Hlavní obsah

Hrnce, které uvaří a upečou za vás? Seznamte se s nimi!

Foto: Ekaterina Bratova, Shutterstock.com

Multifunkční hrnce jsou skvělými pomocníky. Ušetří čas, práci, ale i místo v kuchyni!Foto: Ekaterina Bratova, Shutterstock.com

Reklama

Říkali jste si, že by vůbec nebylo špatné jen vložit suroviny do hrnce, říct „hrnečku vař“ a přijít k hotovému? Tak to už není jen pohádková představa. Hrnce, které to dokážou, si můžete koupit!

Článek

Snaha uvařit něco dobrého rodině občas naráží na nedostatek času. Místo toho, abyste stáli u plotny a míchali, potřebujete spíš vyžehlit, umýt okna nebo naopak chvíli odpočívat s knížkou na gauči. Naštěstí už existuje možnost, jak mimo kuchyňské aktivity a vaření spojit, aniž by cokoli z toho strádalo. Stačí si pořídit multifunkční hrnec.

Co multifunkční hrnce umí?

„Multifunkční hrnce si zatím ve vašich kuchyních hledají své místo, ale nebojím se, že by neuspěly. Mnoho z vás zná a stále miluje pečicí hrnce typu remoska, které tradičně používaly už vaše babičky, takže dovedete ocenit i jejich přednosti,“ říká Iva Pavlousková, tisková mluvčí Datartu. A které přednosti to jsou? Tady máte jen ty základní:

  • Nahradí spoustu ostatních spotřebičů v kuchyni – čili kromě jiného ušetříte i spoustu peněz a místa, které byste do nich museli investovat. Jen na okraj – dokáže nahradit i hrnec na pomalé vaření nebo fritovací hrnec, parní hrnec, gril, hrnec na rýži a tak dále.
  • Díky míchací lopatce zvládnou omáčku nebo guláš stejně jako marmeládu. Po vyjmutí lopatky mu můžete svěřit statické vaření, ale i pečení koláče, pizzy nebo masa. Jasně, že zvládne i zapékat těstoviny nebo brambory.
  • Pokud do něj vložíte potřebné suroviny a vyberete příslušný program, nemusíte se už o nic starat – i když většina z nich má průhled, který umožňuje sledovat, co se v něm děje. Hrnec uvaří a potom se automaticky vypne, aniž by potřeboval vaši asistenci. „Ještě ke všemu uvaří rychleji, protože jeho topná tělesa jsou velmi efektivní a kombinují při vaření dva typy tepla, a to sálavé a konvekční,“ upozorňuje Dana Jirsíková ze společnosti De´Longhi.
  • Průběh vaření nemusíte hlídat, přístroj se sám po skončení nastaveného programu vypne nebo udržuje potraviny při ideální teplotě po dobu, kterou mu určíte.
  • Velikost hrnce si můžete samozřejmě vybrat, ale vejde se do něj až osm porcí, čili vyhoví i větší rodině nebo těm, kteří jsou zvyklí vařit na víc dní dopředu.
  • Obsluha hrnce je tak snadná, že ji zvládne i začátečník a můžete jí pověřit i starší děti.
  • Příjemné je i to, že hrnec se díky nepřilnavému povrchu dobře myje a většinu součástí můžete dát i do myčky.
  • Cena multifunkčních hrnců se pohybuje již kolem 3000 Kč. „Při jeho výběru porovnejte jeho funkce s tím, co nejraději a nejčastěji vaříte. Byla by škoda mít přístroj s dvanácti funkcemi a využívat jen dvě,“ radí Petr Štursa, produktový manažer Kasa.

Jaké hrnce najdete v obchodech?

Máme pro vás pár tipů a charakteristik. A vzhledem k blížícím se Vánocům by to nemusel být ani špatný dárek pro celou rodinu!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): De'Longhi MultiFry Extra Chef Plus FH 1373, objem na 1,7 kg, patentovaný systém topných těles s grilováním, rychlé vaření, míchací lopatka, nepřilnavý povrch, příkon 1400 + 200 W, cena: 6990 Kč. Concept CK 9090, 9 + 1 funkce, vyjímatelná nádoba z nepřilnavého materiálu, objem 4 l, příkon 1500 W, cena: 2999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Multifunkční hrnec Orava MH-02, 8 funkcí včetně extra pomalého vaření, nepřilnavý a odolný povrch, možnost mýt v myčce, objem 5 l, příkon 1500 W, cena od 1371 Kč. De Gusto MF-02, 8 v 1, objem 5 l, příkon 1500 W, nepřilnavý keramický povrch, cena od 1699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): De'Longhi MultiFry FH 1173/2, automatické vypnutí, LCD displej, objem na 1,5 kg, nepřilnavý povrch, příkon až 1600 W, cena: 6390 Kč. Klarstein Hotpot, 23 programů, příkon 950 W, nepřilnavý povrch, cena: 3649 KčFoto: archiv firem

V čem nejčastěji vaříte vy? Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám