Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Sladká tečka na závěr? Hravá ovocná variace potěší oko i žaludek!

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
20 špízů
  • 2 000 g čerstvého ovoce
  • 1 svazek čerstvé máty
  • 100 g čokolády na vaření
  • 50 g másla
Článek

Postup

01.

Ovoce libovolně napíchejte na špejle či párátka a proložte lístky máty. Vytvořte zhruba 15 až 20 špízů.

02.

Poté si připravte ve vodní lázni čokoládovou polevu z rozehřátého másla a nalámané čokolády, kterou mícháte, dokud se nerozpustí.

03.

Ovoce jí pak už jen cik cak polijte. Uvidíte, že tahle dobrůtka přijde vhod jako dezert nejen dospělým, ale hlavně dětem.

Energetická hodnota celkem pro 1 špíz
Energie389,53 kJ
Bílkoviny1,45 g
Tuky4,63 g
Sacharidy11,42 g
Sůl0,02 g
SAFA2,04 g
Vláknina4,1 g
Cukry8,03 g
Související témata:

Načítám