Hlavní obsah

Svatební šaty podle horoskopu: Štírky volí rafinované sexy modely, Lvice opulentní se zlatem

Foto: koyokin, Shutterstock.com

Foto: koyokin, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto je oblíbeným časem svateb a třeba čeká i vás – a teď nemyslíme v roli hosta, ale právě v roli nevěsty. Jaké svatební šaty volí různá znamení zvěrokruhu? Komu sedne spíš jednoduchý styl a kdo si potrpí na extravaganci?

Článek

Svatební trendy se mění s každým rokem, ale pokud vyloženě nepasete po tom, co je právě teď top strop nejpopulárnější, nakonec se budete ohledně střihu a zdobnosti svatebních šatů rozhodovat podle svého vlastního vkusu. Jaké typy svatebních šatů nejvíc sednou jednotlivým znamením zvěrokruhu? Může se to lišit a v první řadě je důležité mít stále otevřenou mysl. Přesto máme několik tipů pro každé z dvanácti znamení zvěrokruhu.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Tyhle nevěsty se nebojí ničeho a klidně si obléknou šaty odvážné a výrazné. Rádi si dělají věci po svém a na sobě nosí to, co by nikdo nečekal, co se moc často nevidí. Nebojí se riskovat a experimentovat a při vybírání svatebních šatů podléhají prvnímu impulzu – pokud jim tedy s výběrem radíte, klidněte je, ať se trochu zamyslí. Ženy ve znamení Berana volí šaty, ve kterých se cítí silné, plus nesnáší zdlouhavé oblékání, takže nijak přehnaně komplikované. Ať už tedy zvolí nakonec cokoli, rozhodně tím všechny překvapí – ať už půjde o kalhotový kostýmek nebo třeba šaty neobvyklé barvy.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Šaty nevěst ve znamení Býka musí být hlavně kvalitní, vybírají takové, ve kterých se budou cítit přímo luxusně. Vyšívání, látka i celkový střih musí být zkrátka špičkové. Nejde jim však o známé jméno návrháře ani o ten nejdražší kousek v salonu, nechtějí vypadat rozmařile, často naopak sahají po poměrně jednoduchých šatech z nejkvalitnějšího hedvábí nebo si nechají ušít šaty úplně na míru. Sedí jim velmi romantický a ženský styl, mají rády drobné kamínky a krajky a libují si v přírodních prvcích, ať už jde o vzory či látky.

Foto: Anntuan, Shutterstock.com

Nenápadný luxus čekejte u nevěsty ve znamení BýkaFoto: Anntuan, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci chtějí šaty, o kterých se bude ještě dlouho mluvit a zkoušení si chtějí náležitě užít. Výběr šatů je pro ně obrovskou a důležitou součástí svatby a často tím tráví dlouhé měsíce, než najdou ty pravé. Na svojí svatbě chtějí hlavně oslnit, aby mělo příbuzenstvo a přátelé o čem diskutovat. Baví je šaty, které se dají v průběhu svatebního dne upravit, něco odepnout, připnout, zkrátka proměnit. Vzdušnost celého modelu je taky klíčová, chtějí mít možnost se v šatech volně nadechnout a taky si zatancovat, žádné těžké róby, ale spíš vrstvy a zajímavé střihy.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Nevěsty ve znamení Raka se nejčastěji kloní k něčemu skutečně tradičnímu, jako jsou krajky a perly, šaty chtějí nepříliš vyzývavé, ale spíš elegantní, ženské a romantické. Velmi důležitým prvkem je pro ně tvar výstřihu, který je musí zaujmout. Právě tyhle dámy si nejčastěji nechávají přešít či upravit šaty po mamince nebo babičce, tradice je pro ně vším – a pokud už se nějaké rodinné dědictví neprojeví přímo v šatech, pak rozhodně alespoň u šperků. Chtějí šaty nestárnoucí, klasické a jaksi rodinné.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Stejně jako celá svatba i šaty lví nevěsty musí být opulentní a dechberoucí. Tyto dámy budou hledat kousky, které zabírají pořádný kus prostoru, které se blýskají a třpytí, široké vrstvené sukně, zlaté výšivky, flitry a kamínky jsou rozhodně na pořadu dne. Nikdo nesmí pochybovat o tom, kdo je v tento den ve středu dění. Naštěstí jsou Lvice dostatečně charismatické a sebevědomé, aby jim takové šaty seděly, a opravdu si je užijí a promění uličku směrem k oltáři ve svoje vlastní soukromé přehlídkové molo.

Foto: UfaBizPhoto, Shutterstock.com

Opulentní šaty, to je něco pro LviceFoto: UfaBizPhoto, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny se u šatů budou soustředit hlavně na detaily. Ať už mluvíme o nějaké aplikaci, výšivce, nápletu, ornamentu, nějaký fikaný detail je přesně tím, co je přesvědčí, že tyhle šaty jsou ty pravé. Nechtějí okázalou róbu, ale něco decentního, sofistikovaného, praktického, vlastně jednoduchého. Panny nenosí šaty tradiční, ale spíše takové, které třeba i po svatbě dojdou využití. Víc se cítí v něčem, co je příliš neškrtí a nesvazuje, chtějí si svatbu užít v pohodě a klidně půjdou k oltáři v teniskách.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Stejně jako u Býků vládne i Váhám Venuše, což znamená ženskost a romantiku. Na svatbu si tedy chtějí obléct něco elegantního, kvalitního, zdobného, ale na rozdíl od Býků taky trendy. Často volí šaty s odhalenými zády nebo něco ve stylu boho, co podpoří jejich přirozenou křehkost, a většinou minimum doplňků. Velmi důležité jsou pro ně květiny a na svatbě si obvykle vystačí se zdobením živými květy. Výběr svatebních šatů je pro ně velmi náročný, chtějí se zavděčit všem, tak jim připomínejte, že jde hlavně o to, aby se také ony cítily famózně.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Šaty štířích nevěst se dají popsat jedním slovem: sexy. Tyto dámy často volí velmi přiléhavé modely, které zdůrazňují křivky, ale přitom stále zůstávají vkusné, ale stejně tak i odhalenější kusy, ve kterých hrají sofistikovanou hru na oblečenou/neoblečenou. Rády se také halí do dlouhých závojů, které jim propůjčují určité mystično a tajemno. Velmi důležitým prvkem outfitu je pro Štírky i spodní prádlo – ano, v mnoha případech zvolí takové šaty, které jeho nošení zcela znemožní, ale pokud to jde, investují do rafinovaných kousků.

Foto: tativophotos, Shutterstock.com

Závoje, tajemno a rafinovaná svůdnost, to je nevěsta narozená ve znamení ŠtíraFoto: tativophotos, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelkyně svatbu vnímají jako velkou party a chtějí na ní vyrazit v šatech, které budou na jednu stranu velmi působivé, ale na druhou se v nich budou moci svobodně bavit a nebudou jim překážet. Právě ony často volí kratší šaty ke kolenům s výraznou obuví nebo doplňky, které model pozvednou na úplně novou úroveň. Nebojí se kombinace stylů, jednoduchých upnutých vršků a okázalých, nadýchaných sukní nebo klasických šatů a velmi velmi neklasických bot. A rozparky, to je něco pro ně.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Když přijde na výběr svatebního outfitu, Kozorožky k němu přistupují jako k byznysu: strategicky a velmi efektivně. Asi není překvapením, že se tyto ambiciózní ženy často vdávají v kostýmku, padnoucí sáčko je zkrátka něčím, v čem se cítí daleko lépe než v romantické róbě se spadlými rameny. Stejně tak je to ale táhne k tradicím, takže vás možná překvapí něčím velmi feminním a velmi… svatebním. Kozorožky se nerady odhalují, vždycky volí spíše umírněnější střihy zakrývající všechno, co podle nich zakryté má být.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Tak, a tohle jsou nevěsty, které naopak o tradicích nechtějí ani slyšet. Vodnářky jsou kreativní, futuristické, baví je móda a rozhodně chtějí něco, co se nijak netýká bílé krajkové svatební klasiky. Vsaďte na to, že minimálně jedním prvkem šatů se bude vzpírat „normě“ – zvolí jinou než bílou barvu (buď umírněnější tóny šedé, krémové a světle růžové, klidně i něco okatě šíleného), střih, který rozhodně nevypadá svatebně nebo třeba doplní outfit kanadami. Právě Vodnářky nejčastěji svými šaty vyjadřují své zájmy – ať už si jako milovnice Harryho Pottera vezmou do vlasů diadém Roweny z Havraspáru nebo na krk pověsí jeden prsten, co vládne všem.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby své svatební šaty hledají za pomoci intuice – nemají konkrétní představu, až si ty pravé oblečou, budou hned vědět. O tomhle znamení se často říká, že jsou to staré duše a často se tak i oblékají. Ne staromódně, ale spíše nadčasově. V jejich svatebních šatech je vždycky jakási pohádkovost, ať už si vyberou takové, které z nich díky pečlivě střižené siluetě udělají mořskou pannu, ozdobí se květy nebo blýskavými náhrdelníky. Splývavé a volné róby z nich dělají nadpozemské bytosti a taky se v nich cítí skvěle.

Reklama

Načítám