Hlavní obsah
4,0
(3)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Sezona chřestu je tady! Rádi byste vyzkoušeli nový recept? A co třeba rychlou a moc dobrou hráškovo-chřestovou polévku? Můžeme ji vřele doporučit!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 100 ml smetany
  • 50 g parmazánu
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 150 g mraženého hrášku
  • 250 g chřestu
  • 1 špetka pepře
  • 1 trochu soli
Článek

Postup

01.

Chřest očistěte a dejte vařit do vroucí vody.

02.

Když začne měknout, přidejte hrášek. Vše uvařte doměkka, vodu slijte a zeleninu zchlaďte studenou vodou, abyste zachovali její barvu.

03.

Několik špiček chřestu si teď dejte stranou. Zbytek vraťte do hrnce, dolijte horkým vývarem a rozmixujte. Směs nechte přejít varem, zjemněte ji smetanou a dochuťte solí.

04.

Servírujte posypané strouhaným parmezánem, se špičkami chřestu a čerstvě namletým pepřem.

Podívejte se i na další tipy na dobroty z chřestu.

Reklama

Související témata:

Načítám