Hlavní obsah

Inspirace na duben: Móda plná barev a vzorů!

Foto: Jakub Jurdič

Vzory, barvy a atypické střihy. V dubnu se zaměřte na kousky, které oživí váš jarní šatníkFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spousta barev, nápaditých střihů a výrazných vzorů. Módní duben bude všechno, jen ne nudný. A je jen na vás, jestli se necháte zlákat k otestování nových trendů nebo jen vyzkoušíte obdobné kombinace.

Článek

Konečně se nemusíte soukat do x vrstev oblečení a můžete se pochlubit novými šaty, sukní nebo topem. Přes oblečení stačí přehodit lehký kabát nebo univerzální koženou bundu a máte vystaráno. Jaro je zkrátka pro módu jako stvořené!

Dejte vzorům zelenou

Sněhově bílá halenka, vzorovaná sukně a výrazné šperky. S obdobnou sestavou nikdy nešlápnete vedle. A proč byste měly do svého šatníku zařadit zrovna vzory? Právě ony jsou tím perfektním kouskem, který vdechne jednoduchému outfitu nový život. Pokud si nejste jisté výběrem vhodného svršku, doporučíme vám sáhnout po nadčasovém kabátu, který se hodí téměř ke všemu – trenčkotu!

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: halenka (Mango, 899 Kč), sukně (Pepe Jeans, 2099 Kč), kožené lodičky (Topshop, 1740 Kč), náušnice (F&F, 169 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Atypické střihy

Oblečení, které je pečlivě zastřižené v jedné linii, se může těšit na velkou konkurenci v podobě kousků s asymetrickými a atypickými střihy. A není to jen o ostrých tvarech, bodovat budou i jemné nepravidelné výřezy. Na své si přijdou také milovnice plisovaných sukní, ty letos nebudou ani vědět, do které se dřív nasoukat.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (Zara, 999 Kč), top (Zara, 999 Kč), boty (Baťa, 1399 Kč), náhrdelník (Mango, 549 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Mixujte barvy

Na jaře budou bodovat i výrazné odstíny v čele se žlutou, oranžovou nebo zelenou. Náš tip? Nebojte se je vzájemně kombinovat, přičemž druhou barvu můžete klidně zvolit i v podobě doplňku. Pokud si nejste jisté jednotlivými barevnými sestavami, vsaďte na odstíny podobné intenzity. Nic nezkazíte mixem dvou (či více) výrazných barev nebo naopak kombinací jemných pastelek.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Czech Labels, Miro Sabo – kolekce City Souls, 4900 Kč), náhrdelník (Topshop, 545 Kč), boty (Baťa, 999 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Blýskněte se i přes den

Máte stále zafixované, že blýskavé materiály patří výhradně na večer? Zkuste k nim pro jednou změnit přístup. Takový flitrovaný top můžete směle nosit i na den, zkombinovat ho ale přece jen doporučujeme s něčím střízlivějším. Třeba se sukní do pasu v příjemném pastelovém odstínu. A pozor, tahle délka vyžaduje podpatky.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (F&F, 499 Kč), top (Topshop, 1520 Kč), boty (Topshop, 2100 Kč), náhrdelník (Zara, 499 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Lekce z geometrie

Ano, módní zůstávají i geometrické tvary v nejrůznějších podobách. Naše modelka si je vyzkoušela na hedvábných, krátkých šatech, které stylistka doplnila úzkými kalhotami. Boty s perličkami, padajícími přes nárt, jsou ke zkrácené délce jako dělané.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: hedvábné šaty (Lenka Sršňová, 9900 Kč), kalhoty (Zara, 999 Kč), boty (Guess by Marciano, 6750 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Maxi šaty jinak

Rozevláté maxi šaty si nemusíte schovávat jen na léto k sandálkům nebo na večerní příležitosti. Nechybí-li vám odvaha, oblečte si přes ně koženou bundu a v podobném duchu volte i obuv. Do pošmourných dnů vytáhněte klidně i černé holínky, nahradit je můžete i kotníčkovými „bikery“.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Pepe Jeans, 2599 Kč), holínky (The Address Idea, info o ceně v obchodě), kožená bunda (Zara, 3999 Kč), náhrdelník (Topshop, 525 Kč), psaníčko (Topshop, 545 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Černá & bílá

Pokud na barvy zrovna nejste, můžete využít módního černobílého trendu. Stylistka Veronika tohle kontrastní duo spojila s pánskými prvky a k širokým šortkám a halence vybrala delší vestu. Celek doladila černobílou kabelkou se vzorem a šněrovacími polobotkami.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: košile (H&M, info o ceně v obchodě), vesta (Mango, 1399 Kč), šortky (Mango, 999 Kč), boty (Baťa, 1499 Kč), kabelka (Guess, 4490 Kč), náhrdelník (New Yorker, 249 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Chcete se stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si nové trendy, líčení i roli modelky? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám