Hlavní obsah

Podzimní horoskop: Jak si dělají pohodu jednotlivá znamení? Býci svíčkami, Lvi vínem, Váhy společností

Foto: Ground Picture, Shutterstock.com

Foto: Ground Picture, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli to za okny ještě tak nevypadá, podzim už je za rohem a brzy se dočkáme krátkých dnů, ochlazení, deště a lezavého počasí. Jak se bránit podzimním chmurám? Třeba pomocí hygge. Jak to zvládají jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Článek

Někdo už letní horka nemůže ani vystát, jiný se raduje, že ještě panují, protože během následujícího půlroku si chladu a plískanic užijeme do sytosti. S nepěkným počasím přichází i nepěkné pocity a nejeden člověk upadá do podzimních depresí, které lze aspoň do určité míry léčit třeba osvědčeným severským hygge (snaha žít bez stresu a obklopeni pohodlím). Pro každého však tohle slovo reprezentuje něco jiného. Jak se s vytvářením severského pohodlí a útulna vypořádávají jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou jako podzimní vítr – plní energie a nadšení pro nové výzvy. Když přichází chladnější počasí, neztrácejí svou typickou energii, ale spíše ji přesměrovávají. Hygge atmosféru vytvářejí svým vlastním způsobem. Pro ně nejde o klidné večery u svíček, ale spíše o outdoorová dobrodružství u ohně s přáteli, kde si užívají horké kakao a zábavu a třeba i nějaké hry. Berani vědí, že hygge může mít mnoho podob, a pro ně jde především o to být spokojení a šťastní, ať už jsou kdekoli.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci na podzim excelují v umění vytvářet tu pravou hygge atmosféru. Se svou praktičností a láskou k pohodlným věcem umí vytvořit útulnou atmosféru velmi snadno. Milují teplé deky, polštáře a dobré jídlo, což jsou klíčové složky hygge. Býci nejsou impulzivní, to znamená, že si na podzim pečlivě vybírají kousky do svého domova. Krásné hrníčky na horký čaj, plyšové přehozy na gauč a vzdušné svíčky jsou na jejich seznamu. Vytváření hygge je pro ně vytváření oázy klidu a komfortu, kde mohou relaxovat a regenerovat po náročném dni.

Foto: AnikonaAnn, Shutterstock.com

Hygge atmosféra - to je krása spojená s pohodlím a klidemFoto: AnikonaAnn, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Pro Blížence může být vytváření hygge na podzim trochu výzvou kvůli jejich neustálé touze po změnách. Nicméně jejich společenský duch je výhodou – rádi pozvou přátele na víkendovou večeři nebo na večer plný deskových her. Blíženci dokážou dodat do jakékoli atmosféry svůj šarm a smysl pro humor, což podzimní večery rozjasní. Pro ně je důležité mít nabitý společenský kalendář, a tak si rádi organizují různá setkání a večírky. Hygge je pro ně zkrátka spíše o interakci s lidmi než o věcech, kterými se obklopují.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Podzimní hygge je pro Raky spojené s jejich silnými rodinnými pouty. Rádi se vracejí k tradicím a vzpomínkám, takže na podzim často organizují rodinné večeře. Mají výborný cit pro vytváření domova jako bezpečného místa a rádi zdobí své zázemí svíčkami, dekami a fotografiemi blízkých. Jejich představa pohodlí je spojena s emocemi, a tak si na podzim často dopřávají chvíle pro sebe k relaxaci a sebereflexi. Pro Raky je důležité mít vytvořený harmonický domov plný vřelosti a rodinné pohody.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Pro Lvy je podzimní hygge o sebelásce a péči o sebe. Rádi si dopřávají luxusní věci jako měkké osušky, kvalitní kosmetiku a dobré knihy nebo lahodné víno. Mají vrozený smysl pro krásu a estetiku, takže jsou jejich domovy často vkusně zdobené. Na podzim si rádi užívají horkou koupel s pěnou a vonnými svíčkami, protože se jim stýská po letním teple. Lvům dělá dobře, když si dopřejí čas na relaxaci a odpočinek, a tak si na podzim vytvářejí prostředí, které je hýčká a rozveseluje.

Foto: Netrun78, Shutterstock.com

Lvi o sebe rádi pečují, rádi se hýčkajíFoto: Netrun78, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny jsou (ostatně jako vždycky) i na podzim velmi praktické a organizované. Pro ně je hygge o útulnosti a užívání si pohodlí domova, ale ne o „zbytečném nepořádku“. Pečují o detaily, zajímá je čistota, pořádek, hledají kvalitní textilie, ne levné ornamentální drobnosti. Na podzim si často uvaří horký nápoj a usadí se s knihou nebo oblíbeným filmem. Rády také vaří a pečou, a tak jejich domovy často voní čerstvě upečeným chlebem nebo koláči. Pro Panny je hygge o pocitu klidu a bezpečí, který jim jejich dobře udržovaný domov poskytuje.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Pro Váhy je podzim ideálním obdobím pro společenské setkávání. Rády zvou přátele a rodinu a pořádají večeře nebo pikniky, když ještě dny nejsou příliš chladné, nebo s sebou vezmou teplé deky. Mají cit pro umění a dobrý vkus, takže je jejich podzimní hygge spojené s nádhernými dekoracemi a vkusným vybavením. Váhy milují hluboké rozhovory a kvalitní víno, a proto je jejich domov na podzim často místem setkávání se zajímavými lidmi. Pro ně je pohoda spojená s harmonií a láskou, kterou cítí ve společnosti svých blízkých.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Pro Štíry je podzim časem pro hluboké promýšlení a transformaci, ponor do sebe samých. Rádi se začtou do zajímavé knihy nebo se věnují studiu nových témat, která dlouho odkládali. Mají rádi tajemství a záhady, takže na podzim s oblibou vytvářejí tajemnou, lehce čarodějnickou atmosféru, vykládají si karty, pálí vonné tyčinky či kadidlo a sahají po bylinných směsích na všechny problémy. Pro Štíry je hygge o objevování vlastních myšlenek a pocitů. Často provádějí meditace nebo cvičení jógy, aby se spojili se svou vnitřní sílou.

Foto: Yavdat, Shutterstock.com

Pro Štíry je vrchol hygge knihaFoto: Yavdat, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci jsou na podzim nejšťastnější, když mohou cestovat a objevovat nová místa. Mají dobrodružnou povahu a touhu po svobodě, takže na podzim často plánují dovolené nebo výlety. Pro ně je hygge o dobrodružství a objevování, nechtějí sedět v teple svého domova. Rádi tráví čas venku, například při procházkách v přírodě, a chlad ani nepěkné počasí je nemůže rozhodit. Pro Střelce je důležité udržovat otevřenou mysl a nechat se inspirovat novými zážitky.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi jsou velmi cílevědomí a pracovití. Mají tendenci soustředit se i na podzim uprostřed chmur a plískanic na své profesní a osobní cíle. Pro ně je hygge spojené s pocitem úspěchu a naplnění, nedbají na deky a horké čajíky. Rádi si vytvářejí plány a seznamy úkolů a pečlivě je plní. Na podzim si také často dávají za cíl zlepšit své dovednosti nebo se věnovat projektům, které je naplňují. Je pro ně extrémně důležité cítit se užiteční a efektivní, a tak se vyhnou všem podzimním depresím.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Pro Vodnáře je podzim časem pro kreativitu a inovace. Mají rádi experimentování a nové nápady. Jejich podzimní hygge je spojené s tvorbou a inspirací. Rádi se ponoří do světa umění nebo se věnují psaní. Vytvářejí si svůj vlastní kreativní koutek, kde mohou rozvíjet svou originalitu. Je pro ně více než důležité cítit se svobodně a nezávisle, a tak na podzim často hledají způsoby, jak se vyjádřit a být sami sebou. Tvořit mohou klidně i pod střechou, většinou si změny počasí a nálady ani nevšimnou.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Podzimní hygge je pro Ryby spojené s emocemi a intuicí. Mají tendenci být citlivé a empatické. Rády tráví čas s blízkými a hygge pro ně znamená hlavně sdílení a péči. Na podzim si často vybírají relaxační aktivity, jako je jóga nebo meditace, aby se spojily se svými emocemi. Rády také čtou knihy nebo se věnují umění, které je inspiruje a nabízí jim prostor pro vyjádření svých pocitů. Pro Ryby je důležité mít čas pro sebe a své emocionální potřeby, který jim ale musí obstarat někdo jiný, protože by jinak pečovaly jen o ostatní.

Načítám