Hlavní obsah
3,1
(171)
Foto: Aneta_Gu, Shutterstock.com

Foto: Aneta_Gu, Shutterstock.com

A je to tady! Houbařská sezona právě začala. Máte chuť na klasické jídlo, které bude chutnat celé rodině? Pak vyzkoušejte jednoduchý houbový guláš.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g čerstvých hub
  • 2 ks cibule
  • 75 g sádla
  • 8 g gulášové mleté papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 700 ml drůbežího vývaru
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
K dokončení
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce majoránky
Článek

Postup

01.

Houby očistěte a nakrájejte na kousky. Cibuli nakrájejte najemno.

02.

V hrnci rozehřejte sádlo a cibuli s houbami na něm osmahněte. Zaprašte paprikou, kmínem a moukou a nechte koření rozvonět a pustit barvu. Podlijte vývarem, osolte, opepřete, důkladně promíchejte a uvařte houby doměkka.

03.

Dochuťte prolisovaným česnekem a majoránkou.

Tip: Gulášem bez masa ale neobelstíte jen tak někoho. Jestliže se vaši masožravci dožadují něčeho více, připravte jim z hub třeba těstoviny s pancettou a kuřecím masem, anebo klasiku vepřové na houbách.

A jaké jídlo z hub nejčastěji připravujete vy? 

Reklama

Související témata:

Načítám