Hlavní obsah

Hruškové muffiny s karamelkami

Hodnocení:
(2)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
střední

V těchto dnech dozrávají a na hony daleko voní šťavnaté hrušky máslovky i klasické zelené hrušky. Je jen na vás, jaké si vyberete pro náš dnešní recept na hruškové muffiny s karamelkami.

Ingredience pro:
12 muffinů
  • 3 lžíce mandlových lupínků
  • 100 g karamelových bonbonů
  • 2 hrušky
  • 100 g másla
  • 2 vejce
  • 250 ml mléka
  • 85 g cukru krupice
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 ks prášku do pečiva
  • 300 g hladké mouky
Článek

Postup

Krok 1: Nejdřív zapněte horkovzdušnou troubu na 200 stupňů Celsia (klasickou na 220).

Krok 2: Všechny suché ingredience (mouku, prášek do pečiva, skořici a cukr) smíchejte v jedné míse.

Krok 3: V druhé míse vyšlehejte máslo a postupně do něj zašlehejte i vajíčka a vlažné mléko. Pokud byste použili mléko studené z lednice, máslo ztuhne a nikdy nevyšleháte hladkou směs.

Krok 4: Hrušky omyjte, očistěte a nakrájejte na malé kousky, karamely nakrájejte na kousky též.

Krok 5: Tekutou směs postupně nalijte do té sypké a vše promíchejte. Přidejte nakrájené hrušky a asi třetinu karamel a opět promíchejte.

Krok 6: Těstem pak naplňte papírovými košíčky na muffiny vystlanou muffinovou formu, nebo použijte silikonové formičky. Aby vám vznikly krásně nadýchané muffiny, je třeba formičky trochu přeplnit do výšky.

Krok 7: Zbytek karamel zatlačte navrch muffinů a posypte je mandlovými lupínky. Pečte v troubě asi 25–30 minut dozlatova.

ynezorPumanzeSaNyknalC