Hlavní obsah
3,2
(66)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Máte pořádnou nadílku hub? Připravte si křehké koláčky s ricottovou náplní s houbami a celé to nechte provonět čerstvými bylinkami.

30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
Těsto
  • 250 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 1 ks vejce
  • 1 lžička soli
K dokončení
  • 250 g ricotty
  • 1 ks vejce
  • 200 g čerstvých hub
  • 5 snítek čerstvého tymiánu
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce listové petržele
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1 ks cibule
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžíce másla
Článek

Postup

01.

Do mísy nasypte mouku, smíchejte se solí a přidejte vejce a pokrájené máslo. Vše důkladně propracujte, až vznikne hladké těsto bez hrudek.

02.

Rozdělte ho na 6 dílků. Formičky na tartaletky vymažte máslem a napěchujte do nich těsto. Pomocí prstů vytvarujte i okraje. Takto připravené je dejte do chladu.

03.

Houby očistěte a nakrájejte. Pokud nemáte lesní, použijte čerstvé žampiony. Cibuli nasekejte nadrobno, česnek na plátky. Ricottu prošlehejte s vejcem a osolte a opepřete podle chuti. Pak do ní vmíchejte petrželku. 

04.

Na oleji opečte cibuli dozlatova a po chvíli přidejte houby. Společně ještě krátce opečte. Přidejte česnek, kmín a nechte rozvonět. Vmíchejte bylinky a směs podle chuti osolte. 

05.

Vyndejte připravené formy z lednice. Do každé přidejte trochu ricotty a uhlaďte. Navrch dejte trochu houbové směsi. Formičky vyskládejte na plech. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 20 minut. Podávejte teplé. 

Reklama

Načítám