Hlavní obsah

Houbové tartaletky s bylinkami

Hodnocení:
(55)
Foto: Erika Pilátová
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Máte pořádnou nadílku hub? Připravte si křehké koláčky s ricottovou náplní s houbami a celé to nechte provonět čerstvými bylinkami.

Ingredience pro:
6 porcí
Na těsto
  • 250 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
Na dohotovení
  • 250 g ricotty
  • 1 vejce
  • sůl a pepř
  • 200 g čerstvých hub
  • 5 snítek čerstvého tymiánu
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 2 stroužky česneku
  • drcený kmín
  • 1 cibule
  • arašídové máslo
Článek

Postup

Krok 1: Do mísy nasypte mouku, smíchejte se solí a přidejte vejce a pokrájené máslo. Vše důkladně propracujte, až vznikne hladké těsto bez hrudek.

Krok 2: Rozdělte ho na 6 dílků. Formičky na tartaletky vymažte máslem a napěchujte do nich těsto. Pomocí prstů vytvarujte i okraje. Takto připravené je dejte do chladu.

Krok 3: Houby očistěte a nakrájejte. Pokud nemáte lesní, použijte čerstvé žampiony. Cibuli nasekejte nadrobno, česnek na plátky. Ricottu prošlehejte s vejcem a osolte a opepřete podle chuti. Pak do ní vmíchejte petrželku. 

Krok 4: Na oleji opečte cibuli dozlatova a po chvíli přidejte houby. Společně ještě krátce opečte. Přidejte česnek, kmín a nechte rozvonět. Vmíchejte bylinky a směs podle chuti osolte. 

Krok 5: Vyndejte připravené formy z lednice. Do každé přidejte trochu ricotty a uhlaďte. Navrch dejte trochu houbové směsi. Formičky vyskládejte na plech. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 20 minut. Podávejte teplé. 

ynezorPumanzeSaNyknalC
31. 8. 2021

Reklama

Sdílejte článek