Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Sladká tečka na závěr? Hravá ovocná variace potěší oko i žaludek!

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
20 špízů
  • 2 000 g čerstvého ovoce
  • 1 svazek čerstvé máty
  • 100 g čokolády na vaření
    6
    7
  • 50 g másla
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Ovoce libovolně napíchejte na špejle či párátka a proložte lístky máty. Vytvořte zhruba 15 až 20 špízů.

02.

Poté si připravte ve vodní lázni čokoládovou polevu z rozehřátého másla a nalámané čokolády, kterou mícháte, dokud se nerozpustí.

03.

Ovoce jí pak už jen cik cak polijte. Uvidíte, že tahle dobrůtka přijde vhod jako dezert nejen dospělým, ale hlavně dětem.

Energetická hodnota celkem pro 1 špíz
Energie389,53 kJ
Bílkoviny1,45 g
Tuky4,63 g
Sacharidy11,42 g
Sůl0,02 g
SAFA2,04 g
Vláknina4,1 g
Cukry8,03 g
Související témata:

Načítám