Hlavní obsah

Romantické halenky s nabíranými rukávy: jaké si mají vybrat ženy s větší velikostí a s čím je nosit

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Reklama

K sukním, kalhotám či džínám. Romantické halenky můžete nosit téměř ke všemu. A nemusíte se bát, že řasení nebo volánky zbytečně přidají objem na místech, kde nechcete. Využijte široké nabídky v aktuálních kolekcích a vyberte tu, která bude s tvarem vaší postavy dokonale ladit.

Článek

Nemůžete se opět dočkat slunečného počasí, abyste mohly definitivně zazimovat teplé kabáty a vytáhnout pouze jarní oblečení? Pak vyrazte do obchodů a pořiďte si hezkou trendy halenku, abyste byly řádně připravené. V kurzu jsou stále romantické nadýchané rukávy s řasením, vázačkou i volánky, které udělají halenku zajímavou a dodají vašim outfitům na ženskosti.

Nabírané rukávy však nejsou pro každého. Přidávají totiž na objemu, takže s jejich výběrem musíte být opatrné a vědět, co si můžete dovolit vzhledem k vaší postavě. Příliš „nafouknuté“ rukávky jsou proto ideální pro ženy, které mají užší ramena a spíše klučičí typ postavy včetně menšího poprsí. Pokud však máte větší konfekční velikost, volte halenky, které mají nabrané rukávy jen zlehka a jsou dlouhé. Takovým vrškům bude slušet navíc zavinovací střih, výstřih do véčka či lehké řasení pod prsy. Díky správnému střihu si můžete vybrat i halenku s jemnějším vzorkem, jakou jsou například drobné květiny.

A jakou zvolit barvu či vzor? To už záleží na vás. Univerzální volbou je čistě bílá halenka, se kterou můžete variovat téměř jakékoli kalhoty i sukně, ale doporučujeme se držet pravidla, že když je objemný vršek, doplňte ho střídmým a užším spodkem. Tedy například pouzdrovou sukní a úzkými nohavicemi. Jarní halenky budou vypadat stylově také v blankytně modrých a fialkových odstínech, můžete vyzkoušet i letos trendy sytě zelenou. Ze vzorů se držte osvědčených puntíků i drobných kvítků. Zde jsou naše tipy z aktuálních kolekcí.

Bílé volánky

Foto: Archiv firmy

Zleva: oboje Zara, 1399 Kč; 799 KčFoto: Archiv firmy

Plisované rukávy

Foto: Archiv firmy

Mango, 1299 KčFoto: Archiv firmy

Blankytně modrá

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 399 Kč; Lindex 999 KčFoto: Archiv firem

S vázačkou

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 799 Kč; Reserved, 799 KčFoto: Archiv firem

V barvě slunce

Foto: Archiv firem

Zleva: Lindex, 799 Kč; Mango 799 KčFoto: Archiv firem

S bílými džínami

Foto: Archiv firem

Zleva: Mohito, 549 Kč; Stradivarius, 399 KčFoto: Archiv firem

Trendy řasení

Foto: Archiv firem

Zleva: Stradivarius, 549 Kč; Zara 999 KčFoto: Archiv firem

Jarní kvítka

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 745 Kč; Orsay, 649 KčFoto: Archiv firem

Z plus size kolekcí

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 799 Kč; H&M, 399 KčFoto: Archiv firem

Pro ženy s větší konfekční velikostí jsme našli i krásné šaty pro novou sezonu!

Reklama

Načítám