Hlavní obsah

Hustší a delší řasy? Známe (nejen) přírodní metody, které fungují!

Foto: Thinkstock

Poradíme vám fígle, jak docílit dlouhých a hustých řas. Vesměs přírodní cestou!Foto: Thinkstock

Reklama

Řasy téměř nepodléhají kosmetickým trendům. Odjakživa byly v kurzu výrazné, silné, husté a dlouhé. Není však nad to, když je takové máte přirozeně. Proto máme pro vás tipy, jak jejich růst podpořit!

Článek

Oslnivý pohled, jakým se pyšní modelka v reklamě na řasenku, je sen milionů žen. Pokud máte však svoje řasy velmi slabé a řidké, ani sebelepší řasenka je nezachrání. Nanejvýš vám řasy jen lehce zvýrazní.

To stejné platí i u kosmetického prodlužování technikou lepení řasa na řasu. Slabé řasy nesnesou takovou zátěž a po měsících jejich těžké námahy vám kosmetička stejně doporučí nalepené řasy sundat a dát jim oddych. Jejich vzhled je však obvykle několikanásobně horší než před začátkem prodlužování.

Existuje však několik přirozených způsobů, jak dosáhnout krásnějších a kvalitnějších řas. Jaké to jsou?

Foto: Archiv firem

Přípravky, které podpoří růst řas nebo vlasů? Tyhle vyzkoušejte! Na foto (zleva): Biohar Max na řasy 7 ml se aplikuje přímo na víčka a podporuje růst řas, DonnaHair 4měsíční kúra zase obsahuje soubor účinných látek, které přispívají růstu vlasů a jejich krásnějšímu vzhledu a Viaderm Complete jsou tobolky, jež obsahují kompletní péči pro krásu – vitaminy, minerály i bylinné výtažkyFoto: Archiv firem

Co jíst?

Váš životní styl se dotýká téměř všech estetických problémů. Pro řasy platí téměř to stejné co pro vlasy. Základem jejich zdraví a krásy je správná výživa.

„Nezbytný je přísun proteinů. Doporučuji semínka, protože jsou bohatým zdrojem vitaminů a minerálů, obzvláště A, D, E. Dále celozrnné pečivo, slunečnicový a olivový olej. Ty obsahují nenasycené tuky, které přispívají k tvorbě keratinu – proteinu, ze kterého se z 90 procent skládají vlasy, řasy i nehty,“ vysvětluje MUDr. Ondřej Nývlt, předseda lékařské rady Světa zdraví. Lékař dále doporučuje jíst více luštěnin, ořechů, vajec, ryb a samozřejmě pamatovat na čerstvé ovoce a zeleninu.

Foto: Thinkstock

Prostřednictvím správně zvoleného jídelníčku můžete svým řasám pomoci k jejich růstuFoto: Thinkstock

Růst řas také pozitivně ovlivňuje vitamin H, známý jako biotin, který se řadí do skupiny vitaminů B. Působí léčivě na kožní léze a udržuje tak zdravou pokožku a s ní i řasy a vlasy. Přijímat ho můžete buďto prostřednictvím kapslí – krabička se sty tabletami stojí něco přes sto korun – nebo opět ze stravy. Nejvíce se ho nachází v játrech, droždí, houbách a vaječných žloutcích.

Ač se vám to možná nezdá, důležitou roli na cestě za krásnými řasy hraje i aktivní pohyb. „To proto, že absolutním základem je dostatečné zásobení cibulek živinami, kterého právě pohybem dosáhnete, protože podpoříte správné prokrvení kůže ve všech jejích vrstvách,“ objasňuje wellness koučka a ředitelka kliniky estetické medicíny Petra Clinic Petra Řehořková.

Jak o řasy pečovat?

O řasy je samozřejmě důležité pečovat i zevně. V první řadě dbejte na správné a šetrné odličování. Při odstraňování řasenky na nic nespěchejte, postupujte pomalu a nejlépe používejte olejovité přípravky přímo určené na odličování očí.

Foto: Thinkstock

Neméně důležitá je ale péče nejen o řasy, ale o oči celkověFoto: Thinkstock

K zvýšení růstu řas pomáhá zaprvé jejich pravidelné pročesávání. Nejlépe večer po odlíčení. Další z babských rad je masáž víček, která stimuluje cibulky řas. Skvělý a léty prověřený efekt má i mazání víček vazelínou večer před spaním. Ta promastí pokožku, řasy posílí a bude zamezovat jejich vypadávání.

Zkusit můžete i různá regenerační séra, krémy nebo speciální bezbarvé řasenky. „Obsahují směs vyživujících a posilujících látek, jako vitaminy C a D, aminokyseliny, kreatin, panthenol nebo lecitin, který stimuluje dýchání pokožky kolem řasových buněk,“ podotýká Petra Řehořková.

A co děláte pro krásu vašich řas vy?

Reklama

Načítám