Hlavní obsah

Jak vypadá ideální muž? Má pneumatiku kolem pasu!

Foto: thinkstock

Ženy touží po obyčejných mužích, ne po žádných krasavcích z plakátůFoto: thinkstock

Reklama

Vysoký, svalnatý, prostě typ chlapa z plakátů. Taky si myslíte, že takhle vypadá podle žen ideální muž? Omyl! Podle nedávného průzkumu dávají dámy přednost poněkud obyčejnějším mužům!

Článek

Bude to jistě potěšující zpráva pro muže, kteří se nepyšní zrovna dokonalým tělem. Průzkum, který před časem zorganizoval britský výrobce jogurtů Oykos, totiž zjistil, že ženy dávají přednost reálným mužům i se všemi nedostatky, kterými oplývají.

Ideální chlap? Klidně s pneumatikou!

Podle průzkumu totiž jedna pětina žen vyloženě touží po muži typu „méďa“. Tedy chlapovi, který má místo hory svalů sem tam nějaký špíček, možná klidně pneumatiku kolem pasu. Naopak, na rozdíl od obecného přesvědčení, jen deset procent žen by po svém boku rádo mělo svalovce s dokonalým vysportovaným tělem. A úplně nejlepší zprávou je, že poměrně dost žen přiznává, že je spokojeno s tím, jak jejich partner vypadá. Přesně čtyři z deseti dotázaných uvedlo, že jejich muž má dle jejich názoru ideální postavu.

A podobné je to i s ochlupením mužů. Jakkoli je dnes v módě, aby si pánové holili hrudník, líbí se to méně než deseti procentům žen. Naopak celých třiatřicet procent dam tvrdí, že pořádně zarostlý mužný hrudník je prostě sexy!

Foto: thinkstock

Že má rád jídlo a je trochu při těle? Nevadí, pro ženy je to ideální partnerFoto: thinkstock

Méďové pro trvalé vztahy

Společnosti Oykos tyto údaje ale nestačily, proto se spojila s psychology z britské asociace psychologů a společně se snažili zjistit víc. Skupině žen ukazovali snímky mužů s různými typy postav a přitom jim měřili srdeční frekvenci a vlhkost dlaní. Výsledek?

„Postavy, které jsou obecně pokládány za ideální, byly atraktivní pro ženy, které nehledají trvalý vztah, ale spíš krátkodobější povyražení. Muži s méně svaly a spíš tukovými zásobami zaujali ženy, které touží po vážném a dlouhodobém vztahu, hledající spíš inteligenci, upřímnost, humor a sounáležitost,“ popisuje psycholog Simon Moore.

A s výsledky studie je spokojený i mluvčí společnosti Oykos. „Je skvělé vědět, že se ženám líbí muži, které mají doma, které potkávají v reálném životě, a ne jen celebrity, jež znají z televize a časopisů. Je prostě fajn, že čtyřicet procent žen věří, že jejich partner představuje to, co ony samy pokládají za ideální,“ říká.

A jací muži se líbí vám?

Reklama

Načítám