Hlavní obsah

Hubnoucí fígle trenérů celebrit: Co podle nich funguje?

Foto: Thinkstock

Televizní moderátorka i pokladní ze supermarketu – pro obě platí stejné přírodní zákony. Aby hubly, musí se hýbatFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pečují o kondici a postavu hvězd českého showbyznysu. Jaké finty používají a co na jejich svěřence doopravdy platí? Prozradili nám to!

Článek

I známí zpěváci, herci a moderátoři jsou jenom lidé. Bojují s chutí k jídlu, leností a nedostatkem času stejně jako vy. Jsou ale mnohem víc na očích – kila navíc a rozteklé tělo si prostě nemůžou dovolit. Zajímá vás, jak je jejich trenéři udržují ve formě? Tady jsou jejich zkušenosti a rady!

Karel Frýd: Cíl je základ

Trenér Martiny Pártlové a Kateřiny Kristelové

„Nejdůležitější je stanovit si cíl a neustále si ho připomínat. Jak se člověk rozhodne, že bude se sebou něco dělat, je vyhráno,“ ujišťuje osobní trenér Karel Frýd. Aspoň v začátcích doporučuje vyhledat služby certifikovaného odborníka, který ukáže správný postup při cvičení a poradí se stravou.

„Pokud usilujete o redukci váhy, je důležité upravit jídelníček, a hlavně – dodržovat ho. Vhodné jsou suroviny jako rýže, brambory, zelenina, kuřecí maso, a pokud možno žádný alkohol," radí trenér. A jaké cvičení doporučuje? „Osvědčené cviky na zadeček a modelaci stehen jsou dřepy s jednoručními činkami, výpady za chůze nebo výskoky do dřepu."

Foto: Archiv

„Lidé ze showbyznysu to mají v lecčem složitější, jejich životní styl se zdravou životosprávou příliš neladí," říká trenér Karel FrýdFoto: Archiv

André Reinders: Cvičte, abyste mohli jíst

Trenér Hany Mašlíkové a autor projektu Be Fit TV

„Žádné zázračné diety a pilulky neexistují! Základem každé změny postavy je úprava stravovacích návyků a nějaká forma sportovní aktivity. Jak propagujeme s Hankou Mašlíkovou, zdravý životní styl se musí stát součástí vašeho života. A hlavně vás musí bavit!“ vzkazuje trenér a bojovník smíšených bojových umění André Reinders.

A pokračuje: „S trochou nadsázky říkáme, že cvičíme proto, abychom se mohli dobře najíst. Zapomeňte na přísné diety, u kterých se budete jen trápit, a kýžený efekt vám stejně nepřinesou. Užívejte života, ale přemýšlejte o tom, co svému tělu dáváte. Ono vám to vrátí.“

Své klienty učí Reinders především správně se hýbat: „Necvičíme primárně svaly, ale pracujeme s přirozenými pohyby, jakými jsou dřep, tlak, zvedání a různé jejich varianty. Nejde tedy jen o procvičení svalů, ale o osvojení správných pohybových návyků. Výsledkem není jen zpevnění postavy, ale i zlepšení kvality běžného života."

Foto: Archiv

André Reinders a jeho klientka, modelka a moderátorka Hana Mašlíková tvoří mediálně známou dvojiciFoto: Archiv

Veronika Tichá: Naslouchejte svému tělu

Trenérka Dary Rolins a Martiny Horejšové

„Můj přístup stojí na čtyřech ,doktorech´ našeho těla. Dr. Movement – Pohyb – má na starosti udržování rovnováhy mezi výdejem energie a regenerací. Dr. Diet udržuje tělo v rovnováze pomocí pitného režimu a vyvážené kvalitní stravy, tedy správného poměru proteinů, sacharidů a tuků. Dr. Quiet – Klid – reguluje tvorbu vašich hormonů, a tím i stres, například pomocí spánku mezi 22. a 6. hodinou," vysvětluje Veronika Tichá, fitness trenérka a holistická koučka životního stylu.

Posledním jejím „doktorem" je dr. Happiness – Štěstí: „Ten má na starosti vaše životní hodnoty, abyste žili šťastný a naplněný život,“ upřesňuje trenérka.

Foto: Archiv

Trenérka Veronika Tichá (vlevo) a její klientka Martina Horejšová si dávaly do těla i na slunné MallorceFoto: Archiv

Trik podle ní spočívá v umění být v kontaktu se svým tělem: „To, co funguje pro lidi kolem, nemusí fungovat pro vás. Váš organismus ví, co v danou chvíli potřebuje. Pokud si však dáte třeba pizzu, po které máte křeče v břiše, a příště stejně jdete a dáte si ji znovu, pak svoje tělo neposloucháte. Dnešní způsob života utlumuje přirozené instinkty, lidé se víc starají o svá auta a domácí mazlíčky než sami o sebe. Záleží jim více na kvalitě benzinu do jejich aut než na kvalitě jídla, kterým se živí.“

Foto: Archiv firem

Nezhubnou za vás, ale pomůžou. Na foto (zleva): doplněk stravy RENUTO Lipoxal Xtreme (120 tablet + 60 zdarma) se zeleným čajem, guaranou a synefrinem zvyšuje intenzitu spalování. OBEZIN 45+ (90 tobolek) obsahuje látky, které vytváří pocit nasycenosti a zároveň snižuje chuť k jídlu. Zelený ječmen (240 tablet) posiluje a chrání organismusFoto: Archiv firem

Nekopírujte slepě to, co vidíte v reklamách nebo přečtete na internetu, vzkazuje trenérka na závěr. Pijte neperlivou vodu, jezte kvalitní sezonní potraviny a vnímejte signály svého těla!

Reklama

Načítám