Hlavní obsah

Houbová sezona: Houbový guláš

Hodnocení:
(29)
Foto: Aneta_Gu, Shutterstock.com
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

A je to tady! Houbařská sezona právě začala. Máte chuť na klasické jídlo, které bude chutnat celé rodině? Pak vyzkoušejte jednoduchý houbový guláš.

Ingredience pro:
4 porce
Na guláš potřebujete:
  • 500 g čerstvých hub
  • 2 cibule
  • 75 g sádla
  • 8 g gulášové mleté papriky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 700 ml drůbežího vývaru
  • sůl
  • pepř
Na dochucení potřebujete:
  • 2 stroužky česneku
  • majoránka
Článek

Postup

Krok 1: Houby očistěte a nakrájejte na kousky. Cibuli nakrájejte najemno.

Krok 2: V hrnci rozehřejte sádlo a cibuli s houbami na něm osmahněte. Zaprašte paprikou, kmínem a moukou a nechte koření rozvonět a pustit barvu. Podlijte vývarem, osolte, opepřete, důkladně promíchejte a uvařte houby doměkka.

Krok 3: Dochuťte prolisovaným česnekem a majoránkou.

Tip: Gulášem bez masa ale neobelstíte jen tak někoho. Jestliže se vaši masožravci dožadují něčeho více, připravte jim z hub třeba těstoviny s pancettou a kuřecím masem, anebo klasiku vepřové na houbách.

A jaké jídlo z hub nejčastěji připravujete vy? 

ynezorPumanzeSaNyknalC