Hlavní obsah

Hrníčková bublanina: Plná ovoce a zcela bez vážení!

Foto: Autorka

Foto: Autorka

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komu by se v létě chtělo trávit spoustu času v kuchyni? Hrníčková bublanina vás zaměstná jen minimálně a výsledek je maximálně skvělý. Využijte čerstvou úrodu a užívejte si prima ovocný moučník, dokud to jde.

Článek

Rybíz, jahody, borůvky, meruňky anebo mix? Které ovoce do bublaniny přidáte, je jen na vás. Sice bude chutnat pokaždé trochu jinak, ale nikdy se vám nestane, že se nepovede. V jednoduchosti je zkrátka krása.

Hrníčková bublanina s rybízem

Na 1 plech o velikosti asi 35 x 30 cm budete potřebovat: 2 vejce, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje, 1,5 hrnku polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, ovoce podle vlastní chuti (přibližně 3–4 hrnky), olej a hrubou mouku na vymazání a vysypání plechu

Postup: Vejce s cukrem vyšlehejte ve větší míse ručním šlehačem do husté světlé pěny. Přidejte mléko, olej, mouku a kypřicí prášek a zašlehejte. Těsto nalijte na olejem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Drobné ovoce, případně ovoce nakrájené na menší kousky rovnoměrně rozprostřete po celém povrchu. Množství se nebojte. Těsto hodně vystoupne a ovoce se v bublanině ztratí. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte dozlatova.

A jak naložíte se sezonním ovocem vy? Máte také svůj oblíbený recept?

Reklama

Načítám