Hlavní obsah

Hovězí krk na černém pivu. Dobrota, na které si pochutná celá rodina!

Foto: Marcel Rozhoň

Podávejte s chlebem nebo bramborovou kašíFoto: Marcel Rozhoň

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouho dušené, pivem podlité hovězí maso, konkrétně krk, je zárukou, že budete podávat jídlo, za které vám budou ležet všichni u nohou!

Článek

Pivo patří mezi naše národní klenoty a co se pití týká, jsme rovněž přeborníci. Tento lahodný mok je ale také skvělou surovinou při vaření. Do pokrmů se nejčastěji používají tmavá piva, která dodají jídlu charakteristickou jemně karamelovou chuť.

Hovězí krk na černém pivu

Na 4 až 6 porcí budete potřebovat: 1 kg hovězího krku, 1 cibuli, 150 g anglické slaniny, 2 stroužky česneku, 3 lžíce rajčatového protlaku, 500 ml černého piva, 500 ml hovězího vývaru, ½ lžíce třtinového cukru, sůl, pepř, 1 lžíci sladké mleté papriky

Postup: Maso opláchněte, důkladně osušte a nakrájejte na kostky. Slaninu nakrájejte na malé kostičky a zprudka ji opečte dozlatova. Přidejte nahrubo nakrájenou cibuli a plátky česneku. Krátce opečte a pak vmíchejte maso. Když je opečené ze všech stran, přidejte sladkou papriku a protlak. Důkladně promíchejte, zalejte pivem a směs přiveďte k varu. Stáhněte teplotu, přidejte sůl, pepř, cukr a pod pokličkou duste asi 2 hodiny, dokud není maso měkké. V průběhu dušení podle potřeby dolévejte vývarem tak, aby bylo maso stále ponořené.

Tip: Když se maso dusí, můžete k němu přidat ještě na kousky nakrájený řapíkatý celer a mrkev.

Guláš patří jednomyslně mezi nejoblíbenější pokrmy a také tomu odpovídá množství receptů, podle kterých ho můžete připravit. Pokud máte naspěch, zkuste minutkový guláš nebo vám přijde vhod třeba pikantní krůtí masová variace.

Připravujete doma pokrmy z hovězího krku? Jaké jsou vaše tipy?

Reklama

Načítám