Hlavní obsah
3,4
(42)
Foto: Liliya Kandrashevich, Shutterstock.com

Foto: Liliya Kandrashevich, Shutterstock.com

Na horké čokoládě různí lidé oceňují různé vlastnosti. Jednou z nejčastěji zmiňovaných bývá, aby byla pořádně hustá a krémová a prostě se táhla za lžičkou. Nevíte, jak na to? Italové ano. A my taky.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 100 g hořké čokolády
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 2,5 lžíce kakaa
  • 220 ml plnotučného mléka
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
Článek

Postup

01.

Čokoládu nalámejte na kousky. Kakao promíchejte s cukrem.

02.

V menším kastrolku přiveďte k varu asi 170 ml mléka, pak plamen stáhněte na minimum. V misce smíchejte asi 50 ml mléka s kukuřičným škrobem a za stálého šlehání metličkou vmíchejte škrobovou kašičku do horkého mléka.

03.

Kakao s cukrem smíchejte s trochou horkého mléka na hustější směs a za stálého šlehání opatrně vmíchejte do horkého mléka v kastrolku, přidejte nalámanou čokoládu a ještě asi 2–3 minuty metličkou prošlehávejte, dokud není čokoláda dokonale krémová, hladká a bez hrudek.

Italové horkou čokoládu servírují v šálcích na cappuccino, díky hutnosti bude tohle množství stačit i vám.

Reklama

Související témata:

Načítám