Hlavní obsah

Zásnubní prsteny podle horoskopu: Berankám dejte ten s rubínem, Račicím s perlou, Pannám bez kamenu

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Zásnuby není radno brát na lehkou váhu – už výběrem prstýnku se dá ukázat, kolik toho o druhé osobě víte a jak dobře znáte její vkus. Jaké zásnubní prsteny se nejvíc hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Svatební trendy se mění, ale málokdo si prsteny vybírá podle toho, co je zrovna v módě – přece jen jde o šperk, který budete nosit ideálně po zbytek života. Musí tedy sednout k vaší osobnosti a povaze. Každé z dvanácti znamení zvěrokruhu bude mít vlastní preference ohledně toho, jakým prstenem si je získáte, když pokleknete na jedno koleno a vyslovíte se. Rádi vám poradíme, abyste nesáhli vedle.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Beranky jsou silné osobnosti a ničeho se nebojí, nejvíc jim sedne prsten odvážný a co možná nejvýraznější, který okamžitě upoutá pozornost všech a přitáhne jejich pohledy. Jakkoli je tradicí kupovat zásnubní prsten v neutrální barvě s diamantem nebo zirkonem, u Beranek se nebojte třeba krvavě rudého rubínu, ten je jistě nadchne. Navíc jsou dostatečně výrazné samy o sobě, aby podobný šperk zvládly unosit. Tomuto ohnivému znamení nejvíce sedne žluté nebo růžové zlato, zkrátka teplé odstíny.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Ženy narozené v Býku jsou velkými zastánkyněmi klasiky, a to spíše v něžnějším stylu – nemají rády nic divokého a nečekaného, žádné monstrozity, naopak – jejich heslem je elegance a sofistikovanost. Hodí se k nim decentní prsteny, které musí být hlavně kvalitní. Musí se s nimi cítit luxusně a rafinovaně. Pokud se rozhodujete, zda zvolit něco komplikovanějšího s levnějšími zirkony nebo vsadit na jednoduchost s diamantem, diamant by měl v případě Býků vždy vyhrát. Sedí jim romantický styl, drobnější kamínky a třeba i nějaký přírodní prvek.

Foto: Alex Ageev, Shutterstock.com

Ženy v Býku mají rády jemné a romantické prstenyFoto: Alex Ageev, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženkyně ocení prsten, který je moc nezatíží, nebudou mít pocit, že jim snad upadne ruka – chce to něco střídmého a hlavně svěžího. Protože Blíženci často mění svůj styl nejen během života, ale i v rozmezí několika týdnů, zásnubní prsten, se kterým pokleknete, by měl být univerzální, takový, co se bude hodit ke všemu. Ocení i jednoduchý kroužek bez drahokamů, ale třeba s rytinou, která bude mít specifický význam jen pro vás dva. Zvolte pro ně něco jednoduchého, ale zajímavého, co nezestárne.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Račice jsou křehké a romantické duše – a přesně takový by měl být i zásnubní prsten, který jim nasadíte na ruku. Velmi úspěšnou volbou u tohoto znamení jsou perly, které k němu báječně ladí. Perly jsou totiž symbolem ženskosti, veškerých emocí a citů, což je něco, co Raci hodně a často řeší. Račice navíc rozhodně ocení, pokud se na ně vytasíte s prstenem, který je rodinným dědictvím – šperk s příběhem si okamžitě získá jejich srdce a budou hrdě pokračovat v tradici.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvice touží zazářit a oslnit. A právě tohle zadání musí splnit i jejich zásnubní prsten, protože si pište, že s jeho fotkou vytapetují sociální sítě. Volte tedy originální design, klidně nějakou extravagantní křiklavost nebo drahocenný, jedinečný kousek od známého šperkaře, něco, co by si nekoupil jen tak někdo. Hlavně ať se všechno hodně blýská a třpytí, až oči přecházejí. Lvům hodně sedí žluté zlato, klidně však snesou i prsten s kombinací více barevných kovů nebo více různých drahokamů.

Foto: STUDIO492, Shutterstock.com

Lvicím nechce vyrobit prsten od designera nebo vyberte nějaký originální, přitom sofistikovanýFoto: STUDIO492, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny jsou hodně umírněné a jaksi vážné, zásnubní prsten by měl být střídmý, nijak odvážný, zkrátka něco jednoduchého, ale pěkného. Nejlépe jim bude sedět elegantní prstýnek, který nebude příliš zdobný, aby jím nezatrhávaly o oblečení a hodil se ke všemu – pro Panny je extrémně důležitá i praktická stránka věci. Rozhodně nemusí jít o klasiku, u Panen se nemusíte bát ani modernějšího šperku, který bude mít originální tvar, klidně i bez kamínku. Na hodnotě tomuto znamení nijak zvlášť nesejde.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy jsou vyloženě svatební typ, tak na to myslete – všechny detaily jsou pro ně extrémně důležité a nejspíš vám už tisíckrát „nenápadně“ naznačily, jak by jejich vysněný prsten měl vypadat. Vsaďte u nich na ženskost, romantiku, klidně i přírodní motivy nějakých lístečků či květů, to všechno se k nim hodí. Kromě toho by měl být ale jejich nový prsten také trendy – pro letošní rok to znamená třeba prstýnek s trojicí drahokamů, kombinací vícebarevných kovů, s diamanty vytvořenými člověkem nebo originálními detaily.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Pro Štírky hledejte zásnubní prsten, který bude sexy. Rozhodně se nebojte výraznějších šperků, klidně s černými akcenty, ostrými hranami a geometrickým zdobením. Anebo se vydejte opačným směrem ke starodávným prstenům, které vypadají (nebo skutečně jsou) jako dědictví po babičce a nesou s sebou kouzlo starých časů. Tajným tipem, který jen tak něco nepřekoná, je černý diamant. A rozhodně volte bílé zlato, to žluté Štírkám většinou moc nesedí, respektive se v něm necítí.

Foto: Levon Avagyan, Shutterstock.com

Štírkám sednou prsteny ve vintage styluFoto: Levon Avagyan, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelkyně šperky moc neřeší a kolem zásnubního prstýnku rozhodně nebudou dělat velké haló. Můžete se rozhodnout ho třeba úplně přeskočit a nechat si kroužek na prst vytetovat – to je gesto, které bude tomuto znamení pravděpodobně sedět daleko víc. Pokud už se rozhodnete pro klasický prsten, pak volte jednoduchost – malý nebo žádný kámen, tenčí obroučku, žádné velké experimenty a nic extrémně drahého. Střelkyně prsten nejspíš budou nosit bez ustání a při jejich aktivním životním stylu ho můžou velmi snadno ztratit.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Hlavní slovo ve svatebních přípravách každé Kozorožky mají rozhodně tradice. Pokud se vám podaří sehnat zásnubní prsten, který bude rodinným dědictvím, pak máte vyhráno – prsten s příběhem je něco, co tohle znamení zcela okouzlí. Pokud ne, vsaďte na klasiku, nic přezdobeného, spíš strohou eleganci. Na druhou stranu sázejte na kvalitu, u Kozorohů volte kvalitnější, luxusnější variantu, která odpovídá jejich mírně snobské povaze.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnářky musíte zásnubním prstenem překvapit. Měl by být osobní, kreativní a jiný, jinak vám na otázku nekývnou, ani kdybyste se uklečeli. Vůbec nejde o to, kolik do prstenu investujete peněz, jde o to, jak budete kreativní a kolik do něj vložíte nápadu. Pokud to pro danou dvojici něco znamená, pokud je v tom nějaký skrytý vtip, klidně jako zásnubní prsten poslouží ten s lízátkovým drahokamem nebo ten, co mění barvy podle nálady. Cení se myšlenka, která musí mít nějaký vtip.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Pro Ryby se rozhodně hodí prsten z bílého zlata, klidně zdobený perlami, něco s pohádkovou, snovou atmosférou. Křehký a jemný šperk nejlépe vystihuje tuhle křehkou a jemnou bytost. Prsten by měl být nadčasový, rozhodně ne přehnaně přezdobený nebo výrazný – Ryby nerady přitahují pozornost nějak přehnaně. Pokud najdete něco decentního s modrým safírem, neváhejte, tento kámen je pro Ryby také velmi důležitý. Rozhodně jim nejvíc sedí ladné a oblé linie.

Načítám