Hlavní obsah
4,7
(6)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

V těchto dnech dozrávají a na hony daleko voní šťavnaté hrušky máslovky i klasické zelené hrušky. Je jen na vás, jaké si vyberete pro náš dnešní recept na hruškové muffiny s karamelkami.

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
12 muffinů
  • 3 lžíce mandlových lupínků
  • 100 g karamelových bonbonů
  • 2 ks hrušek
  • 100 g másla
  • 2 ks vejce
  • 250 ml mléka
  • 85 g cukru krupice
  • 2 lžičky skořice
  • 1/2 ks prášku do pečiva
  • 300 g hladké mouky
Článek

Postup

01.

Nejdřív zapněte horkovzdušnou troubu na 200 stupňů Celsia (klasickou na 220).

02.

Všechny suché ingredience (mouku, prášek do pečiva, skořici a cukr) smíchejte v jedné míse.

03.

V druhé míse vyšlehejte máslo a postupně do něj zašlehejte i vajíčka a vlažné mléko. Pokud byste použili mléko studené z lednice, máslo ztuhne a nikdy nevyšleháte hladkou směs.

04.

Hrušky omyjte, očistěte a nakrájejte na malé kousky, karamely nakrájejte na kousky též.

05.

Tekutou směs postupně nalijte do té sypké a vše promíchejte. Přidejte nakrájené hrušky a asi třetinu karamel a opět promíchejte.

06.

Těstem pak naplňte papírovými košíčky na muffiny vystlanou muffinovou formu, nebo použijte silikonové formičky. Aby vám vznikly krásně nadýchané muffiny, je třeba formičky trochu přeplnit do výšky.

07.

Zbytek karamel zatlačte navrch muffinů a posypte je mandlovými lupínky. Pečte v troubě asi 25–30 minut dozlatova.

Reklama

Související témata:

Načítám