Hlavní obsah
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Jak podávat nákyp? Buď ho můžete upéct v klasické misce, anebo rozdělit jednotlivé porce do hrnečků. Tady je recept!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 hrnků
  • 500 g jablek
  • 4 plátky světlého toastového chleba
    1
    7
  • 50 g mandlových lupínků
    8
  • 4 ks vejce
    3
  • 150 ml mléka
    7
  • 150 g smetany ke šlehání
    7
  • 50 g cukru
  • 200 g vanilkové omáčky
    7
Na vymazání a vysypání
  • 1 lžíce másla
    7
  • 1 lžíce cukru krupice
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Jablka neloupejte, jen je zbavte jádřince a nakrájejte na malé kousky. Z toustového chleba odkrojte kůrku, nakrájejte ho na kostičky. Pak vše spolu i s mandlemi smíchejte ve velké míse. Rozšlehejte vejce s cukrem, postupně přidejte smetanu a mléko. Směs nalijte do mísy k jablkům a vše dobře promíchejte.

02.

Hrnečky vymažte máslem a vysypejte cukrem. Naplňte je směsí a poskládejte na plech. Pečte je 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Pak je nechte trochu vychladnout a každou porci přelijte vanilkovou omáčkou.

Související témata:

Načítám