Hlavní obsah

Ideální letní jídlo? Studená večeře!

Foto: Jakub Jurdič

Večeře nalehko? Máme tipy, které vás osvěžíFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Padáte vedrem a při představě teplé hutné večeře se vám už předem potí celé tělo? Překvapte rodinu vynikající studenou večeří! Máme tři tipy, které vám nedají moc práce.

Článek

Dnes bude studená večeře! Že touto větou u vás doma zpravidla velký ohlas nesklidíte? Nemusí to tak být! Nachystali jsme pro vás tři nápady, které nepůsobí ani trochu odbytě, a přitom jde o recepty rychlé a chutné. Tady jsou!

Salát s kuřetem a meruňkami

Na 4 porce potřebujete:2 uvařená kuřecí prsa, 4 lžíce majonézy, 4 lžíce jogurtu, 1 stroužek česneku, špetku mleté papriky, 4 lžíce bílého vinného octa, hrst plátků mandlí, 1 červenou cibuli, 3 stonky řapíkatého celeru, 2 čerstvé meruňky, pár lístků bazalky, sůl a pepř, pečivo k podávání

Foto: Jakub Jurdič

Salát doplňte pečivem a rychlovka je na světěFoto: Jakub Jurdič

Postup: Kuřecí prsa nakrájejte nebo jemně natrhejte, vložte je do misky a přidejte k nim cibuli nakrájenou najemno, na plátky nasekaný celer i meruňky pokrájené na kostičky. Doplňte prolisovaný česnek, majonézu, jogurt, mletou papriku, ocet i nasekanou bazalku. Na pánvi ještě nasucho opražte mandlové lupínky a zamíchejte je k salátu. Dochuťte solí, pepřem a může se podávat – s pečivem!

Tip:Pokud vám zbylo kuřecí maso třeba z pečeného kuřete z předešlého dne, nahraďte jím v receptu kuřecí prsa.

Fazolový tip s cuketou

Na 4 porce potřebujete:2 plechovky bílých fazolí (po 200 ml), menší cuketu, 5 lžic strouhaného parmezánu, pár lístků bazalky, 2 citrony, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř

Foto: Jakub Jurdič

Sezona cuket se blíží, tenhle salátový tip určitě využijeteFoto: Jakub Jurdič

Postup: Fazole přeceďte, cuketu omyjte a nastrouhejte nahrubo. Do misky pak přesuňte obojí, přidejte nasekanou bazalku, šťávu z citronů, parmezán, olivový olej, sůl a pepř. Promíchejte, nechte chvíli odležet a můžete podávat!

Tip:Chybí vám v tomto jídle maso? Přidejte třeba pokrájené prosciutto! Anebo do základu přidejte uvařené těstoviny.

Cizrna s kuřetem

Na 4 porce potřebujete:2 uvařená kuřecí prsa, půl salátové okurky, 3 stonky řapíkatého celeru, 1 plechovku (200 ml) cizrny, 4 lžíce bazalkového pesta, 1 citron, sůl a pepř

Foto: Jakub Jurdič

Nebojte se, cizrna vám v tomto receptu zachutnáFoto: Jakub Jurdič

Postup:Kuřecí prsa nakrájejte na kousky, okurku omyjte a pokrájejte na kostičky. Celer nasekejte na tenké plátky. Cizrnu přeceďte, nasypte do misky, přidejte zeleninu, kuře, bazalkové pesto, šťávu z citronu, sůl i pepř. Dobře promíchejte a můžete podávat!

Tip: Kdo má raději mořské plody, může jimi kuře bez obav nahradit!

A jaké studené večeře mají největší úspěch u vás doma? Přidávejte tipy do rubriky Vaše recepty!

Reklama

Načítám