Hlavní obsah

Hříchy mládí Karolíny (28): Tetování ji omrzelo, potřebovala se ho zbavit

Foto: Medicom

Foto: Medicom

Reklama

Během dospívání zatoužila po tetování. A tak levou stranu břicha Karolíně (nyní 28) brzy zdobil malý černý motýlek. Po letech ale nadšení z kérky odeznělo, motýlek byl spíš na obtíž. Jak se ho zbavit? Karolíně pomohli odborníci.

Článek

Doba dospívání je poněkud divoká a leckdy během ní uděláte rozhodnutí, kterých později litujete. Karolína se takhle v sedmnácti vypravila do tetovacího salonu a na levou stranu spodního bříška si nechala zvěčnit malého černého motýlka. „V tu chvíli jsem byla šťastná a všude jsem se motýlkem chlubila,“ vzpomíná Karolína. Po letech se ale její radostné pocity zcela změnily.

Jak s ním pryč?

S přibývajícími roky se jí tetování přestávalo líbit, a to, co jí před lety přišlo vysoce trendy, ji začalo obtěžovat. „Přemýšlela jsem, jak na mně bude kérka jednou vypadat, až budu těhotná. A představa, jak mi motýlek postupně roste spolu s těhotenským břichem, mi nepřipadala ani trochu atraktivní,“ říká Karolína, která začala hledat způsob, jak se tetování zbavit.

Foto: Medicom

Karolína se s dermatoložkou na všem dohodla a těšila se na skvělý výsledekFoto: Medicom

Vyptávala se kamarádek a známých, hledala informace na internetu. Věděla, že tetování lze odstranit speciálním laserem, ale přesto si nebyla jistá. „Neřešila jsem, jestli to bude bolet. To bych zvládla, stejně jako před lety, když jsem se nechala tetovat. Ale bála jsem se, že mi po motýlkovi zůstane na břiše jizva, nebo minimálně podivný vybledlý flek,“ upřesňuje Karolína.

Nakonec ale dala na doporučení své kamarádky z práce, která se kérky zbavila s pomocí odborníků v Medicom Clinic. Tam totiž používají momentálně nejvýkonnější laser svého druhu na trhu – model Nd: YAQ laser Q-plus.

Takhle to funguje

Na klinice se Karolíny ujala korektivní dermatoložka Katarína Třísková. Ta si motýlka důkladně prohlédla a zjistila potřebné informace – jak dlouho mladá žena tetování má, zda si ho pořídila v kvalitním salonu a podobně. Všechny tyto aspekty totiž mají vliv na úspěšnost odstranění tetování.

A jak vlastně tenhle zázračný laser funguje? „Laserový paprsek postupně rozstřeluje pigment, přičemž energii laserového paprsku navolí na přístroji ošetřující lékař tak, aby se kůže po odstranění tetáže bezpečně hojila a nevytvořily se na ní viditelné jizvy. Tetování pak mizí postupně. Počet ošetření laserem se odvíjí zejména od velikosti, stáří a kvality tetáže. Průměrně se však jedná o tři až osm sezení v intervalu tří týdnů až jednoho měsíce,“ vysvětluje korektivní dermatoložka Martina Neradová Richterová z dermatologické praxe DermaConcept v Kuřimi.

Foto: Medicom

Speciální laser si umí s tetováním skvěle poradit. Odstraní ho, aniž by po něm zbyla jakákoli jizva či vybledlý flekFoto: Medicom

Sbohem, motýlku

Po úvodním sezení se tak Karolína spolu s lékařkou pustily do práce. A i když měla sympatická slečna zpočátku přece jen trochu strach, zda to nebude bolet, ukázalo se, že k tomu nebyl důvod. „Karolíně od bolesti pomohl znecitlivující krém s anestetikem a také fakt, že měla tetování poměrně malé. Při odstraňování větších kérek se i navzdory znecitlivujícímu krému určitá míra bolesti dostavuje. Její intenzita je individuální, odvíjí se od prahu bolestivosti každého z nás,“ popisuje korektivní dermatoložka Katarína Třísková.

Foto: Medicom

Karolínino tetování před odstraněním (vlevo) a po pěti ošetřeních (vpravo)Foto: Medicom

Ale není to prý nic hrozného, obecně to lze přirovnat k pocitu, kdy natáhnete gumičku, která vás jakoby střelí do kůže.

Karolína přiznává, že podobně jako se v době dospívání těšila, až bude motýlek hotový, nyní se nemohla dočkat, až zmizí. Nakonec ale musela na kliniku celkem pětkrát. „Tetování mi ale mizelo dobře, už po prvním ošetření jsem viděla jeho problednutí. Ale musela jsem docházet na kliniku opakovaně, holt jak se říká, za blbost z mládí se prostě platí. Teď už ale nemám po motýlkovi na kůži ani památku, konečně nadobro odletěl,“ směje se Karolína.

Co tomu říkáte? Vůbec byste nepoznali, že Karolína měla nějaké tetování, že?

Reklama

Načítám