Hlavní obsah

Hráškovo-chřestová polévka

Hodnocení:
(2)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Sezona chřestu je tady! Rádi byste vyzkoušeli nový recept? A co třeba rychlou a moc dobrou hráškovo-chřestovou polévku? Můžeme ji vřele doporučit!

Ingredience pro:
4 porce
  • 100 ml smetany
  • 50 g parmezánu
  • 500 ml vývaru
  • 150 g mraženého hrášku
  • 250 g chřestu
  • pepř
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Chřest očistěte a dejte vařit do vroucí vody.

Krok 2: Když začne měknout, přidejte hrášek. Vše uvařte doměkka, vodu slijte a zeleninu zchlaďte studenou vodou, abyste zachovali její barvu.

Krok 3: Několik špiček chřestu si teď dejte stranou. Zbytek vraťte do hrnce, dolijte horkým vývarem a rozmixujte. Směs nechte přejít varem, zjemněte ji smetanou a dochuťte solí.

Krok 4: Servírujte posypané strouhaným parmezánem, se špičkami chřestu a čerstvě namletým pepřem.

Podívejte se i na další tipy na dobroty z chřestu.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama