Hlavní obsah

Hubnete? Naučte se odměřit jídlo bez váhy!

Foto: THINKSTOCK

Zeleninou při hubnutí rozhodně nešetřete! Tak můžete gramy přidávát bez omezeníFoto: THINKSTOCK

Reklama

Pustili jste se do hubnutí a ve vašem stravovacím plánu máte všechno rozepsané přesně na gramy? Jak je ale dodržet i ve chvíli, když zrovna nemáte po ruce stolní váhu?

Článek

Pokud je váš hubnoucí jídelníček na míru vašim potřebám a vašemu tělu, bez přesného dodržování se efektu zhubnutí nedočkáte. „Proto je důležité množství nepřestřelit, ale ani si neubírat,“ říká výživová poradkyně Aneta Procházková. Jak to ale zvládnout i v situaci, kdy si musíte vařit mimo svou kuchyň? Abyste nemuseli svou dietu pokazit, požádali jsme odbornice na výživu Ing. Ivu Veselou a Anetu Procházkovou, aby vám poradily.

Využijte i ostatní vybavení

„Držet se budeme běžného kuchyňského nádobí, jako je polévková lžíce, lžička, naběračka,“ prozrazuje Iva Veselá, která pro vás připravila i níže uvedenou tabulku. Jak si tedy odvážit k snídani například 40 gramů ovesných vloček a k tomu 150 ml bílého jogurtu? Odpověď najdete v tabulkách. My vám jen poradíme, že stačit vám bude na jogurt jeden a půl naběračky a na ovesné vločky dvě polévkové lžíce.

Kolik čeho?

Při vaření oceníte sběračky. U nich je to snadné:

  • 1 střední má 100 ml
  • 1 velká 200 ml

Ale jak je to se lžičkou, vrchovatou polévkovou lžící (rovná odpovídá polovině hmotnosti) a skleničkou? Máme pro vás tipy pro nejběžnější potraviny!

Až budete mít za sebou několik týdnů hubnoucího jídelníčku, dostanete do ruky i oka patřičně správně velké porce i bez váhy. Pro začátek ale ať jsou vám naše tabulky pomocníkem! Co říkáte?

Reklama

Související témata:

Načítám