Hlavní obsah

Bára se styděla za svůj nos. Jak ji změnila plastika?

Foto: Archiv

Barbora samozřejmě před zákrokem své představy probrala s lékařemFoto: Archiv

Reklama

Je krásná, mladá, přesto Barbora donedávna bojovala s obřím mindrákem. Za ten mohl její výrazný nos, kvůli kterému se jí okolí od malička posmívalo. Bára ale vyhrála plastickou operaci a nyní je šťastná!

Článek

Tvar a velikost nosu výrazně ovlivňuje váš vzhled. Své o tom ví i pětadvacetiletá Barbora, které se kvůli jejímu většímu nosu od dětství spolužáci jen posmívali. Výsměch a narážky způsobily samozřejmě velký komplex, kterého se Bára zbavila až nyní, a to díky plastické operaci, kterou vyhrála.

Foto z profilu? Nikdy!

V dětství byla terčem posměšků, během dospívání se vůbec nic nezlepšilo, naopak Barbora svůj nos kvůli věčným narážkám začala nesnášet. „Od malička se mi spolužáci posmívali, že mám velký nos a vypadám jako čarodějnice. Nemyslela jsem si, že to pro mě může být takový problém, ale s postupem času mě to začalo víc a víc trápit, navíc nos se dokonce i propozičně vůči tváři zvětšoval,“ líčí Barbora.

Foto: Archiv

Z operace mladá slečna strach vůbec nemělaFoto: Archiv

Svůj nedostatek se Bára snažila všemožně maskovat. „Nosila jsem rovnou hustou ofinu a vždy jsem se vyhýbala fotografiím z profilu,“ popisuje Barbora. Jenže nos je skutečnou dominantou obličeje, nijak zásadně se maskovat nedá. Bára neskutečně toužila po plastické operaci, a když ji vyhrála, byl to pro ni splněný sen.

Beze strachu

Možná i právě proto, že po úpravě nosu tolik toužila, neměla Barbora ze zákroku vůbec strach, naopak se nemohla dočkat.

Plastická operace nosu neboli rhinoplastika je poměrně delikátní zákrok, protože nos je velmi výraznou částí obličeje. Není to úplně jednoduchá operace, a proto ji neprovádí každý.

Foto: Archiv

Vlevo je Bára před operací, vpravo pak po ní. Rozdíl je velkýFoto: Archiv

„Ta operace se vlastně dělá téměř naslepo, jen dle nářezů z nosních dírek. Proto je potřeba, aby byl operatér velmi zkušený a dokázal odhadnout proporce, jak upravit kostru nosu a jak jeho měkké části," vysvětluje Pavel Horyna, plastický chirurg z Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

Lékaři z Medicom Clinic v Praze mají ale s rhinoplastikou bohaté zkušenosti. Operace byla provedena v celkové anestezii a trvala zhruba hodinu. „Celý zákrok se obešel bez komplikací. Sedm dní poté Bára nosila dlahu, po jejím odstranění se mohla zapojit do běžného života. Bylo na ní opravdu vidět, že jí operace výrazně pomohla po psychické i po estetické stránce, protože nový nos jí zjemnil obličej,“ říká Peter Ondrejka, plastický chirurg a vedoucí lékař Medicom Clinic.

Foto: Archiv

I z tohoto úhlu je jasně vidět, že operace dívce prospělaFoto: Archiv

Naprostá spokojenost

Z výsledku je Barbora nadšená a zdá se, že s komplexem je konec. „Po psychické stránce se cítím daleko lépe. Pan doktor byl úžasný a udělal mi nos přesně k mému obličeji. Konečně se na sebe dívám ráda, a už nemám strach, že by se mi za můj nos někdo smál. V Medicom Clinic mi opravdu změnili život,“ raduje se mladá žena.

A pokud by se někdo bál podobné operace? Podle Báry rozhodně nemusí, není to nic strašného a změna je to velká a určitě stojí za to!

Foto: Archiv

Ještě nedávno by se Bára takto z profilu vyfotit nenechala, dneska už se ale za nos nestydíFoto: Archiv

Báře nový nos opravdu sluší, co říkáte?

Reklama

Načítám