Hlavní obsah

Povaha podle vánočního stromečku: Rozhodněte, zda zvolíte umírněnost, hravost či třeba přeplácanost

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už máte ozdobený stromeček, nebo vás to teprve čeká? Ať už si pro svůj domov vyberete, jaký chcete styl, máme pro vás zajímavý a zábavný test, jenž vám prozradí víc o vaší povaze a osobnosti. Který stromeček vás na první pohled láká?

Článek

Obrázkové testy přinášejí především zábavu a chvíli oddychu, ale také mohou nabídnout krátké zamyšlení nad vaší povahou, chováním i životním směřováním. Podívejte se pozorně, ale zároveň rychle na následující vánoční stromečky a jeden si vyberte. Ovšem ne podle toho, který by se vám nejvíc hodil do obýváku. Zvolte takový, který vás něčím přitahuje, něco ve vás vyvolává a něčím vás láká (anebo ho jen nedokážete pustit z hlavy). A právě ten vám napoví něco o vaší skryté síle, kterou si možná ani sami neuvědomujete.

Foto: Shutterstock.com

Který vánoční stromeček vás nejvíc přitahuje?Foto: Shutterstock.com

Stromeček číslo 1

Foto: Rakic, Shutterstock.com

Láká vás jednoduchost?Foto: Rakic, Shutterstock.com

Jste vysoce organizovaný člověk, intelektuál s vážnými zájmy. Milujete encyklopedie, na první pohled možná působíte i trochu jako suchar, který ostatní jen krotí a nabádá k pořádku. Jenže jakmile jde do tuhého, vykašlete se na všechna pravidla a často překvapíte dokonalou improvizací a naprosto nečekaným řešením zapeklité situace. Ani si to možná neuvědomujete, ale k vykročení z komfortní zóny dokážete strhnout i ostatní.

Tip: Nebojte se improvizovat i v běžných situacích, půjde vám to skvěle!

Stromeček číslo 2

Foto: aprilante, Shutterstock.com

Červená je pro Vánoce typickáFoto: aprilante, Shutterstock.com

Jste určitě dokonalý rodič, zaměstnanec i kamarád, vaše okolí si je moc dobře vědomo, že je na vás absolutní spolehnutí, že se o každého dokážete postarat a přesně znáte jeho potřeby. Jste praktický člověk, víte, komu čím uděláte radost, jen si občas – ve skrytu duše – říkáte, jestli byste takhle uměli potěšit i sami sebe. Uměli! Jste v tom jednička, tak si to dovolte! Možná to o sobě úplně netušíte, ale i vy si dokážete užívat, víte, co vás rozzáří a čím se nejlépe hýčkat.

Tip: Vaše předsevzetí do nového roku je jasné: „Já až na prvním místě.“ Uvidíte, že na své blízké budete mít i tak dostatek času a energie!

Stromeček číslo 3

Foto: Dmitry Antonov, Shutterstock.com

Fialová v odstínu Veri Peri byla barvou roku 2022Foto: Dmitry Antonov, Shutterstock.com

Umíte oslnit a víte, čím zaujmout. A jak se říká, víte, kudy běží zajíc. Zkrátka držíte prst na tepu doby. Vy jste člověk, kterému každý závidí: ať už třeba dobrou adresu, krásné bydlení, milou fungující rodinu, dobrou práci, nebo zajímavé koníčky. A také opravdu mají co obdivovat, protože vy sami se cítíte dobře a vyzařujete sebevědomí. Jen vás to někdy stojí opravdu dost sil. Někde, v hloubi duše, víte, že občas je špekáček na ohni s přáteli víc než opulentní večeře s obchodním partnerem.

Tip: Poslouchejte víc hlas svého nitra a nenechte si zkazit svou vnitřní touhu po dobru a spokojenosti tlakem okolí.

Stromeček číslo 4

Foto: Floral Deco, Shutterstock.com

Nazdobené stromečky se v mnohých domácnostech objevují už během adventuFoto: Floral Deco, Shutterstock.com

Pro okolí jste klidný přístav. Dobře znáte pozitivní sílu rituálů, ať již jde o nedělní oběd, houbaření s kamarády, nebo každodenní telefonát rodičům. Váš domov je oáza bezpečí a pohody a vaše rodina je příklad soudržnosti, pracovitosti a stálosti. U vás na každého dýchne pocit starých dobrých časů. Přitom sami víte, že stát stále na jednom místě, i když je sebekrásnější, nelze. A také tušíte, že udržování některých tradic či životních zvyklostí je sice pohodlné, ale časem i trochu nudné. Vaše skrytá síla? Umíte skvěle odhalit to, co je dobrý sluha, ale zlý pán.

Tip: Nebojte se pustit změny do svého života – jste pro ostatní vzor, jak s nimi smysluplně naložit a přitom se ubránit povrchnosti.

Stromeček číslo 5

Foto: adidas4747, Shutterstock.com

Stromeček v květináči je stále oblíbenějšíFoto: adidas4747, Shutterstock.com

Jste rádi sami se sebou, životem proplouváte s lehkostí, věci berete tak, jak přicházejí. Ostatní vás možná vidí jako trochu nepraktického a romantického snílka, ostatně ani vy sami sebe za schopného analytika či plánovače nepovažujete. Ačkoli nejste typ vůdce ani bavič, býváte duší společnosti. Vaše skrytá síla? Možná o tom ani nevíte, ale lidé milují vaši přítomnost! Umíte rozsvítit všední situace, ukážete jiný pohled na věc a v jedné větě dáte člověku útěchu i naději – přesně to, co právě potřebuje.

Tip: Užívejte si přítomnost ostatních a nevyhýbejte se jim, protože byste si chyběli!

Stromeček číslo 6

Foto: Gligoric, Shutterstock.com

I takhle někdo může pojmout vánoční výzdobuFoto: Gligoric, Shutterstock.com

Vy si se životem většinou hlavu moc nelámete. Jste vždy sami sebou, originální a nad věcí. Dělat věci jako ostatní? Nikdy! A pokud se to okolí nelíbí, je to jejich problém, ne váš. Někdy můžete působit jako sebestředný slon v porcelánu, ale vaši přátelé už dávno odhalili to, co si možná neuvědomujete: jste vždy připraveni pomoci. Vidíte nespravedlnost? Někoho v nouzi? Příboj své energie vmžiku nasměrujete tam, kde pomůžete slabším čelit nepřátelskému světu.

Tip: Zastavte se na chvíli a zamyslete se, kteří kamarádi vám za to opravdu stojí. Někteří vaši odvahu a dobrotu možná zneužívají.

Reklama

Načítám