Hlavní obsah

Závist podle horoskopu. Na kterou vlastnost ostatní žárlí? Panně se závidí úspěch, Blížencům šarm a Střelcům štěstí

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý je v něčem výjimečný. Každý má nějakou jedinečnou vlastnost, kterou mu mohou druzí závidět. Může to být způsob jeho přemýšlení, vyjadřování nebo vystupování. Závidět se může chytrost, krása, štěstí, ale také odvaha nebo statečnost. Pro jakou skvělou vlastnost si vás druzí váží anebo vám ji závidí?

Článek

Předmětem závisti druhých se mohou stát i vlastnosti, kterých si lidé sami u sebe moc nepovažují, nebo si neuvědomují jejich jedinečnost. Připadají jim přirozené a netuší, že mohou v druhých vzbuzovat různou míru nevraživosti či nepřejícnosti. Co vám ostatní mohou závidět podle vašeho znamení zvěrokruhu?

Beran – nekonečné množství energie

Kde se v Beranech bere schopnost vždy znovu začít? Po prohraném boji se pokaždé zvednou a zkusí to ještě jednou. A tak díky své energii a akceschopnosti v životě dosáhnou mnoha vítězství, která mohou vzbuzovat pocit závisti. Druzí by si však měli uvědomit, že bez práce nejsou koláče a že odvážnému štěstí přeje, Berani v životě nemají nic zadarmo.

Býk – schopnost žít

Pouze Býci umějí s velkou parádou vychutnávat všechny chutě, tóny a barvy světa. Umějí rozlišit jeden typ vína od druhého, rozeznat jemné nuance každé vůně. Ostatní jim mohou závidět jejich výjimečnou schopnost žít a užít si i ty příjemnější stránky lidského bytí. Umějí žít pro krásu a lásku.

Foto: stockfour, Shutterstock.com

Býkům ostatní znamení zvěrokruhu často závidí jejich skvělou schopnost užívat si Foto: stockfour, Shutterstock.com

Blíženci – osobní kouzlo

Osobní charisma Blíženců jim propůjčuje oblíbenost, mají schopnost otevírat dveře i do těch nejvyšších pater společnosti. Představitelé ostatních znamení zvěrokruhu by si přáli, aby byli také všude tak nadšeně přijímáni. Snaží se Blížence napodobit, ale marná sláva, lehkost, šarm a sympatičnost, se kterými se oni pohybují společností, se tak lehce imitovat nedají. Osobní kouzlo Blíženců je tím faktorem, který v druhých často vzbuzuje závist.

Rak – schopnost spojit nespojitelné

Raci vědí, jak s druhými navázat kontakt, dokonale se naladí na emoční hladinu svého okolí. Vycítí to, o čem nemají ostatní ani nejmenší tušení. Není jen jisté, zda se ze své jedinečné schopnosti empatie dokážou vnitřně radovat. Možná jim jejich soucit a starostlivost jsou někdy spíše na obtíž a rozhodně nechápou, co by jim měl kdo závidět.

Lev – oblíbenost

Lvi jsou zábavní, společenští a oblíbení. Přirozeně září a vynikají nad ostatními. Jejich výjimečnost nikdy nezůstane bez povšimnutí. Je však těžké být středem pozornosti a neprobouzet v ostatních žárlivost. Lvi jsou navíc i štědří a velkorysí, ale kupodivu i tyto obdivuhodné vlastnosti se mohou stát předmětem závisti.

Foto: Liderina, Shutterstock.com

Lvi jsou ve společnosti velmi oblíbení, jejich úspěch v druhých může vyvolávat žárlivostFoto: Liderina, Shutterstock.com

Panna – schopnost dosáhnout ocenění díky píli

Pracovité, pilné a pečlivé. Skoro nikdo neumí tak tvrdě pracovat jako Panny. Právě díky těmto vlastnostem dosahují svých cílů. Jsou úspěšné, svými šéfy často chválené, a to může vzbuzovat nevraživost druhých. Jako kdyby si ostatní neuvědomovali, kolik úsilí, probdělých nocí, nervů a stresových situací stojí za úspěchem Panen.

Váhy – být nad věcí

Ve všech situacích Váhy usilují o harmonii. Immanuel Kant řekl, že k míru lze dospět buď skrze lidské porozumění, nebo nějakou katastrofu. Váhy volí vždy to první řešení, které ale občas kvůli jejich neochotě podstupovat konflikty vede paradoxně ke sporům. Váhy zvažují, chtějí pochopit rub i líc a dospět k vyrovnanosti. Díky své objektivitě jsou často nad věcí, vlastnost, kterou jim druzí občas velmi závidí.

Štír – schopnost žít naplno

Život plný intenzivních vášní vyžaduje výjimečnou odvahu, které není nikdo jiný schopný v takové míře jako Štíři. Odkrývají všechna tajemství světa i lidských duší. Jdou na dřeň, balancují na hraně i na pokraji svých sil. Zdají se být nesmrtelní a jejich vůle nikdy neumírá, pomáhá jim v tom jejich vnitřní síla a odhodlanost. Všichni jim závidí jejich životaschopnost a obdivují jejich nesmiřitelnost.

Střelec – talent pro dobrodružství

Každá příležitost, která se před Střelci objeví, je jejich příležitostí. Jsou iniciativní, optimističtí a neúnavní. Milují dobrodružství poznávání. Jejich zvídavá duše volně cestuje všemi vesmíry a hledá pravdu. Mnozí by si přáli mít jejich energii, schopnost poznávat nové věci, mít onu věčnou touhu jít za obzor všedních dnů.

Foto: ShotPrime Studio, Shutterstock.com

Střelci jsou optimisté zvěrokruhu, nějaké potíže je hned tak nerozhází. Jejich dobrá nálada se může stát předmětem závisti Foto: ShotPrime Studio, Shutterstock.com

Kozoroh – odhodlání

S neuvěřitelnou disciplínou a sebekázní dosahují Kozorozi všeho, na co se zaměří. Pokud se rozhodnou zhubnout, shodí všechna přebytečná kila, pokud se rozhodnou být bohatými a úspěšnými, s jistotou budou. Nikdy nesejdou ze své cesty, spolehlivě kráčí vpřed až na samý vrchol. Na vrcholcích však občas fouká, a tak jim lidé začnou brzy závidět úspěch, peníze či vydřené štěstí.

Vodnář – nezávislost

Vodnáři jsou jedineční, nezávislí a vůbec to neskrývají. Jsou nepřizpůsobiví a je jim to jedno. Na názoru druhých lidí jim pramálo záleží. A to se obvykle neodpouští. Ostatní jim závidí volnost a lehkost, s jakou se zbavují společenských břemen, která by je na jejich cestě mohla brzdit. Žárlí na jejich schopnost vybočovat z davu a odvahu být sami sebou.

Ryby – schopnost nezištné lásky

Jsou výjimečně kreativní a nápadité. Lidé jim závidí jejich fantazii, se kterou budují své vzdušné zámky, sní své sny, a dokonce je dokážou proměnit v realitu. Ryby jsou soucitné. Velmi dobře vědí, jaké je to být sám – opuštěný, neúspěšný, izolovaný od druhých –, a tak nezištně pomáhají všem ztroskotancům života. I jejich obětavost může vzbuzovat u druhých závist či žárlivost.

Načítám