střevní potíže. Máte.li v plánu podstoupit umělé oplodnění nebo kosmetický chirurgický zákrok, vyberte si termín v závěru podzimu.

Láska

Pokud vám loni nepodařený vztah zlomil srdce, uzdraví ho nová láska kolem 12. ledna! Ti, kdo milenecký vztah mají, ale doposud neměli v úmyslu ho posunout dál, si to rozmyslí v závěru ledna. Spouštěčem může být zjištění, že čekají potomka. Budete-li nezadaní ještě v dubnu, první květen již strávíte ve dvou! Zda je váš výběr protějšku správný, vám odhalí po 22. červenci retrográdní Venuše. Začnete se potkávat s bývalými láskami a porovnávat. Většina z vás zjistí, že má vedle sebe nejlepší osůbku na světě, a za srdečními záležitostmi z minulosti udělá jednou provždy tlustou čáru.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Letos velmi často nebudete vědět, kam dřív skočit, protože se dá do pohybu vše, kde jste už dávno měli konat, ale pořád jste otáleli s vidinou, že se „to něco“ vyřeší samo. Možná i proto vám planety zkraje roku zprostředkují zábavu a zároveň vytvoří prostor pro dokonalou relaxaci. Po 7. březnu, kdy do vašeho znamení vstoupí planeta životních lekcí Saturn, se zmobilizují vaše psychické a fyzické síly, začnete být rozumní, praktičtí, důslední a poradíte si i v situacích, které vás minulé roky emočně srážely na kolena. V tom vám bude nápomocen i klasický vládce vašeho znamení Jupiter, který vás od 16. května začne učit komunikovat s lidmi a říkat bez okolků „ne“ těm, kdo vás využívají. Protože budete téměř pravidelně cestovat na kratší vzdálenosti, nemáte-li dopravní prostředek, pořídíte si ho. Jedinci živící se intelektem nejednou sklidí potlesk za své myšlenky a mnozí dostanou nabídku publikovat. Ostatní zazáří v kariéře v listopadu nebo v první polovině prosince, podnikatelé v tomto období dají konečně na frak konkurenci. Živíte-li se rukodělnou profesí, mezi lidmi se roznese, že jste mistry svého řemesla.

Peníze

Symbolické kolo štěstí se pro Ryby roztočí hned počátkem roku. Půjde sice o záskok, ale za královský plat či honorář. Jak se realizují vaše finanční plány a zda jsou spolehliví vaši chlebodárci či klienti, se dozvíte 20. dubna, během solárního zatmění. Pro jedny to bude nepříjemný šok, neb přijdou o peníze, druzí naopak získají slušnou sumu. V žádném případě ale nikdy nezůstanete bez peněz, až do 16. 5. bude mít vaše příjmy pod palcem Jupiter a v případě hrozící nouze vám vnukne nápad na spolehlivý finanční zdroj. Vaši peněžní osu ovlivní i říjnové zatmění a odhalí, kde vám peníze nenápadně, ale velmi intenzivně mizejí pod rukama.

Zdraví

Pokud máte křečové žíly, patrně vás hned počátkem ledna tak potrápí, že přistoupíte na jejich odstranění. A bude to správný počin. Hladinu cholesterolu, cukru v krvi a stav cév si ale nechávejte pravidelně kontrolovat po celý rok, zejména když máte v rodinně trombózu nebo cukrovku. V období od 16. 5. do 10. 7. vám bude hrozit přehřátí organismu, tak neopomíjejte pitný režim a čas kolem poledne se snažte trávit ve stínu. Když v pohodě přečkáte léto, v druhé polovině roku se vám nemoci budou vyhýbat obloukem.

Láska

Jste-li bez partnera, kolem 6. ledna neseďte po večerech doma, neb horoskop naznačuje přímo mystické rande! Pokud si nejste jisti výběrem svého protějšku, jasno budete mít 7. března. Rozhodnete-li se rozšířit rodinu o potomka, povede se vám to od 25. 3. do 20. 5. Mírně vám zkomplikuje život retrográdní Merkur v posledních deseti srpnových dnech a ještě v první polovině září. Půjde o nedorozumění zaviněné klepy, což se naštěstí vyjasní. Je-li váš vztah mladý, v říjnu kroťte žárlivost, vše bude jinak, než jak to bude vypadat!

Reklama

Související témata:

Načítám