Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Sezona jahod je v plném proudu, a tak je na čase vyzkoušet nějaké neokoukané nepečené dezerty, ve kterých tohle božské ovoce využijete. Vyzkoušejte smetanovo-jahodové želé.

30 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 250 ml smetany ke šlehání
    7
  • 1 sáček želatiny
  • 1 ks citronu
  • 120 g cukru moučka
  • 400 g čerstvých jahod
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Omyté jahody rozmixujte spolu s moučkovým cukrem, přidejte šťávu z jednoho citronu a vanilkový cukr. Smetanu ušlehejte do tuha a přimíchejte ji k jahodové směsi.

02.

V hrnci rozpusťte ve vodě želatinu (dle návodu na sáčku – výrobci se od sebe liší), kterou také přidejte ke směsi. Vše pečlivě zamíchejte, aby následně směs dokonale ztuhla.

03.

Poté jahodovou hmotu nalejte do formy na biskupský chlebíček, vypodložené potravinovou fólií. Nejlépe přes noc nechte ztuhnout v ledničce. Hotový dezert krájejte na plátky a ozdobte třeba jahodami, mátou nebo šlehačkou.

Vyrobte pro své hosty na uvítanou želé panáky v podobě měsíčku pomeranče či citronu. Dáte přednost tequile nebo bílému rumu?

Energetická hodnota celkem pro 1 formu
Energie6 650 kJ
Bílkoviny27,11 g
Tuky83,02 g
Sacharidy178,62 g
Sůl0,32 g
SAFA55,77 g
Vláknina10,99 g
Cukry158,01 g
Související témata:

Načítám