Hlavní obsah

Italská krémová horká čokoláda

Hodnocení:
(27)
Foto: Liliya Kandrashevich, Shutterstock.com
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Na horké čokoládě různí lidé oceňují různé vlastnosti. Jednou z nejčastěji zmiňovaných bývá, aby byla pořádně hustá a krémová a prostě se táhla za lžičkou. Nevíte, jak na to? Italové ano. A my taky.

Ingredience pro:
2 porce
  • 100 g hořké čokolády o obsahu kakaa 50–60 %
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 2.5 lžíce hořkého kakaa
  • 220 ml plnotučného mléka
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
Článek

Postup

Krok 1: Čokoládu nalámejte na kousky. Kakao promíchejte s cukrem.

Krok 2: V menším kastrolku přiveďte k varu asi 170 ml mléka, pak plamen stáhněte na minimum. V misce smíchejte asi 50 ml mléka s kukuřičným škrobem a za stálého šlehání metličkou vmíchejte škrobovou kašičku do horkého mléka.

Krok 3: Kakao s cukrem smíchejte s trochou horkého mléka na hustější směs a za stálého šlehání opatrně vmíchejte do horkého mléka v kastrolku, přidejte nalámanou čokoládu a ještě asi 23 minuty metličkou prošlehávejte, dokud není čokoláda dokonale krémová, hladká a bez hrudek.

Italové horkou čokoládu servírují v šálcích na cappuccino, díky hutnosti bude tohle množství stačit i vám.

ynezorPumanzeSaNyknalC