Hlavní obsah
3,3
(18)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Že domácí pekárna zvládne jen chléb a housky? Tak to je velký omyl! Co byste řekli třeba na takový hranatý perník?

5 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 perník
  • 250 ml mléka
  • 1 ks vejce
  • 10 lžic oleje
  • 250 g cukru moučka
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 4 lžíce kakaa
  • 400 g polohrubé mouky
  • 1 sáček kypřicího prášku do perníku
  • rozinka
  • ořechy
Článek

Postup

01.

Do pekárny nalijte mléko a přidejte vejce, olej i ostatní suroviny.

02.

Zvolte program „Dort“, který by měl přispět k nadýchanému výsledku. Pokud vaše pekárna „Dort“ neumí, kombinujte volby „Těsto“ (na promíchání) a „Pečení“ (asi 50 minut).

03.

Perník vyklopte a můžete podávat.

A jaký je váš oblíbený recept na perník?

Související témata:

Načítám