Hlavní obsah

Hvězdné líčení: Chcete vypadat jako Kendall, Adriana nebo Emily? S námi to zvládnete!

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Reklama

Zatímco hvězdy spoléhají na týmy profíků, většina žen má obvykle po ruce jen jednu vizážistku – sebe. Znamená to ale, že byste nemohly docílit obdobných looků? Určitě ne! Stačí jen trocha cviku a podrobný návod.

Článek

Zatímco pevnou ruku si budete muset vytrénovat samy (cvičení, tedy líčení, dělá mistra), se správným postupem vám pomoct můžeme. Co za super odstín má Kendall na rtech? Jak vytvořit dramatické líčení očí po vzoru Adriany Limy? A v čem spočívá kouzlo looku Karlie nebo Emily?

Červené rty podle Kendall

Foto: Profimedia.cz

Modelka Kendall Jenner miluje červenou. Na rtech nosí nejraději odstín Carnal od Estée LauderFoto: Profimedia.cz

Modelka a členka klanu Kardashianů Kendall Jenner (21) nedá dopustit na červené rtěnky. Líbí se vám tón, který zvolila? „Jde o odstín Carnal od Estée Lauder, což je krásná neutrální červená, která sluší většině žen. Rtěnka ale musí být dokonale nanesená, důležitá je perfektní kontura i hebké, hydratované rty. Jsou-li vaše rty menší, můžete použít o odstín, nikoli více, tmavší konturovací tužku. Vy ostatní klidně volte průhlednou,“ radí vizážistka Linda Chudomelová s tím, že konturu můžete ještě přepudrovat, aby se nerozpíjela.

Kromě rtů se soustřeďte především na dokonale sjednocenou pleť. „Make-up volte klidně více krycí, nesmí být vidět ani jedna nedokonalost,“ zdůrazňuje vizážistka. Péči věnujte i obočí a na oči použijte trochu barvy. „Na víčka naneste hnědý stín, klidně s teplejším podtónem. Hodně světlé typy mohou sáhnout po starorůžové, snědší pleti bude naopak svědčit tmavší odstín s červeným podtónem. Na vnitřní koutek potom použijte světlý stín, aby se oči opticky projasnily,“ doporučuje dále vizážistka.

S řasenkou nešetřete, a jestli si troufáte, klidně přidejte i nalepovací řasy. Poslední krok věnujte tvářence: „Tu nanášejte ve chvíli, kdy budete kompletně nalíčené, jen tak dokážete odhadnout, která vám bude s takto výraznou červenou slušet a kolik jí můžete použít,“ doporučuje Linda Chudomelová.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. rtěnka Pure Color Envy, odstín Carnal 370, Estée Lauder, 950 Kč, 2. neviditelná konturovací tužka na rty Lip Line Perfector, Make Up For Ever, prodává Sephora, 590 Kč, 3. make-up Double Wear Stay-in-Place SPF 10, Estée Lauder, 1390 Kč, 4. řasenka Hypnôse Doll Eyes, Lancôme, 879 Kč, 5. paletka očních stínů Mini My Favorite, odstín 01 Pink, Douglas, 229 KčFoto: Archiv firem

Karlie miluje oranžovou

Foto: Profimedia.cz

Baví vás oranžová? Inspirujte se líčením modelky Karlie KlossFoto: Profimedia.cz

Nemáte na červenou odvahu nebo náladu? Zkuste jít stejně jako modelka Karlie Kloss (24) do oranžové! „Tato barva je ideální letní variantou klasické červené a v tomto odstínu bude slušet především světlým typům s podtónem pleti do žluta,“ říká vizážistka Daniela Kremláčková a dodává: „Pokud chcete barvu rtů podpořit stejně jako Karlie, volte v podobném oranžovočerveném tónu i tvářenku.“

Cihlová barva je použitá i na očích, tady s ní nicméně nakládejte opatrně. „Při práci s těmito odstíny se mějte na pozoru, oči potom mívají tendenci vypadat uplakaně. Na druhou stranu jsou ale stíny do oranžova skvělým kontrastem k modrým očím, doslova je barevně vytáhnou,“ vysvětluje vizážistka. Vnitřní koutek oka i spodní linii můžete rozzářit zlatou tužkou a čas nezapomeňte věnovat také obočí.

Nemáte-li vyloženě problematickou pleť, klidně zvolte stejně jako Karlie vzdušnější make-up. „Vidět jsou modelčiny pihy a pleť se přirozeně leskne. Lehký make-up je už několik sezon v kurzu a na léto je podle mého názoru ideální,“ doporučuje Daniela Kremláčková.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. rtěnka Audacious Lipstick, odstín Geraldine, NARS, prodává Sephora, 890 Kč, 2. make-up Skin Foundation SPF 15, Bobbi Brown, 1250 Kč, 3. tvářenka Cheek Fabric, odstín 305, Giorgio Armani, 1169 Kč, 4. paletka očních stínů Palette Yeux 4 Couleurs, Clarins, 1290 Kč, 5. barevný krémový gel na obočí Ka-Brow!, Benefit, prodává Sephora, 790 KčFoto: Archiv firem

Adriana a důraz na oči

Foto: Profimedia.cz

Na líčení ve stylu Adriany Limy potřebujete chvilku času. Zvolte kontrastní barvu, vedle níž vaše oči pořádně vyniknou, a pusťte se do stínováníFoto: Profimedia.cz

Brazilská modelka Adriana Lima (36) ráda zdůrazňuje své světlé oči. „Základem looku jsou oční stíny kontrastující s barvou duhovky. Nápovědu konkrétního odstínu vám poskytne barevná teorie a barevné kolo. Najděte barvu, která se nejvíce blíží vašim očím, a podívejte se, která je přímo naproti. Právě to je barva, která vaše oči vytáhne,“ vysvětluje vizážistka Linda Chudomelová s tím, že Adriana zvolila tóny do bronzova, které sluší téměř všem. Lichotivé jsou podle vizážistky obecně spíše teplejší odstíny, protože většina očí je naopak chladných.

A jak postupovat? „Naneste světlejší stín do vnitřního koutku oka a tmavší do vnějšího. Přechod mezi těmito barvami dokonale rozestínujte. Stíny můžete také protáhnout až na spánek a klidně použijte i třetí, nejtmavší odstín, který naneste na samý vnější koutek oka pro modelaci,“ popisuje vizážistka a doplňuje: „Do vnitřního koutku aplikujte zlatavý stín a poté oči orámujte černou linkou nahoře i dole na vnitřním víčku. Pokud je na vás černá příliš, klidně ji vyměňte za šedou nebo hnědou.“

Dál už nic složitého nepřijde. „Oči jsou poměrně úderné, zbytek líčení proto maximálně odlehčete. Tvářenku volte v tmavě růžovém nebo meruňkovém odstínu a rtěnku vybírejte v barvě rtů nebo se odchylte o tón či dva jiným směrem,“ doporučuje Linda Chudomelová.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. paletka očních stínů Naked Smoky, Urban Decay, 1520 Kč, 2. voděodolná tužka na oči, odstín Black Lace, Sephora, 210 Kč, 3. tužka na obočí The Brow Multi-Tasker, Estée Lauder, 820 Kč, 4. tvářenka Cashmere Pressed Blush, odstín Coral, Nude by Nature, prodává Douglas, 687 Kč, 5. rtěnka Crème Smooth Lip Colour, odstín Angelic, Laura Mercier, prodává Douglas, 880 KčFoto: Archiv firem

Barevné linky à la Emily

Foto: Profimedia.cz

Vyměňte černou linku za barevnou a naličte se obdobně jako modelka Emily RatajkowskiFoto: Profimedia.cz

Jestli máte v linkování praxi, zvládnete líčení podle modelky Emily Ratajkowski (26) levou zadní. Místo obligátní černé jen sáhněte po barevné lince nebo stejně jako Emily rovnou po dvou. „Modrá protažená linka je skvělou alternativou ke klasické černé a může si ji dovolit každá žena, která s ní umí pracovat. V tomto případě je líčení ozvláštněné zlatou linkou vespod, která opticky otevře pohled,“ vysvětluje vizážistka Daniela Kremláčková. Obzvlášť precizně postupujte při kreslení konce linky, nejlépe se vám bude pracovat se speciálním zkoseným štětečkem na linky. Případné nerovnosti můžete opatrně zkorigovat vatovou tyčinkou.

Stejně jako u předchozího looku i zde volte zbytek líčení co nejdecentnější. Dejte si záležet na samotném make-upu (dokonalá pleť je základem každého výraznějšího líčení), zahlaďte nedostatky a na tváře použijte oblíbenou tvářenku v jemném odstínu. A ústa? „Zkuste to protentokrát jinak a rtěnku do rtů jen opatrně vklepejte. Tento efekt krásně vyváží dokonale nalíčené oči a vypadá přirozeně, což mě moc baví,“ říká vizážistka.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. make-up Naked Skin, Urban Decay, 1050 Kč, 2. tvářenka NARS, odstín Sin, prodává Sephora, 990 Kč, 3. tužka na oči Pro Longwear, odstín Mountain Air, MAC, 580 Kč, 4. tužka na oči Graphic Eyes +, odstín Myth, Zoeva, prodává Douglas, 220 Kč, 5. rtěnka Luxe Matte Lipstick, odstín Subtlety, Zoeva, prodává Douglas, 302 KčFoto: Archiv firem

Které líčení se vám líbí nejvíce? Napište nám! 

Reklama

Načítám