Hlavní obsah

Hysterky podle horoskopu: Kdo umí udělat ze života peklo? Štíři žárlí, Raci pláčou a Panny kritizují

Foto: Shutterstock.com

Foto: Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každé znamení má svoje nepříjemné vlastnosti, kterými může otravovat život druhým. A jednou z nich je i přehnaná emotivita, ta může vyvolávat hádky a partnerské konflikty. Která znamení zvěrokruhu jsou podle astrologie citově nejlabilnější a mají sklon jednat v afektu?

Článek

Tradičně jsou z přehnaně emotivního jednání více podezřívány ženy, ale přecitlivělost se samozřejmě vyskytuje běžně i v řadách mužů. A podle klasické astrologie jsou emotivním vlivům více vystavena znamení Raka, Štíra a Panny. Proč? RakŠtír jsou citlivá, intenzivní znamení s bohatým vnitřním životem. A Panna je zase úzkostná a neurotická.

Žádný obecný horoskop nepředurčuje ničí život. Sluneční znamení jsou pouze symboly určitých archetypů. Podobné znáte z pohádek či mýtů a ztělesňují je filmoví i románoví hrdinové. V tomto podání jde o určitý soubor pravděpodobných vlastností a schopností. Je jen na každém jedinci a jeho osobní vůli, které využije a které zneužije. Pamatujte: Hvězdy radí, ale váš osud neurčují!

Štíři: nebezpečné manipulace

Štír je nejemotivnější a nejvášnivější znamení ze všech. Pod chladnou slupkou skrývá hluboké vášně, které někdy nedokáže ovládat. Ženy narozené ve znamení Štíra jsou obvykle silné osobnosti. Kdo se jim líbí, toho dostanou živého, či mrtvého. Koho milují, toho dovedou na vrchol rozkoše, ale dokážou ho i totálně rozložit.

Jejich láska žhne, pálí, je nejintenzivnější ze všech možných druhů lásky. Je to láska na život a na smrt. Někdy však tyto ženy mohou podlehnout pokušení vlastní moci. Pak dokážou ostatní duševně vysávat a uvádět je v závislost, nutí je k poslušnosti. Stanou se chorobně žárlivými, závistivými i pomstychtivými. Ve slepém hněvu dokážou zničit vše.

Raci: trpné mlčení a pocity viny

Rakům vládne proměnlivá Luna a tak, jak se mění její fáze, proměňují se i nálady žen narozených v tomto znamení. Samozřejmě to neznamená, že všechny ženy narozené ve znamení Raka jsou přehnaně náladové, ale jejich silná citovost je k vrtošivosti přibližuje. Mívají složitý vnitřní život: někdy jsou nesmírně laskavé a vstřícné, jindy zase melancholické, introvertní a odtažité.

Když se cítí zraněné, mohou se chovat až dětinsky. Nejsou pak schopné s ostatními spolupracovat, stahují se do své třinácté komnaty a trpně mlčí. Umějí také využívat politiku vyvolávání pocitů viny – vlastní nálady přenášejí na okolí a slzy používají jako prostředek k dosažení cíle. Svou přehnanou starostlivostí a láskou se přilepí na milovanou osobu a dusí ji svojí péčí.

Foto: Shutterstock.com

Račice bývají introvertní a mlčí docela často. Pokud se ale rozhodnou „mlčet významně“, není to žádná legrace. Scéna se dá vyvolat i beze slovFoto: Shutterstock.com

Panny: perfekcionismus a věčná kritika

Ženy narozené v Panně jsou sice zdrženlivé a jemné, ale také zbytečně úzkostné, a to i v lásce. Umějí být starostlivé, obětavé a pečující. Pokud však získají pocit, že se jejich milostný život nevyvíjí podle jejich představ, proměňují se ve velmi nepříjemné perfekcionistky. Své protějšky komandují a přebírají veškerou zodpovědnost za svůj domov a blízké.

Dokonale ovládají umění kritické uštěpačnosti, se kterou spolehlivě každého partnera otráví a vypudí ze společného domova. Pod tlakem mají sklony k malichernému remcání, kterým terorizují své okolí. Ale také k totální rezignaci a zahořklosti. Jejich psychická nepohoda se pak promítá do abnormální čistotnosti nebo úzkostlivé spořivosti.

Další znamení, která se nebojí dramatu

Výše zmíněná znamení v tom nejsou sama. Sebestředností a výraznou dramatičností velmi často trpí představitelé znamení Lva. Potřebují obdiv, publikum a velké vzrušení více než ostatní, proto mohou vyvolávat scény nebo konflikty, aby na sebe upozornili. Berani zase bývají výbušní jedinci se silným egem a rádi ho ukazují. BlíženciStřelci jsou občas přesvědčení o své „svaté“ pravdě a obzvláště Střelci mohou být ve své umanutosti až fanatičtí. Jemnost a citlivost Ryb se pod tlakem může proměnit v tvrdý chlad – voda se mění v led.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Související témata:

Načítám