Hlavní obsah

Jana (30): Zhubla sama, ale nestačilo to. S břichem a prsy jí pomohla plastika

Foto: Medicom

Jana se svěřila do péče plastického chirurga Michala Pulse a rozhodně nelitujeFoto: Medicom

Reklama

Opakované přibírání a hubnutí, dva porody císařským řezem a dvě odkojené děti. To vše se na postavě Jany (30) velmi neblaze podepsalo. Nejvíc utrpělo bříško a prsa. Ke krásné postavě jí dopomohli až plastičtí chirurgové.

Článek

Jana si dlouho odmítala přiznat, že má nadváhu. Přitom ke své výšce 165 centimetrů vážila rovných devadesát kilo. Nakonec se na sebe zdravě naštvala a dostala se na 72 kilogramů. „Jenže jsem pak zjistila, že jsem podruhé těhotná, a tak byl s dietou zase na nějaký čas konec. Bohužel jsem si navíc začala užívat těhotenské chutě, takže mi ručička na váze brzy znovu ukázala kritickou devadesátku,“ vzpomíná Jana.

Tohle zvládla sama

A tak po druhém porodu a šestinedělí začal její boj nanovo. Díky maximálnímu nasazení ale dokázala Jana zhubnout na úžasných 57 kilogramů! Jenže ani po tomto úspěchu se nemohla ze svého těla radovat. „Obě děti jsem porodila císařským řezem, a tak mi na břiše zůstal po porodech a tak radikálním zhubnutí ošklivý kožní převis. Na povolenou kůži, která mi visela i přes kalhoty, bohužel nezabíraly ani žádné cviky na břicho,“ říká Jana.

Tu ale netrápilo jen bříško, zabrat dostala i její prsa. „O tom, jak moje prsa vypadala po odkojení dvou dětí, radši ani nemluvit,“ dodává sebekriticky Jana.

Foto: Archiv

Mladá maminka měla podporu celé rodiny, která jí v její proměně fandilaFoto: Archiv

Všechno postupně

Janě bylo jasné, že dál už se bez pomoci odborníků neposune. Nejdřív podstoupila operaci kýly a rozestupu břišních svalů, a pak se svěřila do péče odborníků z Medicom Clinic. Na starost si ji vzal plastický chirurg Michal Puls, který jí nejprve provedl vysněnou abdominoplastiku (operaci břicha), a zhruba po dvou měsících, když se bříško zahojilo, se pustil do zvětšení a modelování jejího poprsí.

Foto: Medicom

MUDr. Michal Puls CSc prohmatává břicho před plánovanou abdominoplastikouFoto: Medicom

Foto: Archiv

Nejdřív si Jana s pomocí speciální podprsenky vyzkoušela, jak bude její hrudník vypadat s implantátyFoto: Archiv

Foto: Archiv

Takhle vypadalo bříško mladé maminky po radikálním zhubnutí a dvou císařských řezechFoto: Archiv

„Augmentaci prsou pomocí implantátů spojenou také s modelací poprsí často vyhledávají právě mladé maminky, jejichž prsa zůstala po opakované době těhotenství a kojení povislá a prázdná. Stejně tak zmíněná plastická operace břicha je často podstupovaným zákrokem maminek. Operací lze totiž zpevnit rozestouplé svaly na břiše a odstranit z něj přebytečnou kůži s podkožním tukem tak, aby bylo břicho opět vypnuté a rovné,“ popisuje Pavel Brychta, plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a rekonstrukční chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno.

Foto: Archiv

A takhle dopadla Janina prsa po dvou odkojených dětechFoto: Archiv

Jak to probíhalo

K Janině velké spokojenosti se vše obešlo bez jakýchkoli komplikací a i veškeré hojení šlo velmi rychle. „Při abdominoplastice jsem klientce odstranil z břicha asi 10 centimetrů převislé kůže a upravil jizvu, kterou měla paní Jana na břiše už z dřívější operace. Po zákroku jsme ji hospitalizovali na dva dny u nás na klinice a poté ji čekala dvou- až třítýdenní týdenní rekonvalescence v domácím prostředí, “ popisuje Michal Puls.

Foto: Archiv

Jana těsně po operaci, kdy se jizvy ještě zcela nezhojilyFoto: Archiv

Po dvou měsících se tak mohla Jana podrobit i plastické operaci prsou. „Pro takzvanou mammaplastiku jsem zvolil implantáty německé značky Polytech o velikosti 235 ml a prsa zároveň vymodeloval. Samotné zvětšení ňader by v případě paní Jany totiž nepřineslo požadovaný efekt, to znamená hezký, plný dekolt a pevný tvar prsů,“ vysvětluje Michal Puls.

Foto: Archiv

Není to kočka? Myslíme, že je na své tělo Jana nyní právem pyšnáFoto: Archiv

Nové tělo, nové sebevědomí

Dnes je Jana podle vlastních slov opravdu šťastná. „Po zákroku mě bříško kupodivu ani moc nebolelo, o něco hůř jsem asi snášela první dny po operaci prsou. Určitě se to ale dalo zvládnout, vážně jsem už zažila mnohem větší bolesti,“ vzpomíná Jana.

Ta si prý nyní užívá nakupování spodního prádla, změnu v šatníku, ale i změnu ve své psychice. „Zdravé sebevědomí prostě dělá divy,“ dodává Jana.

Foto: Archiv

I po dvou dětech je možné být zatraceně sexyFoto: Archiv

Jak se vám nyní Jana líbí?

Reklama

Související témata:

Načítám